De vijf beste tekenapps voor de iPad

19 Augustus 2019 - 5 min read time
De vijf beste tekenapps voor de iPad

Hoewel menig tekenaar zweert bij een fysiek stuk papier kun je óók kiezen voor een tablet van Apple. De multi-inzetbaarheid en het praktische ontwerp van de iPad komen bijzonder goed van pas bij het maken van tekeningen en illustraties. Er zijn verschillende apps met elk een eigen stijl en werkwijze. Daarom heeft Forza de vijf beste tekenapps op een rij gezet voor jouw refurbished iPad.

Draw

Adobe Illustrator Draw (gratis)

In Adobe Illustrator Draw werk je met vector-gebaseerde tekeningen. Dit wil zeggen dat, ongeacht de grootte van het canvas, illustraties er altijd bijzonder strak uitzien. Vector-tekeningen zijn met name handig voor het ontwerpen van logo’s, stickers en ander drukwerk. Wat Adobe Draw zo fier maakt is de simplistische lay-out en eenvoudige integratie met andere Adobe-programma’s. Voor wie de gemakken van Adobe wil gebruiken - zónder geld op te doen - is Adobe Illustrator Draw bijzonder geschikt.

Sketchbook

Autodesk Sketchbook (gratis)

De kans is groot dat deze titel je bekend voorkomt. Autodesk Sketchbook is ongetwijfeld een van de meest populaire tekenapps voor artiesten. De diverse gereedschappen en ‘toolbars’ zijn erg gebruiksvriendelijk en eenvoudig te gebruiken. In Autodesk Sketchbook kun je tot in de diepste details werken door de uitgebreide zoomfunctie. Ook is het mogelijk om je creaties te exporteren naar andere programma’s, zoals Photoshop.

Affinity

Affinity Photo (€21,99)

Hoewel de prijs omzeggens hoog is, heeft Affinity Photo alles voor de professionele vormgever of tekenaar. In tegenstelling tot Adobe Photoshop – de directe concurrent – is Affinity Photo volledig te gebruiken op een Apple iPad. Affinity Photo maakt optimaal gebruik van alle desktop-functionaliteiten en is volledig te gebruiken met de Apple Pencil.

procreate

Procreate (€10,99)

Een andere befaamde tekenapplicatie is Procreate. Dit programma beschikt over diverse borstels, structuren, patronen en kwasten. Hetgeen zorgt voor eindeloos veel tekenmogelijkheden en stijlen. Procreate heeft een prettige werkwijze en is geschikt voor het ontwikkelen van creaties in hoge resolutie. Ook Procreate maakt optimaal gebruik van de kracht van een Apple Pencil.

Fresco

Adobe Fresco (prijs nog onbekend)

Tot slot een tekenapp die op het moment van schrijven alleen verkrijgbaar is als testversie, maar nu al een succes belooft te worden. Fresco is een gloednieuw Adobe-programma die het mogelijk maakt om iPad-illustraties te maken op organische tekenwijze. De app is kenmerkend door het combineren van pixels en vectoren op een natuurlijke wijze. Net als andere Adobe applicaties, beschikt Fresco over uitgebreide integratiemogelijkheden.

Tekenen op een refurbished iPad

Wat voor type vormgever of tekenaar je ook bent, met een tablet van Apple zit je goed. De snelle processor, hoge resolutie en gebruiksvriendelijke software van Apple is ongeëvenaard. Heb je nog geen iPad, maar zou je gebruik willen maken van één van de bovenstaande applicaties? Kies dan voor een refurbished iPad van Forza. Je bespaart tot maar liefst 60% op de originele nieuwprijs en ontvangt altijd drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023).

apps
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?