Wat is het verschil tussen de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus?

De iPhone 8 is sinds 2017 verkrijgbaar en is vandaag één van Apple’s meest populaire smartphones. Dit toestel heeft namelijk het ‘klassieke’ iPhone-design en is draadloos oplaadbaar. Ook is de iPhone 8 het meest recente toestel met een homeknop Touch ID. Het verschil tussen de iPhone 8 en iPhone X is inmiddels wel duidelijk, maar hoe zit het met de iPhone 8 Plus? In dit blog zetten we de verschillen op een rij tussen de iPhone 8 en iPhone 8 Plus.

iphone 8 plus

1. Behuizing

Betreft de behuizing zijn zowel de iPhone 8 als de 8 Plus gemaakt van aluminium en een glazen achterkant. Door het glas is het mogelijk om de toestellen op te laden via een draadloze oplaadmat. Je hoeft enkel het toestel op een ingeplugd laadstation te plaatsen en viola!

De iPhone 8 Plus is echter vele malen groter dan de iPhone 8. Met een lengte van 138,4 mm, breedte van 67,3 mm en dikte van 7,3 mm ligt de iPhone 8 prettig in de hand en berg je het toestel eenvoudig op in je broekzak. De iPhone 8 Plus daarentegen is voorzien van een grotere behuizing en scherm. Door de afmetingen van de iPhone 8 Plus – L158,4 x B78,1 x D7,5 mm – is de iPhone 8 Plus ideaal voor het kijken van films en series of het spelen van games.

2. Camera

De camera is een essentieel onderdeel van de moderne smartphone. Hoewel de iPhone 8 een krachtige camera heeft, is de iPhone 8 Plus uitgerust met een extra lens. Dit is precies de reden waarom je de iPhone 8 Plus zou moeten verkiezen boven de iPhone 8. De tweede lens van de iPhone 8 is namelijk een groothoek-/telelens, welke geschikt is voor optische zoom. In tegenstelling tot digitale zoom wordt een vergroting via optische zoom minder ‘korrelig’. Ook heeft de iPhone 8 Plus de befaamde ‘portretmodus’. Met deze functie zien vastgelegde objecten er nóg straffer uit en je kunt verschillende lichtmodi gebruiken. Kortom, ideaal voor de (semi) professionele fotograaf.

3. Pixeldichtheid van het Retina-display

De iPhone 8 en 8 Plus maken gebruik van een hoogwaardig Retina-scherm. Toch zit er wel degelijk verschil tussen de twee. Zo heeft de iPhone 8 een schermformaat van 4,7 inch en een beeldresolutie van 1334 x 750 pixels. De iPhone 8 Plus daarentegen is uitgerust met een 5.5 inch scherm en een pixeldichtheid van 1920 x 1080. Het scherm is merkbaar groter én de pixeldichtheid is hoger. Ons advies voor de smartphonegebruiker die op zoek is naar het strafste LCD-scherm is een refurbished iPhone 8 Plus.

4. Accuduur en processorsnelheid

Zowel de iPhone 8 als de iPhone 8 Plus zijn uitgerust met een krachtige A11-chip, waardoor programma’s, bestanden en apps bijzonder snel laden. Wél is de iPhone 8 Plus voorzien van 1 GB meer RAM-geheugen en een hogere laadcapaciteit (2675 mAh i.p.v. 1821 mAh). De grotere accu is te verklaren door één simpel feit: het scherm is groter, waardoor er meer ruimte is voor de accu. Ondanks het hogere stroomverbruik kun je met een iPhone 8 Plus rekenen op een lange batterijduur na een enkele acculading.

Refurbished iPhone 8 én 8 Plus van Forza

Hoewel de iPhone 8 en 8 Plus dicht bij elkaar liggen qua specificaties, hebben beide toestellen voor- en nadelen. Zo is de iPhone 8 Plus het populairst onder de intensieve gebruikers, door de lange batterijduur en hoge beeldschermresolutie. Voor wie een lager budget heeft, maar alsnog gebruik wil maken van draadloos opladen is de iPhone 8 een slimmere keuze. Wil je graag een iPhone 8 (Plus) kopen zonder de nieuwprijs van Apple te betalen? Kies dan voor een refurbished iPhone van Forza.

iPhones met Keurmerk Refurbished

Zowel de iPhone 8 en 8 Plus beschikken over het Keurmerk Refurbished. Dit betekent dat de toestellen genieten van de hoogst mogelijke kwaliteitskeuring en financiële zekerheid. Kies je voor een refurbished iPhone mét Keurmerk, dan ontvang je altijd twee jaar garantie, nieuwe laadaccessoires én kun je extra besparen op kosten door verschillende productgradaties.