Na het succes van de gekende iPhone XS ligt de prijs van de nieuwe Apple-smartphones een stuk hoger dan voorgaande jaren. Hoe zit het dan met de voorgaande toestellen? Is alleen nog het nieuwe Apple-assortiment van deze tijd? Wij denken van niet. Dit is waarom je juist nu een iPhone 8 zou moeten aanschaffen.

iphone 8 kopen

Voordelig een iPhone 8 kopen

Een nieuwe iPhone XS kost op het moment van schrijven ruim duizend euro. Het bedrag dat hiervoor opgedaan dient te worden is vele malen hoger dan wat men gewend is te betalen voor een premium smartphone. En dat terwijl de vernieuwingen niet voor iedereen interessant zijn. Behoefte aan een ander toestel? De onderstaande vijf punten bewijzen dat de iPhone 8 wellicht een slimmere investering is dan een iPhone XS.

1. Hoe oud is oud?

De iPhone 8 is oud, dus slecht... Een fameuze uitspraak waar omzeggens niets van klopt. Want ook al zijn de features van de iPhone XS wellicht diverser, de iPhone 8 werkt net zo goed als andere smartphones. Vraag jezelf dus af wat het is dat je zoekt in een gsm en ga na of een iPhone XS daadwerkelijk een slimmere keuze is.

2. Draadloos opladen, net als de X en XS (Max)

Er zijn natuurlijk ook functies die wél het verschil gaan maken bij jouw toestelkeuze. Eén daarvan is de mogelijkheid tot draadloos opladen. Deze halvelings nieuwe functie maakt het mogelijk om je smartphone op te laden en gelijktijdig gebruik te maken van een lightning kabel. Zowel de iPhone XS als de iPhone 8 beschikt over deze functie, dus dit hoeft geen reden te zijn om meer geld op te doen.

3. Geen afscheid nemen van homeknop met Touch-ID

Het werd hierboven kort benoemd: nieuw is de max, maar effenaf niet noodzakelijk. Soms is het bekende een vele malen slimmere aankoop wanneer je praat over gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit. Face ID is een voorbeeld van een vernieuwing bij de iPhone XS, waar de iPhone 8 niet over beschikt. Je gsm ‘leest’ je gezicht uit en maakt er vervolgens een uniek ID voor aan. Kijk in de camera van de iPhone om zo het toestel te ontgrendelen.

Een erg innoverende functie, maar ook de enige manier om zonder moeite je smartphone te ontgrendelen. Zo beschikt het toestel niet over een fysieke knop die je met een vingerafdruk kunt gebruiken. Touch ID is komen te vervallen en Face ID is de enige optie. Wil je daarom liever gebruik blijven maken van Touch ID én de mogelijkheid hebben om op een fysieke homeknop te drukken, dan is de iPhone 8 een beter fit voor jou.

4. Gelijkwaardig schone plaatjes trekken

Qua camera zijn er zeker en vast argumenten om de iPhone XS te verkiezen boven een eerder uitgebrachte Apple-gsm. De telelens en portretmodus is enkel te gebruiken op de iPhone XS. Toch is de kwaliteit van geschoten plaatjes nagenoeg gelijk gebleven. Dit komt omdat zowel de iPhone 8 als de iPhone XS beschikt over een 12 megapixel-camera, die haarscherpe beelden creëert in zowel lichte als donkere omgevingen. Wil je zonder veel effort schone plaatjes schieten met een smartphone, dan beschikt de iPhone 8 over de nodige functies.

5. Nieuwste software voor de helft van de prijs

Tot slot speelt de prijs een belangrijke rol bij de aankoop van een smartphone. Je wilt van eigens een eerlijk bedrag betalen voor een toestel dat zo lang mogelijk meegaat. Voor een iPhone XS is dat ruim 1.000 euro, waar een iPhone 8 van Forza Refurbished minder dan de helft van dat bedrag kost. Een stuk betaalbaarder en duurzamer ten opzichte van nieuw. Eventueel zou je ook nog voor een refurbished iPhone X kunnen gaan. Ook deze is vele malen goedkoper dan een nieuwe iPhone XS.

Refurbished iPhone 8 kopen van Forza Refurbished

De iPhone 8 deed haar intrede in 2017 en is de opvolger van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Hoewel het toestel vorig jaar op de markt verscheen, is de iPhone 8 een slimme aankoop. Met draadloos opladen, een luxe glazen behuizing en krachtige A11 Bionic processor, valoriseert de iPhone 8 dus nog jaren als premium smartphone. Weinig geld opdoen voor de iPhone 8? Kies dan voor een van de onderstaande devices van Forza Refurbished.

De kwaliteit van Forza Refurbished

Elk van onze refurbished iPhones is volledig gecontroleerd door mens en techniek, eventueel gerepareerd en professioneel gekuist door professionals. Het nazicht van onze toestellen is zó befaamd, dat al duizenden tevreden klanten ons zouden aanbevelen aan hun naaste omgeving. Twijfel je nog over de aanschaf van een refurbished toestel, dan zijn dit redenen om te kiezen voor Forza:

  • Twee jaar garantie op aankoop, inclusief accu;
  • Nieuwe laad-accessoires bijgeleverd;
  • Gratis binnen 14 dagen terugzenden;
  • Eénmalige uitgave, dus geen kredietnotering;
  • Tientallen goedkoper dan nieuw.