Deel je wifi-wachtwoord met één tik via een iPhone, iPad of Mac

Je bent bij iemand op de koffie en wilt gebruik maken van het Wifi-wachtwoord. Het Wifi-wachtwoord bestaat echter uit een reeks onlogische tekens en moet worden opgezocht. Vervolgens ben je een paar minuten bezig bent met het instellen ervan. Hier is een gemakkelijkere oplossing voor!

Zo deel je jouw Wifi-wachtwoord met één tik

In het iOS-besturingssysteem is er een handige functie die is ontworpen om je Wifi-wachtwoord snel met een vriend te delen. Maar ook als je bij een vriend thuis bent, kun je het Wifi-wachtwoord slechts met één tik verkrijgen.

Dit heb je nodig

Er zijn twee vereisten om deze functie te gebruiken: 1. Je dient iOS 11 of hoger te gebruiken 2. Jij en de persoon waar je op visite bent moeten elkaar als contacten in de app ‘Contacten’ hebben staan.

Welke iOS-versie je hebt kun je controleren in de app ‘Instellingen’, door naar ‘Algemeen’ te gaan, en te kiezen voor ‘Software-update’. Hier zie je vervolgens de laatst geïnstalleerde versie staan. Daarbij kun je hier ook automatische updates inschakelen.


Wifi-wachtwoord delen via iPhone, iPad, MacBook

Dit is hoe het werkt:

  • Wanneer een vriend bij je thuis is, kan hij de app ‘Instellingen’ openen.
  • Tik op Wifi en laat de iPhone zoeken naar beschikbare netwerken.
  • Laat je vriend op de naam van je wifi-netwerk tikken.
  • Vervolgens krijg je een pop-up op je eigen iPhone waarin je wordt gevraagd of je je wachtwoord wilt delen.
  • Tik op "Wachtwoord delen" en je wifi-wachtwoord wordt automatisch naar de iPhone van de andere persoon verzonden die direct kan inloggen op het wifi-netwerk.

En voila!