iPhone SE: meest krachtige 4-inch telefoon van Apple

De iPhone SE is tot nu toe de meest krachtige 4 inch telefoon van Apple. Het toestel is een samenstelling van de iPhone 5S (aan de buitenkant), met de inhoudelijke kracht van de iPhone 6S. Het is dan ook niet raar dat deze bijzondere telefoon combinatie van Apple ‘SE’ wordt genoemd. Hiermee refereert Apple naar ‘Special Edition’.

In dit blogartikel lees je alles wat je moet weten over de bijzondere iPhone van Apple.

1. Het uiterlijk van de iPhone SE

Het enige opvallende uiterlijke verschil tussen de iPhone 5S en de iPhone SE, is de nieuwe kleur roségoud. Daarnaast heeft Apple aan de achterzijde van de iPhone, een kleine ‘SE’ markering toegevoegd. Maar, met een beschermhoes valt dit natuurlijk niet op.

Design iPhone 5S en de iPhone SE

iPhone SE en iPhone 5S design

iPhone SE kleuren

De iPhone SE is beschikbaar in een nieuwe kleur roségoud. Daarnaast zien we de populaire kleuren (Silver, Gold en Space Gray) van de iPhone 5S weer terug bij de SE.

iPhone SE vier kleuren

2. Technische specificaties

iPhone 5SiPhone SE
Processor Dual Core 64-bits A7-chip Dual Core 64-bits A9-chip
Bewegingscoprocessor M7 M9
Werkgeheugen 1GB 2GB
Opslagruimte 1GB, 32GB en 64GB 16GB, 32GB, 64GB en 128GB
Camera 8-MP (achterzijde), 1.2-MP (voorzijde) 12-MP (achterzijde), 1.2-MP (voorzijde)
Beeldscherm 4-inch (1136 x 640 pixels) 4-inch (1136 x 640 pixels)
Batterijduur Tot 10 uur (via Wifi) Tot 13 uur (via Wifi)
Simkaart Nano simkaart Nano simkaart
Bluetooth 4.0 4.2

3. Functionaliteiten iPhone SE

iPhone 5SiPhone SE
Touch ID
Koptelefoonaansluiting
Geschikt voor iOS 11
Geschikt voor iOS 12
NFC
Filmen in 4K resolutie

Touch ID

Touch ID, ook wel bekend als de ‘vingerafdrukscanner’ van Apple, kun je gebruiken voor diverse activiteiten. Zo kun je er je iPhone mee ontgrendelen, betalingen in de App Store verrichten en (Apps) downloaden. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je vinger te leggen op de touch ID drukplaats.

Touch ID iPhone SE

Headphone jack

De koptelefoonaansluiting, ook wel de ‘headphone jack’ genoemd is bij de iPhone SE nog beschikbaar. Vanaf de iPhone 7 is deze verwijderd. Aangezien we steeds meer naar een draadloze toekomst gaan, is de verwijderde headphone jack niet voor iedereen een nadeel.

Headphone jack iPhone SE

NFC

NFC staat voor ‘Near Field Communication’. Het is een techniek die ervoor zorgt dat gegevens tussen twee apparaten draadloos uitgewisseld kunnen worden. Denk hierbij aan draadloos betalen of bijvoorbeeld om via je smartphone in te checken in het openbaar vervoer. De iPhone SE is dan ook uitgerust met een NFC-chip. Hierdoor is het mogelijk om te bepalen met Apple Pay.

NFC Apple watch

Prijs iPhone SE

Apple biedt de iPhone SE met het fijne 4 inch beeldscherm, zelf niet meer aan. Je kunt wel kiezen voor een refurbished iPhone SE als los toestel. Bij Forza Refurbished is de iPhone SE al verkrijgbaar vanaf € 119 (juli 2020). Een iPhone SE is hierdoor zowel voor de allerjongste, als oudere iPhone-gebruikers het toestel bij uitstek.

Waarom een refurbished iPhone SE kopen?

  • Tot wel 60% goedkoper;
  • Met twee jaar garantie, óók op de accu;
  • Gratis nieuwe accessoires meegeleverd;
  • Gecontroleerd met gespecialiseerde software