Eenvoudig bedrijfsmatig gebruikmaken van Apple met Apple DEP


Als je bedrijfsmatig gebruik wilt gaan maken van tablets en smartphones, is Apple zakelijk een hele interessante keuze. Dat is niet voor niets, want Apple staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Ook worden apparaten ten minste 5 jaar door de nieuwste software ondersteund, waardoor het device niet snel verouderd. Als je ervoor vreest dat Apple voor jouw organisatie te duur is, heeft Forza de betrouwbare én betaalbare oplossing: refurbished Apple. En dankzij Apple DEP zijn al jouw apparaten in een handomdraai klaar voor gebruik. In dit blogartikel lees je hoe Apple DEP jou hierbij helpt.

Apple iPad zakelijk gebruik

Wat is Apple DEP?

Om grip te houden op wat je werknemers met de elektronica uitvoeren, moet je voor alle toestellen de systeeminstellingen naar wens instellen. Dit is een hele klus om allemaal handmatig te moeten doen. Het Apple Device Enrollment Program (DEP) vereenvoudigt dit. Het is software om op een snelle manier al je Apple-apparaten voor te bereiden op gebruik. Je bepaalt welke apps en software je geïnstalleerd wilt hebben en welke mogelijkheden je werknemers per toestel krijgen. Via DEP worden deze instellingen vervolgens draadloos geconfigureerd. DEP kun je gebruiken voor het instellen van iPhones én iPads.

Apple DEP is eenvoudig

Het handmatig instellen van alle Apple-apparaten per werknemer is onbegonnen werk. Het is tijdrovend en moeilijk. Via DEP gaat het snel, draadloos én het is op afstand mogelijk. Dat komt omdat DEP is gebaseerd op de serienummers van de toestellen. Als je het toestel de eerste keer opstart, krijg je meteen jouw zakelijke instellingen te zien.

Apple DEP is veilig

Als het om bedrijfsgegevens gaat staat veiligheid op nummer één. Gelukkig is DEP enorm veilig, want via een vergrendelbare MDM (Mobile Device Management) moet de gebruiker zich aanmelden om een Apple-product te kunnen gebruiken. Een dief die het toestel steelt kan dus nooit toegang krijgen tot deze MDM en heeft er om die reden niets aan. Daarnaast bepaal je via DEP zelf welke mogelijkheden je werknemers wel en niet hebben. Stel dat het op bepaalde plekken in het bedrijfspand verboden is om foto’s te maken, dan kun je alles zo instellen dat dit onmogelijk wordt gemaakt.

Zakelijke iPad en iPhone geïnstalleerd met Apple Dep

Zo start je met DEP

DEP is gratis, maar om het te kunnen gebruiken heb je (veelal betaalde) MDM-software nodig. Via een Resellers-ID kun je DEP aan je MDM-systeem koppelen. DEP is altijd gebaseerd op de serienummers van de toestellen die je aanschaft. Als je refurbished Apple bij Forza aanschaft, vraag dan ook meteen ons Device Enrollment Program aan. Zo heb je de garantie dat alle toestellen eenvoudig en snel door ons klaargemaakt worden voor zakelijk gebruik.

Samengevat

Overweeg je om elektronische apparaten uit te rollen in je bedrijf? Dan is Apple vanwege de hoge kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid een uitstekende keuze. Forza biedt hét betaalbare én betrouwbare alternatief voor nieuw: refurbished Apple. In combinatie met MDM-software en ons Apple Device Enrollment Program (DEP) zijn al jouw apparaten in een handomdraai klaar voor gebruik. Het is eenvoudig, veilig én bespaart je een hoop tijd en moeite.

Meer informatie

Wil je meer informatie over onze refurbished iPhones en iPads voor zakelijk gebruik ontvangen? Neem dan gerust contact op met Rogier Schouten van onze servicedesk: 088 144 77 00. Je kunt ook mailen naar servicedesk@forza-refurbished.nl