Onze 5 favoriete functies van het nieuwe iPadOS 

Nog éven geduld en dan is de nieuwe software voor Apple iPad te downloaden. iPadOS belooft veel nieuwe features, die het gebruik van jouw tablet nóg eenvoudiger maken. Als je nog geen iPad hebt dan is dit het moment om er een in huis te halen. Dit zijn onze 5 favoriete functies van de nieuwe iPad-software: iPadOS. 

  1. Nieuwe interface 

ipad features 1

De meest noemenswaardige verandering van iPadOS is de interface, van onder meer het beginscherm van de iPad. In plaats van één groot overzicht met applicaties, zijn er op iPadOS ook widgets toegevoegd. Deze straffe widgets maken het mogelijk om in één oogopslag bijvoorbeeld het weer te controleren, mails te checken of nieuwsberichten te lezen. Daarnaast is het mogelijk om meerder applicaties te openen en naadloos te multitasking. iPadOS zorgt dus voor bijzonder hoge productiviteit. 

  1. Files beheren in ‘Bestanden’ 

ipad features 2

Een groot deel van Apple’s achterban is niet tevreden over het bestandsbeheer van de iPad. Een plaatje, video of document opslaan in een bepaalde folder werkt niet altijd even vlot en een georganiseerde map structuur is niet aanwezig. Daar komt met iPadOS verandering in. Zo zal de nieuwe ‘Bestanden’ hetzelfde werken als op Mac-computers en zijn er tal van mogelijkheden om bestanden te beheren, sorteren en voorvertonen. 

Daarnaast is het mogelijk om volledige mappen te delen met één over meerdere gebruikers via iCloud. Voorheen was het enkel mogelijk om individuele bestanden de delen via de Apple-server. Door deze ‘simpele’ toevoeging kan iCloud ook gebruikt worden als gezamenlijke werkomgeving voor bedrijven of schoolprojecten.  

  1. Pencil, Pencil en nog eens Pencil 

ipad features 3

Beschik je nog niet over een Apple Pencil, dan is dit hét moment om over te stappen. Want met iPadOS wordt de stylus van Apple behoorlijk aangescherpt. Annotaties maken bij een artikel, schermafbeeldingen inkleuren of het bewerken van platte tekst wordt nu nóg eenvoudiger met de nieuwe software van iPad. Daarnaast zal de pen minder vertraging oplopen en krijgt de tablet een handige gum-mogelijkheid. 

  1. Geen tablet, maar laptop 

ipad features 4

Een ander onderdeel waar iPad veel kansen heeft laten liggen is bij de webbrowser. Zo maken de tablets gebruik van mobiele browsers. Dit wil zeggen dat, wanneer je surft op internet, je een vergelijkbaar scherm te zien krijgt als op mobiel. Dit zal met iPadOS gaan veranderen, zodat de tablet meer lijkt op een échte laptop. iPadOS maakt het óók mogelijk om een USB stick en de Magic Mouse te koppelen. Een supercompacte tablet met de gebruikersgemakken van een laptop/computer. 

  1. Sidecar 

ipad features 5

Als kers op de taart komt Apple met Sidecar. Deze applicatie maakt het (eindelijk) mogelijk om de iPad te gebruiken als interactief tweede scherm. Dit wil zeggen dat grafische ontwerpers de iPad kunnen gebruiken als tekentablet voor bijvoorbeeld een MacBook of iMac. De tablet kan de volledige functionaliteit van de Apple Mouse of de trackpad overnemen. En het mooiste van alles: Sidecar werkt met kabel én draadloos. 

Koop een refurbished iPad met iPadOS 

Nog niet in het bezit van een Apple iPad? Waarom kies je niet voor een straffe tablet van Forza Refurbished? Deze zijn bijzonder scherp geprijsd en bovendien 100% technisch in orde. Al onze tablets worden grondig nagekeken en geleverd met twee jaar garantie.