iPhone SE: zo kies je de juiste hoeveelheid opslagruimte

30 Juli 2018 - 5 min read time
iPhone SE: zo kies je de juiste hoeveelheid opslagruimte

Zoals je waarschijnlijk wel weet, is de hoeveelheid opslagruimte bij iPhones niet uitbreidbaar met een SD-kaart. Daarom is het extra van belang om direct bij aanschaf het juiste aantal GB’s te kiezen. Kies je teveel opslagruimte? Dan betaal je teveel voor je toestel. Maar, als je te weinig GB’s kiest, dan krijg je steeds meldingen van een overvolle iPhone SE.

We begrijpen dat het lastig kan zijn om de juiste opslagruimte te kiezen. Met dit blog hopen we jouw keuze een stuk makkelijker te kunnen maken.


De juiste hoeveelheid opslagruimte kiezen

1. iPhone SE met 16GB opslagruimte

De iPhone SE 16GB is het instapmodel van de iPhone SE reeks. Met 16GB heeft dit toestel de minst beschikbare opslagruimte. Ben je niet van plan om bijzonder veel apps op je telefoon te gaan gebruiken? Dan kun je waarschijnlijk het beste kiezen voor het 16GB model.

Wil je daarentegen veel (zware) apps en bestanden lokaal bewaren op je iPhone? Dan is 16GB waarschijnlijk net te weinig voor jou. In dit geval kun je waarschijnlijk beter kiezen voor een iPhone SE met 32GB of 64GB aan opslagruimte.

Voor wie is de iPhone SE 16GB?

De iPhone SE 16GB is meer dan geschikt voor ‘normaal’ alledaags gebruik. Hieronder verstaan we Whatsapp, Social Media en bijvoorbeeld het bewerken van documenten.

Ondanks dat de iPhone SE 16GB de minste opslagruimte heeft, hoef je niet bang te zijn dat het toestel traag wordt. De nieuwe iOS 12 gaat toestellen namelijk nóg sneller maken. Apple heeft dit voornamelijk weten te realiseren door apps beter te formatteren, waardoor je meer ruimte overhoud.

Tip: Je kunt nog meer opslagruimte bewaren door bestanden als foto’s en video’s in de cloud (Google Drive, Dropbox etc.) te bewaren. Hierdoor houd je meer ruimte over voor apps.

2. iPhone SE met 32GB opslagruimte

Toch behoefte aan iets meer opslagruimte? Dan is de iPhone SE 32GB precies wat je zoekt! Dit ‘midden-model’ binnen de SE-reeks heeft 2x zoveel opslagruimte, in vergelijking met het 16GB-model. Dit zorgt ervoor dat je lokaal nog meer bestanden (foto’s en video’s) op kunt slaan, maar natuurlijk is er ook meer ruimte voor zwaardere apps.

Voor wie is de iPhone SE 32GB?

Ben je een fervent gebruiker van streamingdiensten als Spotify en Netflix? Dan kan de extra opslagruimte zeker een uitkomst zijn voor jou! Met Spotify is het bijvoorbeeld mogelijk om afspeellijsten op je telefoon te downloaden. Hierdoor bespaar je weer MB’s op je internetbundel als je even geen Wifi hebt.

Denk je dat je vrijwel geen bestanden lokaal gaat opslaan en maar een paar apps installeert op je iPhone SE? Dan kun je waarschijnlijk het beste kiezen voor het goedkopere 16GB-model. Wil je het liever op safe spelen? Dan is de iPhone SE 32GB een veilige middenweg tussen een relatief beperkte opslagruimte (16GB) en veel (64GB).

3. iPhone SE met 64GB opslagruimte

Wil je veel bestanden bewaren én veel apps installeren op je iPhone? Dan is de iPhone SE 64GB hoogstwaarschijnlijk dé winnaar voor jou. De extra opslagruimte maakt het voor jou mogelijk om nóg meer Spotify afspeellijsten te downloaden op je iPhone SE 64GB.

Daarnaast kun je ook apps van een groter formaat installeren op je iPhone, ideaal voor iPhone gamers. Met 64GB aan opslagruimte hoef je je niet snel zorgen te maken over een tekort aan opslagruimte.

Voor wie is de iPhone SE 64GB?

De iPhone SE 64GB is bedoeld voor mensen die het belangrijk vinden om veel lokaal te kunnen bewaren op je iPhone. De 64GB aan opslagruimte maakt het gemakkelijker om veel documenten, video’s en foto’s lokaal te kunnen benaderen. Ideaal als je even geen internet verbinding hebt.

Wat als de opslagruimte van mijn iPhone SE vol is?

Het kan natuurlijk voorkomen dat de opslagruimte van je iPhone vol is geraakt. Geen zorgen, er zijn gelukkig een aantal goede oplossingen voor dit probleem:

  • Verhuis bestanden naar de cloud (Google Drive, iCloud of bijvoorbeeld Onedrive). Niet elke foto of video hoef je namelijk op je iPhone te bewaren.
  • Verwijder lokaal opgeslagen Spotify afspeellijsten en stream voortaan je muziek. Let wel op dat je internetbundel niet snel op gaat.
  • Bewerk documenten in Google Docs (cloud) of via Office 365.
  • Maak een back-up van je lokale opslag, verwijder alles (of datgeen wat je niet direct nodig denkt te hebben) en verplaats alles naar een externe harde schijf.

Tot slot

Welke iPhone SE je ook besluit te kopen, bedenk altijd goed waar je het toestel uiteindelijk voor wilt gaan gebruiken. Ga je jouw iPhone voornamelijk voor Social Media en Whatsapp gebruiken? Dan is het instap-model (iPhone 16GB) waarschijnlijk de beste keuze voor jou.

Speel je het liever op safe? Kies dan voor de iPhone SE 32GB. WIl je ook zwaardere apps (bijvoorbeeld games) installeren op je telefoon? Kies dan voor het 64GB-model.

Refurbished iPhone SE kopen

Het kopen van een iPhone SE hoeft geen rib uit je lijf te zijn. Wist je dat je veel geld kunt besparen door te kiezen voor een refurbished iPhone SE? Dit zijn grondig gecontroleerde-, indien nodig gerepareerde- én professioneel gereinigde tweedehands iPhones met garantie.

Maar, een betaalbare prijs is niet de enige reden om te kiezen voor (Forza) refurbished:

  • Je krijgt gratis nieuwe accessoires meegeleverd;
  • Verzekerd van een voordelige- én betrouwbare aankoop door de drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023);
  • Op méér dan 50 punten nagekeken door speciale software en technici;
  • In vergelijking met de originele nieuwprijs, ben je tot wel 60% goedkoper uit;
  • Je levert een duurzame bijdrage aan onze planeet.
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?