Wat je moet weten voor het kopen van een iPhone SE

07 Augustus 2019 - 5 min read time
Wat je moet weten voor het kopen van een iPhone SE

De iPhone SE stal op 21 maart 2016 de harten van menig Apple-fan. Het vertrouwde design is afkomstig van de iPhone 5(S), maar beschikt over zeer straffe technische specificaties. Vandaag de dag doet de kwaliteit niet onder aan modellen die later zijn uitgekomen. Weten waar je op moet letten bij het kopen van de iPhone SE? Lees hier alles over deze tijdloze en compacte alleskunner van Apple. 

Revolutionair en tóch vertrouwd 

Net als de iPhone 5C, bracht Apple de iPhone SE uit als ‘budgetmodel’. Iets waar de achterban van Apple bijzonder positief op reageerde. Zó goed, dat de iPhone SE vandaag de dag in menig broekzak te vinden is. Zowel consumenten als zakelijke gebruikers maken volop gebruik van het straffe toestel. Dat heeft alles te maken met de combinatie tussen kracht en compactheid. 

Volgens Apple is de iPhone SE de krachtigste 4-inch GSM ooit. Hoewel dit toestel verscheen ná de iPhone 6S wordt de iPhone SE niet écht gezien als opvolger. Het device heeft namelijk gelijke prestaties aan de 6S, maar leent de behuizing van de iPhone 5(S). Klein en compact zijn de beste termen om de behuizing van dit toestel te beschrijven. De meest noemenswaardige verbetering aan de binnenzijde is de razendsnelle A9 processor en 4K filmcamera, die foto’s schiet in een resolutie van 12 megapixel. 

Betekenis iPhone SE 

Aangezien de iPhone SE een ‘speciale’ uitvoering is, gelooft men dat ‘SE’ staat voor ‘Special Edition’. Niet onlogisch, gezien Apple het toestel zó heeft ontworpen dat hij niet onder doet aan de prestaties van de iPhone 6S. De behuizing leent zich van een voorgaand model, wat niet gebruikelijk is voor Apple. Zodoende is deze speciale editie in het leven geroepen. 

iPhone SE: compact en straf ontwerp 

Wie het gemak van de iPhone 5(S) heeft ervaren, zal ongetwijfeld fan zijn van de iPhone SE. Het schermdiagonaal van 4 inch ligt prettig in de hand en is groot genoeg om allerlei taken uit te voeren. Van handtas tot broek- of jaszak, je neemt de iPhone SE overal mee naartoe.  

Krachtige pocket GSM 

De iPhone SE mag dan wel klein zijn, maar onderschat ‘m niet. Er huist veel kracht in de GSM. Net als in de iPhone 6S beschikt de iPhone SE over een A9 processor. Deze chip zorgt voor voldoende rekenkracht om allerlei films, games en apps af te draaien zonder problemen. Tevens is dit toestel geschikt voor Apple’s nieuwste software-update (iOS 13) en film je met de iPhone SE in 4k resolutie.   

Specificaties iPhone SE 

Hoewel de uitstraling van de Phone SE veel weg heeft van de iPhone 5S, zijn de prestaties wel degelijk anders. Hieronder vind je een overzicht van de iPhone specificaties: 

Specificaties 

 

Afmetingen 

123.8 x 58.6 x 7.6 mm  

Display 

4.0" 

Resolutie 

640 x 1136 pixels 

Pixeldichtheid 

326 ppi 

Processor 

Apple A9 

Werkgeheugen 

2GB 

Opslagruimte 

16/32/64 GB 

Cameraresolutie achterzijde 

12 MP 

Cameraresolutie voorzijde 

1.2 MP 

Kleuren 

Spacegrijs, zilver, goud, roségoud 

Touch ID 

Ja 

Opladen via Lightning 

Ja 

Snelladen 

Nee 

Face ID 

Nee 

Hoofdtelefoonaansluiting 

Ja, 3,5mm jack 

 

Redenen om een iPhone SE te kopen: 

  • Straffe 12-megapixel camera geschikt voor filmen in 4K resolutie; 
  • Maakt gebruik van de laatste iOS-update; 
  • Inhoudelijk nét zo krachtig als de iPhone 6S; 
  • Verkrijgbaar met 16, 32 óf 64GB aan opslagruimte; 
  • Compact formaat is eenvoudig in gebruik. 

Kleuren iPhone SE 

De iPhone SE is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Zo kun je kiezen voor de kleuren spacegrijs, zilver, goud, roségoud. Daarnaast heb je bij Forza Refurbished keuze uit verschillende hoeveelheden opslagruimte, namelijk 16GB, 32GB of 64GB. Met name de 16GB-uitvoering is ideaal voor wie nóg meer wil besparen! 

De iPhone SE koop je refurbished 

Inmiddels is de iPhone SE niet meer verkrijgbaar als nieuw. Een waar gemis voor gebruikers die op zoek zijn naar een compacte alleskunner. Gelukkig biedt Forza Refurbished een breed gamma refurbished iPhone SE’s aan tegen een scherpe prijs. In vergelijking tot de nieuwprijs bespaar je tot maar liefst 60%. Bovendien beschikken alle iPhones van Forza over nieuwe laad accessoires én de meest recente iOS-update.  

Ook is iedere iPhone SE van Forza Refurbished voorzien van het Keurmerk Refurbished. Dat betekent altijd drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023). Apple iPhones met het Keurmerk zijn verkrijgbaar in drie verschillende gradaties, namelijk A-, B- of C-Grade. Zo bespaar je nóg meer ten opzichte van nieuw. 

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?