Apple wil apparaten op afstand draadloos opladen

Dat Apple continu bezig is met het verbeteren en zoeken naar innovaties moge duidelijk zijn. Nu blijkt dat Apple bezig is met het werken aan een nieuwe technologie waarmee het mogelijk is om apparaten op afstand draadloos op te laden. Het is zelfs de bedoeling dat deze technologie volgend jaar op de nieuwe iPhone-modellen toegepast gaat worden, maar of de iPhone 7 al over deze functie zal beschikken is onduidelijk.

Dit gerucht van op afstand draadloos opladen is de wereld in geholpen door een rapport van Bloomberg. Apple zou met partners uit Azië en de VS samenwerken om deze technologie te ontwikkelen. Deze zou in 2017 toegepast moeten worden op iPhones en iPads.

Draadloos opladen

Nu is het ook mogelijk om je apparaat draadloos op te laden, maar dan door middel van een speciale mat of plaatje. Apple wil dit nu verhelpen en een technologie ontwikkelen waarmee alle apparaten op afstand draadloos op te laden zijn. Echter zijn er nog wel wat complicaties waar Apple tegenaan loopt, en deze moeten nog verholpen worden. Zo is het bijvoorbeeld een probleem dat, hoe verder het apparaat verwijderd is van de ontvanger, hoe langer het duurt voor de batterij opgeladen is. Dit heeft ermee te maken dat er ‘onderweg’ energie verloren gaat.