Black Friday bij Forza!

Na het succes van voorgaande Jaren, hebben we ook dit jaar de beste aanbiedingen tijdens Black Friday. Deze iPhones bestel je eenvoudig online en zullen (als de postbezorger de Black Friday-drukte een beetje aankan) al de volgende werkdag worden bezorgd. Inclusief gratis nieuwe laad accessoires en 2 jaar garantie, zoals je van ons gewend bent.

Een selectie van onze beste iPhones zijn tot wel €100 in prijs verlaagd. En bij één van de meest populaire refurbished iPhones, de iPhone 8 refurbished, krijg je momenteel met gratis beschermhoes en screenprotector t.w.v. €20.

Onze Black Friday Week is ingegaan op 20 november en loopt t/m 30 november. Zolang de voorraad strekt! Benieuwd geworden naar welke iPhones precies in prijs zijn verlaagd en wat ze nu kosten?

Op onze Black Friday pagina hebben we alles voor je op een rijtje gezet.

Black Friday Refurbished Deals bij Forza

Het ontstaan van Black Friday

De dag na Thanksgiving is het onofficiële begin van het vakantieseizoen in de VS. Dit speelde aan het eind van de 19e eeuw, toen president Abraham Lincoln de Thanksgiving-vakantie aanwees als de laatste donderdag van november. Pas later zou deze dag de naam "Black Friday" gaan dragen.

Zo is de naam Black Friday ontstaan

Er zijn een aantal scenario's waar de naam vandaan komt. De meest voor de hand liggende is dat men de dan na Thanksgiving massaal inkopen ging doen. Tijdens deze inkopen zagen winkels zwart van de mensen, zo druk! Dit is eenvoudig te vertalen naar Black Friday. Denk maar aan de zwarte zaterdag die we hier kennen op het moment dat de wegen volstromen als men op vakantie gaat.

Een volgend scenario is dat door alle winkelactiviteiten die de vrijdag na Thanksgiving plaatsvinden, deze dag als één van de meest winstgevende dagen van het jaar te boek kwam te staan voor winkeliers. Omdat accountants zwart gebruiken om winst aan te geven bij het opnemen van de boekingen van elke dag (en rood om een verlies aan te geven), werd de dag bekend als "Zwarte Vrijdag" - of de dag waarop winkeliers positieve verdiensten en winsten "in het zwart" zien.

Dus, Zwarte Vrijdag staat nu bekend als een winstgevende vrijdag in de detailhandel en de rest van de economie. Dat komt omdat de detailhandel en de consumentenbestedingen bijna 70% van het bruto binnenlands product van de V.S. drijven. De detailhandelaren hebben de naam aangenomen om hun succes te weerspiegelen. Om meer mensen aan te moedigen om te winkelen, begonnen retailers fikse kortingen aan te bieden die alleen op die dag beschikbaar waren.

Sinds enige tijd is deze dag vol kortingen overgewaaid vanuit de VS naar Europa. Doordat mensen ook hier bij Black Friday de associatie met voordelig inkopen hebben en het idealiter ook vlak voor de feestdagen begint, is het inmiddels ook een begrip geworden.