iPhone kopen? Gebruik de iPhone keuzehulp! (5 stappen)

Het aantal nieuwe iPhones groeit elk jaar weer door. Recentelijk voegde Apple de nieuwe iPhone X, de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus toe aan haar assortiment. De continue uitbreiding van Apple’s assortiment maken het kiezen van het juiste iPhone alles behalve makkelijker.

Je wilt natuurlijk een iPhone kopen die daadwerkelijk bij je past. Gebruik hiervoor onze iPhone keuzehulp. Aan de hand van vijf praktische vragen kun je een iPhone kopen die wel bij je gebruikersbehoeften aansluit.1. Wat voor soort gebruiker ben je?

Voor het kopen van een iPhone is het belangrijk om te weten wat voor type gebruiker je bent. Ga je zeer fanatiek gamen op een iPhone? Dan heb je een iPhone met krachtige specificaties nodig zoals de iPhone SE, de iPhone 6S of de iPhone 7.

Als je een iPhone voornamelijk voor ‘eenvoudigere’ taken gaat gebruiken zoals: Whatsapp, social media of het lezen van e-mails? Dan zul je al genoeg hebben aan een iPhone 5C.

In de onderstaande tabel maken we onderscheid tussen drie soorten gebruik.

GebruikOmschrijvingModel
Weinig - normaal Normaal gebruik voor de minder eisende gebruiker (WhatsApp, Social Media etc.) iPhone 5C
Normaal veel Voor de meer eisende gebruiker (WhatsApp, Social Media, kijken van films, gamen etc.) iPhone 5S - iPhone 6 - iPhone 6 Plus
Zeer veel Als je alles uit een iPhone wilt halen (filmen in 4K resolutie, spelen van zware games etc.) iPhone SE - iPhone 6S iPhone 6S Plus - iPhone 7 - iPhone 7 Plus

2. Hoeveel wil je maximaal uitgeven aan een iPhone?

Wat een redelijk bedrag voor jou is om te betalen voor een iPhone, is afhankelijk van waar je het device voor gaat gebruiken en wat voor soort gebruiker je bent. Ga je voor de eerste keer een smartphone kopen? Dan heb je waarschijnlijk niet het meest dure toestel nodig. Voor slechts € 99 bezit je een iPhone 4S.

Ben je al de trotse eigenaar geweest van meerdere iPhones en zoek je nu naar een upgrade? Dan zal de iPhone 7 of de iPhone 7 Plus eerder iets voor jou zijn.

Soort gebruikerBedragModel
Beginner € 0 - € 200 iPhone 5C
Gevorderd € 200 - € 300 iPhone 5S - iPhone 6 - iPhone 6 SE
Veteraan € 300 of meer iPhone 6 Plus - iPhone 6S - iPhone 6S Plus - iPhone 7 - iPhone 7 Plus

3. Hoe belangrijk is de camera voor je?

Vind je het voornamelijk handig om een camera te hebben, of wil je deze ook voor (semi) professionele doeleinden gaan gebruiken? Hieronder onderscheiden we drie soorten camera gebruikers.

Soort gebruikOmschrijvingModel
Eenvoudig Ik vind het handig om zo nu en dan een foto / video te kunnen maken. iPhone 5C
Alledaags Vrijwel dagelijks wil ik foto’s / video’s in een hoge kwaliteit kunnen maken. iPhone 5S - iPhone 6 (Plus)
(Semi) professioneel Foto’s / video’s moeten van de hoogste kwaliteit zijn voor (semi)professioneel gebruik. iPhone SE - iPhone 6S (Plus) - iPhone 7 (Plus)

4. Hoe belangrijk is de snelheid voor je?

Ben je van plan om de iPhone voornamelijk voor WhatsApp te gaan gebruiken? Dan heb je niet de meest krachtige iPhone nodig. Ga je daarentegen fanatiek gamen op je iPhone en games spelen als GTA (Grand Theft Auto)? Dan heb je een krachtigere iPhone nodig.

SnelheidModel
Normaal iPhone 5C
Redelijk snel iPhone 5S / iPhone 6 (Plus)
Zeer snel iPhone SE / iPhone 6S (Plus) / iPhone 7 (Plus)

5. In één keer betalen of toch liever maandelijks?

Je kunt er voor kiezen om in één keer (veel) te betalen voor een nieuwe iPhone of deze maandelijks af te lossen met een abonnement. Beiden hebben zo hun voor- en nadelen. Je doet het minste geld op als je een iPhone als los toestel koopt en deze combineert met een sim-only abonnement. Bijkomend nadeel is dat je wel in één keer veel moet betalen.

Daarnaast is er ook nog een derde optie: het kopen van een refurbished iPhone. Het voornaamste voordeel van refurbished is dat je tot wel 60% kunt besparen in vergelijking met de nieuwprijs van een iPhone.


Wat zijn refurbished iPhones?

Refurbished iPhones worden door sommige ook wel refurbed iphones genoemd. In eerste instantie lijkt refurbished erg veel op tweedehands. Beiden zijn namelijk significant voordeliger dan een nieuwe iPhone en ook eerder gebruikt. Toch is er een groot verschil tussen onze refurbished iPhones en tweedehands iPhones van particulieren.

Het verschil tussen refurbished en tweedehands

Een refurbished iPhone is grondig gecontroleerd (op méér dan 50 punten), indien nodig herstelt én professioneel gekuist. Een technisch nazicht wordt bij ons uitgevoerd door zowel robots als door techniekers. Eventuele niet marcherende onderdelen vervangen wij door nieuwe onderdelen.

Het nadeel van een tweedehands iPhone is dat je nooit exact weet wat je koopt. Het uiterlijk van een tweedehands iPhone kan er zeer plezant uit zien. Inhoudelijk kan er van alles beschadigd zijn wat je in eerste instantie niet zult merken. Refurbished iPhones (van Forza) zijn 100% technisch in orde en door de twee jaar garantie ben je verzekerd van een betrouwbare aankoop.

Waarom een refurbished iPhone kopen?

  • Tot wel 60% goedkoper in vergelijking met de nieuwprijs;
  • Standaard twee jaar garantie (één jaar meer dan Apple);
  • Gratis nieuwe laad accessoires;
  • Voor elk budget een Apple product dankzij de product condities;
  • Grondig gecontroleerd door technici en robots (iPhones);
  • En natuurlijk ontzettend duurzaam voor het milieu door hergebruik.

Welke iPhones kan ik als refurbished kopen?

De iPhone 5C in het groen, blauw, geel, roze en wit

iPhone 5C

De iPhone 5S in het zilver, goud en zwart

iPhone 5S

De iPhone SE in het goud, zilver, roségoud en zwart

iPhone SE

De iPhone 6 in het goud. zilver en zwart

iPhone 6

De iPhone 6 Plus in het goud. zilver en zwart

iPhone 6 Plus

De iPhone 6S in het goud, zilver, roségoud en zwart

iPhone 6S

De iPhone 6S Plus in het goud, zilver, roségoud en zwart

iPhone 6S Plus

De iPhone 7 in het rose gold, silver, gold, black en jet black

iPhone 7

De iPhone 7 Plus in het rose gold, silver, gold, black en jet black

iPhone 7 Plus

Wat kan ik met mijn (oude) iPhone?

Bij Forza Refurbished nemen we graag je oude iPhone over. Deze kun je aan ons verkopen voor geld of inruilen voor ‘Forza Tegoed’. Meer weten over het verkopen van je oude iPhone? Bekijk dan eens onze verkopen aan Forza pagina.