iPhone XS vs iPhone 11: welke wordt het?

14 Juli 2021 - 5 min read time
iPhone XS vs iPhone 11: welke wordt het?

De iPhone XS refurbished uit 2018 en de iPhone 11 refurbished uit 2019 behoren tot de bekende producten van Apple. Terwijl de iPhone XS zich positioneert als een hoogwaardig toestel, heeft de iPhone 11 juist een meer betaalbaar karakter. Maar welke van deze twee smartphones is de beste keuze? Hier zullen we de belangrijkste overeenkomsten en onderscheidingen bespreken.


iPhone XS vs iPhone 11: High-end tegenover budgetgericht

De iPhone XS wordt beschouwd als een premium apparaat dat voornamelijk hoogwaardige materialen gebruikt, wat zich vertaalt naar een aanzienlijk hogere prijs. Bij de lancering kostte dit toestel €1.159. In het geval van de iPhone 11 zijn er enkele compromissen gesloten wat betreft materiaalgebruik, wat resulteerde in een meer betaalbare prijs van €809 bij de introductie. Dus naast de prijs, wat zijn de andere opvallende verschillen tussen deze twee?

Behuizing: Elegant roestvrijstaal versus levendig aluminium

De iPhone XS onderscheidt zich door zijn behuizing van roestvrijstaal, wat een premium uitstraling geeft, en de beschikbare stijlvolle kleuren zoals Space Grey, Silver en Gold dragen bij aan zijn aantrekkelijke uiterlijk. In tegenstelling hiermee is de iPhone 11 voorzien van een aluminium behuizing, wat iets minder stevig aanvoelt en een iets minder luxe indruk maakt. Echter, de iPhone 11 is verkrijgbaar in maar liefst zes levendige kleuren. Het is belangrijk op te merken dat beide toestellen een glazen achterkant hebben, wat draadloos opladen mogelijk maakt.

Design en beeldscherm iPhone XS en iPhone 11

Camera: iPhone 11 leidt op het gebied van fotografie

De iPhone 11 is de ultieme keuze voor fervente fotografen vanwege zijn uitzonderlijke cameraprestaties. Dit apparaat steelt de show op het gebied van fotografie, met zijn frontcamera die voor het eerst in staat is om 12-megapixel foto's te maken, wat resulteert in hoogwaardige selfies. Bovendien biedt de iPhone 11 unieke camerafuncties, zoals indrukwekkend scherpe nachtfoto's en ultragroothoekopnamen. In vergelijking hiermee kan de iPhone XS deze mogelijkheden niet in dezelfde mate bieden. Wat de iPhone XS daarentegen wel beter kan, is inzoomen zonder verlies van beeldkwaliteit, dankzij de aanwezige telelens. Dit is handig als je scherpe opnames van verre objecten wilt maken. Voor dagelijks gebruik zijn de verschillen tussen de twee toestellen echter niet zo opvallend. Lees meer over de verschillen in camerafuncties tussen de iPhone XS en iPhone 11.

Beeldscherm: OLED vs LCD

Beeldscherm

iPhone XS

iPhone 11

Type OLED LCD
Formaat in inch 5.8-inch 6.1-inch
Formaat in cm 14.50 cm 15.25 cm
Resolutie 2436 x 1125 pixels 1792 x 828 pixels
Pixels per inch 458 326
Randloos ✔️
 

De iPhone 11 beschikt over een LCD-beeldscherm van 6,1 inch met een bescheiden schermrand eromheen. In tegenstelling tot dit heeft de iPhone XS een iets kleiner scherm van 5,8 inch, maar dit is vervaardigd van het kostbare en hoogwaardige OLED-materiaal. Er zijn diverse verschillen tussen LCD en OLED, maar hier is kort samengevat wat het scherm van de iPhone XS onderscheidt:

  • Het biedt aanzienlijk grotere contrasten tussen lichte en donkere kleuren.
  • Het heeft meer pixels per inch, wat resulteert in scherpere beelden met meer details.
  • Het scherm is strak aan de randen afgewerkt, wat betekent dat er geen zichtbare schermranden zijn.

Beeldscherm iPhone XS en iPhone 11

iPhone XS vs iPhone 11: een krachtigere processor en meer RAM-geheugen

De iPhone 11 wordt aangedreven door de buitengewoon snelle A13-processor en heeft 4GB werkgeheugen tot zijn beschikking. In vergelijking daarmee moet de iPhone XS tevreden zijn met 3GB werkgeheugen en is uitgerust met de iets minder snelle A12-processor. In de praktijk gaat het hierbij om minieme tijdsverschillen die niet merkbaar zijn voor de gebruiker. Beide toestellen zijn volledig in staat om veeleisende taken uit te voeren, zoals het gebruik van Augmented Reality-apps en het spelen van grafisch intensieve games, zonder enige moeite.

Waterbestendig: Tot 30 minuten op een diepte van 2 meter

Zowel de iPhone XS als de iPhone 11 bieden theoretisch de mogelijkheid om te bellen terwijl je onder de douche staat. Dit komt doordat beide toestellen een IP68-certificering hebben en dus bestand zijn tegen water onder bepaalde gecontroleerde omstandigheden. Het is echter belangrijk op te merken dat schade veroorzaakt door water en andere vloeistoffen niet wordt gedekt door Forza en Apple, dus wees voorzichtig!

Conclusie

De iPhone XS is het meest kostbare apparaat in de reeks. Dit komt door het gebruik van prijzige materialen zoals roestvrijstaal voor de behuizing en een OLED-scherm. Deze luxe komt tot uiting in de prijs, maar biedt ook een premium smartphone-ervaring met het hoogwaardigste beeldscherm dat beschikbaar is. Aan de andere kant heeft de iPhone 11 een iets minder robuuste behuizing en een minder indrukwekkend beeldscherm, maar blinkt uit op het gebied van fotografie. Bovendien is de prijs aantrekkelijker en zijn er diverse levendige kleuropties beschikbaar voor dit toestel.

iPhone XS en iPhone 11 refurbished kopen

Heb je ooit gedacht aan de mogelijkheid om een van deze hoogwaardige toestellen als refurbished te kopen? Forza is gecertificeerd met het Keurmerk Refurbished en biedt nu 3 jaar technische garantie (vanaf 1 juni 2023). Bovendien ontvang je gratis nieuwe oplaadaccessoires bij je aankoop. Hierdoor ben je verzekerd van een betrouwbare aanschaf die niet alleen tot honderden euro's voordeliger is, maar ook dezelfde kwaliteit biedt als een nieuw toestel! En als je vóór 22:30 uur bestelt, heb je het morgen al in huis.

verschil iphone xs iphone 11
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?