De kleuren van Apple

De kleuren van Apple

Waar de eerdere modellen van de Apple iPhone in slechts enkele premium kleuren beschikbaar waren, heeft de iPhone zich ontwikkeld tot een toestel in kleuren naar eenieders wens. De gebruikers die liever voor een neutrale kleur gaan, kunnen kiezen voor het kenmerkende “zwarte” design. Deze kleur wordt aangeduid met de naam ‘Space Grey’. Iemand die juist een meer uitgesproken en opvallend ontwerp zoekt, zal eerder kiezen voor het heldere blauw ‘Blue’, of het lichtrode ‘Coral’ waar de iPhone XR in verkrijgbaar is. Door de jaren heen zijn er steeds meer unieke kleuren ontstaan. Zo hoef je niet meer voor de bekendere gangbare kleuren te kiezen, maar kun je ook kiezen voor een meer uitgesproken kleur. Welke kleur past het best bij jou?


In de tabel hieronder kun je in één oogopslag zien welk toestel in welke kleur beschikbaar is.

Kleuren Apple Space Grey White Gold Silver Rose Gold Black Red Yellow Coral Blue Purple Green Midnight Green Jet Black
iPhone 5S
iPhone 6
iPhone 6 Plus
iPhone 6S
iPhone 6S Plus
iPhone SE
iPhone 7
iPhone 7 Plus
iPhone 8
iPhone 8 Plus
iPhone X
iPhone XR
iPhone XS
iPhone XS Max
iPhone 11
iPhone 11 Pro Max

Verschil in afwerking

Binnen het gamma van kleuren dat gebruikt wordt voor diverse Apple-toestellen kunnen bepaalde kleuren enigszins anders ogen, terwijl ze dezelfde naam dragen. Dit heeft te maken met de materialen en afwerking die gebruikt is voor dat toestel. Zo heeft de iPhone 6 een behuizing van aluminium met een matte afwerking. De iPhone 8 heeft daarentegen een glazen behuizing en een glanzende afwerking. Dit zorgt ervoor dat de kleur Space Grey bij de iPhone 6 lichter lijkt dan Space Grey bij de iPhone 8. De mate van glans en het materiaal hebben beide invloed op de intensiteit van de kleur.


De tabel hieronder geeft weer welke materialen en afwerking gebruikt zijn bij bepaalde Apple iPhones.

Materiaal Apple Metaal mat Metaal glanzend Glas glanzend Glas mat
iPhone 5S X
iPhone 6 X
iPhone 6 Plus X
iPhone 6S X
iPhone 6S Plus X
iPhone SE X
iPhone 7 X X
iPhone 7 Plus X X
iPhone 8 X
iPhone 8 Plus X
iPhone X X
iPhone XR X X
iPhone XS X X
iPhone XS Max X X
iPhone 11 X X
iPhone 11 Pro X X

Invloed van kleuren op refurbished en tweedehands

Sommige kleuren zijn doorgaans populairder dan andere. Dit is ook terug te zien in de markt van refurbished-toestellen. Veel Apple-gebruikers kiezen voor Space Grey of Silver. Dames kiezen vaker voor Gold of Rose Gold.


Alle kleuren van de regenboog

Ondanks het toestel in één kleur is, zijn er diverse manieren waarmee je jouw toestel verder kunt personaliseren. Siliconen hoesjes zijn relatief goedkoop en kunnen in vrijwel iedere gewenste kleur worden gekocht. Op deze manier kun je jouw iPhone personaliseren en je stijl compleet maken. Je kunt onze accessoires vinden in onze webshop. Dankzij de refurbished toestellen van Forza heb je ruime keuze in modellen en kleuren voor een competitieve prijs, waardoor er genoeg geld over blijft voor een paar hoesjes. Weet jij al welke kleur iPhone je wilt aanschaffen?