De opkomst van de iPhone X

iPhone X aankondiging tijdens het Apple event


Het is inmiddels twee jaar geleden dat de iPhone X officieel werd onthuld. Met de iPhone 7 als voorganger, sprong het vernieuwde straffe design van de X direct in het oog. Apple nam hiermee afscheid van zijn herkenbare smartphone uiterlijk. Hoe de iPhone X de afgelopen jaren is ontvangen en welke voordelen de iPhone X vandaag de dag nog heeft, lees je in dit artikel.

Feiten op een rij:

  • Op donderdag 12 september 2017 kondigde Apple de iPhone X tegelijk aan met de iPhone 8 en 8 plus.
  • De aankondiging van de nieuwe iPhones vond plaats tijdens het iPhone-event, in het Steve Jobs Theater op het Apple Park.
  • Vanaf vrijdag 27 oktober was de iPhone X te bestellen.
  • Op 3 november 2017 was de iPhone X beschikbaar in 55 landen.
  • De X staat voor nummer 10 en was daarmee mede een eerbetoon aan de jubileumeditie. De iPhone werd in 2017 al 10 jaar op een rij succesvol geproduceerd.

Een nieuw design, een betere gebruikservaring

Het eerste ontwerp met de ronde home button onder het scherm, was met de iPhone X verleden tijd. Apple introduceerde het nieuwe model met een groot 5,8 inch Retina OLED-scherm. Een scherm dat het volledige toestel in beslag nam, met als gevolg dat er geen onnodige randen meer waren. Het grotere beeldscherm zorgde voor een nog betere gebruikservaring. Ondanks dit is de iPhone X toch kleiner dan de iPhone 7 Plus. Apple kreeg het voor elkaar om een groter beeldscherm te creëren én een lichte en compacte smartphone te behouden. In lijn met de betere gebruikservaring introduceerde Apple ook draadloos opladen met de iPhone X. 

Face ID vervangt vingerafdrukscanner

De vingerafdrukscanner heeft plaatsgemaakt voor Face ID. Doordat de smartphone je gezicht scant, wordt de telefoon ontgrendeld zodra het je gezicht herkent. Beide methodes zijn een aanvulling op de toegangscode. De pincode is hiermee dus niet verdwenen. Herkent Face ID je gezicht niet direct, dan kun je ook nog eenvoudig je persoonlijke code invoeren. Face ID is de afgelopen jaren vooral als prettig ervaren. Vooral omdat het handsfree werkt, veiliger is en het is te gebruiken door twee mensen. Inmiddels kunnen we dus wel stellen dat de invoer van Face ID een succesvolle Apple innovatie was.

Scherpe foto’s én beeldstabilisatie

De dubbele 12 megapixel camera met optische beeldstabilisatie leverde nog scherpere foto’s op. De optische beeldstabilisatie heeft ervoor gezorgd dat zelfs bij beweging of weinig licht de mooiste foto’s kunnen worden gemaakt. In een tijd waarin we graag foto’s en video’s maken, is dit natuurlijk een erg gewilde feature.

Benieuwd wat de iPhone X nog meer zo interessant maakt? Lees dan ook eens ‘5 redenen waarom je de iPhone X wilt hebben’.


iPhone X, de populairste smartphone ter wereld

iPhone X, de populairste smartphone ter wereld

In kwartaal 1 van 2018 logen de cijfers er niet om. Wereldwijd werden er naar schatting in totaal 345 miljoen smartphones verkocht. De iPhone X stond bovenaan de lijst op nummer 1. Er waren zo’n 16 miljoen exemplaren verkocht. Hiermee versloeg de X de iPhone 8 (12,5 miljoen), iPhone 8 Plus (8,3 miljoen) en iPhone 7 (5,6 miljoen). We zijn het inmiddels gewend, maar het is natuurlijk bijzonder dat alle smartphones uit de stal van Apple de verkooplijst domineren. Pas verder onderaan de lijst vonden merken als Xiaomi en Samsung hun plaats. 

Prijs van een iPhone X

Omdat de iPhone X veel geavanceerder was dan de iPhone 8 en 8 Plus, stond daar ook een hogere prijs tegenover. De prijs varieerde van zo’n € 1.150 tot € 1.329. Op het moment van schrijven ligt de gemiddelde nieuw prijs rond de € 1.000 euro.

Of je de iPhone beter met een abonnement of los kunt aanschaffen, lees je hier: ‘iPhone X met abonnement of een los toestel met sim-only?

Een betaalbare iPhone

Een nieuwe iPhone is vaak niet goedkoop. Dat kan beter! Door te kiezen voor een refurbished iPhone betaal je namelijk behoorlijk minder. Een refurbished iPhone X van Forza is volledig nagekeken, indien nodig hersteld en gekuist. Daarbij ontvang je in tegenstelling tot een tweedehands exemplaar twee jaar garantie bij de aankoop.

Voordelen van een (Forza) refurbished iPhone X

  • Gratis nieuwe oplaad accessoires meegeleverd;
  • Twee jaar garantie, ook op de batterij;
  • Objectief en professioneel nagekeken door gespecialiseerde robots;
  • Duurzaam voor het milieu door hergebruik;
  • Keurmerk Refurbished