iPhone 8: Nieuw of refurbished kopen?

Jaarlijks worden er tientallen nieuwe smartphones geïntroduceerd. De een nóg straffer dan de ander. Maar los van een snellere processor of betere camera zijn de nieuwste iPhones omzeggens identiek aan de eerder uitgebrachte modellen. Neem de iPhone 8 bijvoorbeeld. Oud is het toestel zeer zeker niet en qua techniek beschikt het over alle nodige functies. Lees hier waarom je in 2020 nog uitstekend gebruik kunt maken van een refurbished iPhone 8.

iphone 8 kopen

Nieuw, tweedehands of refurbished?

Dat je voor een oudere iPhone minder geld opdoet is logisch. Echter, lopen de prijzen van iPhones uiteen en zijn de verschillen niet altijd significant. Om zeker te zijn van een voordelige koop dien je naar alle mogelijkheden te kijken. Maak daarom éérst een keuze tussen nieuw, tweedehands of refurbished wanneer je overweegt de iPhone 8 aan te schaffen.

Nieuwe iPhone 8 kopen

Iedereen wil het nieuwste van het nieuwste, toch? We kenden Apple als hét bedrijf waarvoor mensen massaal naar de winkel rennen om de nieuwste lancering te bemachtigen. Vandaag de dag is dit echter niet meer het geval. Er is minder ruimte voor vernieuwing en de snelheid waarop Apple innoveert is niet bijzonder hoog. Een nieuwe iPhone kopen is hoofdzakelijk interessant voor de tech-liefhebber die per sé wil beschikken over de snelste processor en fierste camera.

iPhone 8 tweedehands kopen

Hoewel de iPhone 8 haar intrede deed in 2017, is de prijs voor deze draadloos oplaadbare GSM omzeggens hoog gebleven. Tweedehands is een voordelig alternatief op nieuw, gezien de tarieven honderden euro’s lager liggen. Houd er wél rekening mee dat het toestel mogelijk beschikt over onzichtbare gebreken. Hier kom je vaak pas achter op het moment dat het al te laat is. Met andere woorden: tweedehands is en blijft een risico.

Refurbished iPhone 8

De derde –en meest voordelige– optie in het rijtje benadert de kwaliteit van nieuw met de scherpe prijs van een tweedehands toestel. Refurbished Apple-producten zijn gekeurd, schoongemaakt en eventueel hersteld om de hoogste kwaliteit te garanderen. Het kan ook voorkomen dat een nieuw toestel binnen 14 dagen teruggezonden wordt aan Apple. Deze toestellen mogen om die reden niet meer als nieuw verkocht worden, maar wél als refurbished. Met een refurbished iPhone 8 profiteer je niet alleen van een scherpe prijs, maar lever je óók een positieve bijdrage aan het milieu.

Ook interessant: review iPhone 8

Wil je nu echt alles weten over de specificaties van de iPhone 8 zelf? Lees dan zeker ook eens ons iPhone 8 review blog.

Keurmerk Refurbished ook naar België?


keurmerk met robot

Op 15 maart 2019 riep Techniek Nederland Het Keurmerk Refurbished in het leven. Dit is een certificaat dat aantoont dat de producten (iPhones) van geselecteerde refurbished-partijen van immens hoge kwaliteit zijn. Als consument weet je hierdoor zeker dat je waar krijgt voor je geld én dat het toestel nog jaren optimaal zal blijven presteren.

Shop voordelig een iPhone 8 bij Forza Refurbished

Ook op zoek naar zo’n fiere iPhone 8, maar twijfel je tussen nieuw, refurbished en tweedehands? Dat is begrijpelijk. De prijs van nieuw loopt vaak hoog op en met tweedehands weet je in de meeste gevallen niet wat je in huis haalt. Refurbished daarentegen combineert het beste van beide werelden. Met garantie, uitgebreide controles en eventuele reparaties ben je verzekerd van een duurzame- en veilige aankoop. Hiervoor dien je echter wél voor een betrouwbare refurbished-partij te kiezen.

Daarom kies je voor Forza Refurbished. Onze toestellen beschikken over het Keurmerk Refurbished. Dit betekent dat er hoogwaardige kwaliteitscontrole wordt toegepast, door robots en techniekers. Daarnaast ontvang je altijd twee jaar garantie op het toestel, inclusief de batterij. Kortom, geen reden om niet te kiezen voor refurbished iPhone 8 van Forza. Wat dacht je bijvoorbeeld van één van de onderstaande toestellen?