Verschil Micro-sim en Nano-sim

Het zal je maar overkomen. Je hebt een nieuwe smartphone besteld en bent helemaal happy wanneer deze bij je afgeleverd wordt. Snel het device in de oplader om deze klaar te maken voor gebruik. Alleen je simkaart moet er nog in en je bent klaar om te shinen met je nieuwe smartphone. Om er vervolgens achter te komen dat je simkaart niet past.. Hoe kan dit nou?

Verschillende simkaarten

Er zijn verschillende simkaarten die werken in verschillende smartphones. Ook al is het verschil vaak nihil, er is wel degelijk verschil. Je hebt een standaard sim, micro sim en nano sim waarbij de nano simkaart het kleinste is. Door de simkaarten in toestellen steeds kleiner te maken, is er meer ruimte over in het device voor nieuwe technieken. Wel is het erg frustrerend wanneer je dus een micro simkaart hebt in je oude device en een nano sim nodig hebt in je nieuwe. Om dit te voorkomen is het belangrijk om hier rekening mee te houden wanneer je een nieuwe smartphone koopt. Bij Forza Refurbished staat bij elk device onder specificaties aangegeven welke simkaart het desbetreffende device nodig heeft.

Micro sim en nano sim in welke smartphones?

Vooral bij de populaire iPhones komen veel mensen bedrogen uit wanneer ze een nieuw model bestellen. De iPhone 4S bijvoorbeeld, maakt gebruik van een micro sim. Maar alle opvolgende modellen van deze populaire Apple iPhone maken gebruik van een nano sim. En zonder nano simkaart kun je geen gebruik maken van deze nieuwe modellen iPhone. Dat is echter niet het enige verschil tussen een iPhone 4S en zijn opvolgers. Zo heeft Apple er vanaf de iPhone 4S voor gekozen om de 30-pins oplader te verruilen voor een lightning kabel.

Naast de modellen iPhone 5, 5S, 5C, 6, 6 Plus en SE gaat de nano sim ook in een HTC One M8, Lumia 930 en Motorola Moto X.

Simkaart knippen van micro naar nano sim

De meeste providers kun je vragen om een nieuwe simkaart toe te sturen. Wil je hier niet op wachten? Dan is het mogelijk om van een micro sim een nano sim te knippen. Een micro sim is namelijk groter dan een nano sim. Online is het mogelijk om de afmetingen te vinden van een nano sim die je kunt gebruiken om je simkaart te knippen. Wanneer je dit aan durft, is het wel verstandig om een scherpe schaar te gebruiken aangezien een simkaart van redelijk dik plastic gemaakt is.

Maar ondanks dat je zelf je simkaart kunt knippen, raden wij je af om het knippen van de micro naar een nano sim zelf te doen. Wanneer er iets misgaat kun je deze simkaart niet meer gebruiken en moet je wachten tot je nieuwe simkaart geleverd wordt. En in de tijd dat je op je nieuwe simkaart wacht, kun je ook je oude telefoon niet meer gebruiken.