iPad kopen? Gebruik de iPad keuzehulp!

01 November 2021 - 5 min read time
iPad kopen? Gebruik de iPad keuzehulp!

Je wilt graag een iPad kopen, maar twijfelt nog over welke iPad het precies gaat worden. Dat kunnen we maar al te goed begrijpen. Er is vandaag de dag immers zoveel keuze. Kies je voor een grote en zeer krachtige iPad Pro? Een compacte iPad Mini? Of toch voor de veilige middenweg; het ‘standaard model’ iPad 2017 of de iPad Air? Forza beschikt over de beste Apple iPads uitgebracht in de afgelopen jaren. Hierdoor is er voor ieder wat wils.


In dit blog artikel vergelijken we de verschillende soorten iPads met elkaar en adviseren we welke iPad het beste bij jou past.

Welke soorten iPads zijn er?

Om het overzichtelijk te houden, onderscheiden we de iPads in drie verschillende categorieën. Er zijn natuurlijk meerdere iPad-modellen, maar we hebben het hier grofweg over de soorten iPads.

1. iPad Mini: compact & flexibel

De iPad Mini is de kleinste tablet van Apple. Het compacte 7.9-inch beeldscherm formaat maakt de iPad Mini uitermate geschikt voor reizigers. Je kunt het device namelijk gemakkelijk in je binnenzak dragen. Ideaal voor in de trein. Even snel je e-mail checken, documenten bewerken of toch lekker een filmpje kijken? Het kan!

Ook is de iPad Mini zeer handig bij het geven van presentaties. Je houdt de tablet namelijk makkelijk in je hand, waardoor je jouw presentatie ook voor je ziet. Uiteraard kun je dit soort zaken ook op een iPhone uitvoeren, maar het overzicht op een iPhone is een stuk compacter. De iPad Mini biedt gewoon net even meer overzicht.

2. iPad ‘standaard’: snel & alledaags

Als tweede iPad binnen de iPad reeks is er het ‘standaard’ 9.7-inch model. Deze iPad laat zich ook wel duidelijk omschrijven als de ‘veilige middenweg’. De iPads zijn namelijk krachtig genoeg voor uiteenlopende activiteiten (net als de iPad Mini), maar dan met een stuk groter scherm. Wel is het standaard-model (logischerwijs) minder krachtig dan de iPad Pro.

Net als de iPad Mini, is de grotere 9.7-inch iPad ook gemakkelijk om overal mee naartoe te nemen. Het device past misschien niet aan de binnenkant van je jaszak, maar gaat gemakkelijk mee in je (laptop) tas. Dit kan nogal eens een probleem zijn bij de grote iPad Pro modellen met een 10.5”- of zelfs 12.9” beeldschermformaat. Onder de standaard iPads behoren de Air-modellen en de iPad + jaartal reeks.

3. iPad Pro: groots & krachtig

Tot slot is er de iPad Pro. Dit zijn de meest krachtige- en grote tablets van Apple. De iPad Pro is voornamelijk geschikt voor professionals in creatieve vakgebieden. Tevens is dit ook het duurste iPad model van Apple.

Welke iPad past het beste bij mij?

Welke iPad het beste bij jou past is afhankelijk van met welk doel je het device wilt gaan gebruiken. Onderstaand een toelichting per iPad categorie.

iPad Mini

De iPad Mini is ideaal voor mensen die flexibel willen zijn, bijvoorbeeld voor reizigers. Even snel je e-mail- of een presentatie bijwerken, gaat onderweg eenvoudiger op een 7.9-inch schermformaat dan op een 12.9-inch iPad Pro. Het device is ook nog eens een stuk lichter.

Welke iPad Mini modellen zijn er?

iPad standaard

Het standaard iPad model (met 9.7 inch of 10.2 inch schermformaat) is in principe hét model voor iedereen. Deze tablet is iets minder compact dan de iPad Mini, maar nog steeds gemakkelijk onderweg te gebruiken. Ook is de tablet een stuk krachtiger dan de Mini-serie.

Welke iPad standaard modellen zijn er?

ipad 2017, ipad 2019, ipad 2020

iPad Pro

Tot slot is er de iPad Pro reeks. Deze iPads zijn voor mensen die écht alles uit een iPad willen halen. De Pro-serie is - zoals de naam al doet vermoeden - voor de ware professional. Het grote schermformaat is ideaal voor mensen die werkzaam zijn in de creatieve sector, zoals grafische vormgevers. Ook zijn de technische specificaties van de Pro-modellen zeer krachtig.

Welke iPad Pro modellen zijn er?

iPad kopen zonder de hoofdprijs te betalen?

Wist je dat het kopen van een iPad niet tegen de volle mep hoeft? Dit kan namelijk stukken goedkoper dan de originele nieuwprijs. En ook nog eens zonder een aanzienlijk aankoop risico te lopen. De uitkomst? Een refurbished iPad van Forza Refurbished. 

Wat is een refurbished iPad?

Letterlijk vertaalt betekent refurbished ‘gereviseerd’. Na een grondige technische controle door ervaren techniekers, worden eventuele niet marcherende onderdelen vervangen door volledig nieuwe onderdelen. Vervolgens zijn de iPads professioneel gekuist, zowel wel aan de binnenkant (met een schone OS-installatie) als een de buitenkant, met een fysieke kuisbeurt.

Voordelen van een refurbished iPad

  • Tot wel 60% goedkoper dan de originele nieuwprijs;
  • Met drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023);
  • Op meer dan 50 punten gecontroleerd door technici;
  • Gratis nieuwe accessoires meegeleverd;
  • Keuze uit drie productcondities (Zo goed als nieuw, Licht gebruikt, Zichtbaar gebruikt);
  • Zeer duurzaam voor het milieu door hergebruik van de iPads.
ipad pro ipad keuzehulp ipad air 4 ipad air 3 ipad air 2 ipad air ipad 2020 ipad 2019 ipad 2018 ipad 2017 ipad
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?