Alles over de iPhone 2019 

iphone 2019

Nog éven en Apple kondigt haar nieuwste iPhones aan tijdens de Keynote in september. Net als ieder jaar wordt er volop gespeculeerd over de nieuwe functies. Wij zetten de belangrijkste speculaties en geruchten voor je op een rij. Lees hier alles over die nieuwe iPhone 2019 van Apple en oordeel zelf. 

Wanneer komt de iPhone 2019 uit? 

Apple’s smartphones worden aangekondigd tijdens de jaarlijkse Apple Keynote in september. Tenminste, vrijwel altijd. Apple wil namelijk nog wel eens afwijken van het vaste stramien. In 2019 worden er drie nieuwe iPhone-modellen verwacht, welke verkrijgbaar zullen zijn in de maanden september en oktober.  

Uitbreidingen voor draadloos opladen 

Draadloos opladen deed haar intrede in 2017, met de iPhone X en de iPhone 8. Ook bij de iPhones uit 2019 speelt draadloos opladen een belangrijke rol. Nieuw zou de mogelijk kunnen worden om AirPods –Apple’s draadloze oortjes- op te laden via het toestel. Voor nu is het alléén mogelijk om op te laden via een oplaadmat. Dit zou dan ook betekenen dat de batterij van de iPhone 2019 een verbeterde laadcapaciteit moet krijgen. 

Grotere laadcapaciteit iPhone 2019 

Een van de kenmerken van de iPhone XR 2018 is de batterijduur. Ook dit jaar kunnen we een nieuwe iPhone verwachten waarbij de batterij nóg meer is aangeschroefd. Of het toestel ook daadwerkelijk langer gebruikt kan worden is echter de vraag. In veel gevallen is een grotere laadcapaciteit niet of nauwelijks merkbaar. 

Omzeggens gelijk design 

In 2019 komt Apple met drie modellen van drie verschillende formaten, zo gaan de geruchten. Voor de twee duurdere modellen kiest Apple ongetwijfeld voor een roestvrijstalen behuizing met een achterkant van glas. De zogeheten ‘camerabult’ zal ditmaal niet uitsteken, waardoor de achterzijde als één geheel gezien wordt. Wat er met de beruchte notch –de inkeping aan de voorzijde van het toestel- gaat gebeuren is nog onduidelijk. Dit zal volledig afhangen van de functionaliteit van de sensoren en camera’s van de nieuwe iPhones. 

5G ondersteuning voor nieuwe iPhones 

Hoewel de consument er de komende periode niet veel van zal merken, gaat Apple eigen 5G modems produceren. Deze chips maken het mogelijk om nóg snellere verbindingen toe te staan via cellulair. Aangezien de connectiviteit nog in de kinderschoenen staat is het de vraag hoelang het zal duren voordat 5G beschikbaar wordt op de nieuwe iPhone-modellen. Volgens bronnen zal men pas gebruik kunnen maken van de techniek aan het einde van 2020. Maar wie weet, misschien verrast Apple ons wel in september. 

Extra cameralens iPhone 2019 

Meer details duiken op over vernieuwingen aan de iPhone-camera. Waar de meeste modellen 1 of 2 lenzen hebben, is het aannemelijk dat twee van de drie nieuwe iPhones in 2019 beschikken over een extra lens. Deze derde lens zou bedoeld kunnen zijn om foto’s extra te belichten, om nóg verder optisch in te zoomen of om gebruik te maken van 3D/AR-technieken. 

Smart Frame iPhone 2019 

De camera-app van iPhone krijgt volgens bronnen een nieuwe functie genaamd Smart Frame. Dit houdt in dat foto’s in een grotere hoek vastgelegd kunnen worden. Het vertekende beeld –dat een groothoeklens met zich meebrengt- wordt vervolgens gecorrigeerd om een mooi eindresultaat neer te zetten. Ook zorgt Smart Frame voor een verbeterde lichtbalans in het donker. 

Twee nieuwe kleuren 

Over de kleuren van de nieuwe iPhones is nog weinig bekend. Hoogstwaarschijnlijk zullen de twee topmodellen in drie bekende varianten uitkomen, namelijk spacegrijs, zilver en goud. Hiervoor wordt wederom gebruik gemaakt van het glazen design, om draadloos opladen toe te staan. De iPhone XR 2019 daarentegen brengt volgens geruchten vernieuwende kleuren met zich mee. Bronnen vermelden dat lavendel en groen bij het assortiment komen en de plaats innemen van blauw en koraal. 

3D Touch maakt plaats voor Haptic Touch met Leap Haptics 

Haptic Touch deed haar intrede bij de iPhone XR in 2018. Deze techniek maakt het mogelijk om extra menu’s te gebruiken door hard op het scherm te tikken. Hoogstwaarschijnlijk zullen de nieuwe iPhones uitgerust zijn met Haptic Touch, maar ook met Leap Haptics. Dit tweede zorgt voor voelbare feedback wanneer je gebruik maakt van het drukgevoelige scherm.  

Wel of niet wachten op de nieuwe iPhone 2019? 

Voor wie een échte fan is van foto’s maken met een smartphone is de iPhone 209 zeker en vast een schoon toestel om naar uit te kijken. Echter zal het prijskaartje omzeggens hoog zijn. Al met al zijn de nieuwe functies van de iPhone 2019 géén reden om te wachten met het kopen van een nieuw toestel. In plaats daarvan kun je beter kiezen voor een duurzamer alternatief, namelijk refurbished. 

Want niet iedereen heeft nood aan het nieuwste van het nieuwste. Bovendien is dat ook niet nodig, gezien de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van Forza. Zo ontvang je altijd twee jaar garantie op je refurbished toestel en worden de toestellen op ruim 50 punten grondig gecontroleerd. En alsof dat niet genoeg is, zijn al onze refurbished iPhones voorzien van het Keurmerk Refurbished.