iPhone SE: specificaties, nieuwe functies en prijzen

09 Augustus 2018 - 5 min read time
iPhone SE: specificaties, nieuwe functies en prijzen

De iPhone SE werd in maart 2016 door Apple gepresenteerd op Apple’s voorjaarsevenement. In April 2016 was het toestel verkrijgbaar in de Nederlandse- en Belgische winkels. Vandaag de dag is de iPhone SE nog steeds een populaire 4-inch smartphone van Apple.

In dit blogartikel lees je alles over deze bijzondere telefoon van Apple, van de technische specificaties tot en met de functionaliteiten en prijzen.

Wat is de iPhone ‘SE’?

De iPhone SE is de opvolger van de iPhone 5 en de iPhone 5S. Het toestel is - net zoals zijn voorgangers - uitgerust met een 4-inch beeldscherm. Daarentegen is de iPhone SE wel voorzien van betere technische specificaties. Ondanks dat het toestel aan de buitenkant vrijwel hetzelfde is als zijn voorgangers, is de binnenkant wel volledig opnieuw uitgedacht door Apple. Dit verklaart de afkorting SE, welke staat voor ‘Special Edition’. De iPhone SE heeft inhoudelijk namelijk dezelfde technische specificaties als de iPhone 6S.

Waarom zou je de iPhone SE kopen?

  • Zeer goede batterijduur, helemaal voor een kleine iPhone;
  • Makkelijk bedienbaar door het compacte formaat;
  • Ook geschikt voor de nieuwste iOS 12;
  • Film video’s met een 4K-resolutie (Ultra-HD) en maak Live Photo’s;
  • Je wilt de kracht van een iPhone 6S, maar dan in een compacter formaat.

Wat is er verbeterd aan de iPhone SE?

Zoals gezegd heeft Apple de iPhone SE voorzien van betere specificaties. Het toestel is onder meer uitgerust met een snellere A9-processor, een verbeterde camera én een langere batterijduur. Zo kun je bijvoorbeeld video’s opnemen in een 4K-resolutie (Ultra-HD) met de 12-megapixel camera en door de verbeterde batterijduur beleef je nóg langer plezier aan de iPhone SE.

Daarnaast heeft Apple de iPhone SE voorzien van een verbeterde M9-coprocessor (Motion coprocessor), welke wordt gebruikt voor het registreren en volgen van bewegingen. Deze processor wordt voornamelijk gebruikt bij apps welke je voortgang of locatie (continue) bijhouden, zoals bij fitness- of navigatie apps. Onderstaand lees je meer over de nieuwe functionaliteiten van de iPhone SE.

Meer opslagruimte

In maart 2017 werd de iPhone SE geupdate. Het toestel kreeg een verdubbeling van de opslagruimte. Zo verscheen er een nieuwe variant met 32GB- en 128GB aan opslagruimte. Ondanks dat beide modellen (16GB en 64GB) qua opslagruimte zijn verdubbeld, bleven de overige specificaties ongewijzigd.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste hoeveelheid opslagruimte?

Lees eens ons blog:

'iPhone SE: zo kies je de juiste hoeveelheid opslagruimte!'

Camera met ‘Live Photo’s’

De nieuwe en verbeterde camera van de iPhone SE biedt je de mogelijkheid om ‘Live Photo’s’ te maken. Met deze nieuwe functie worden foto’s tot 1,5 seconde voor- en na de foto vastgelegd middels een videofragment. Dit kun je zien door de foto ingedrukt te houden. De foto’s komen dan als het ware tot leven, net zoals bij een GIF-afbeelding.

Live Photo’s zijn vooral leuk bij momenten waarbij (veel) bewogen wordt. Omdat Live Photo’s kleine video opnames zijn, vereisen ze wel meer opslagruimte dan een normale foto. Houdt hier dus rekening mee bij het kiezen van een iPhone SE’s opslagruimte. Het zou natuurlijk zonde zijn als je opslagruimte continue vol is, omdat je graag Live Photo’s wilt maken.

Een andere leuke feature van Live Photo’s is dat deze als achtergrond kunnen worden ingesteld maar, je kunt ze ook simpelweg in de galerij afspelen.

Verbeterde camera

De camera van de iPhone SE is sterk verbeterd in vergelijking met zijn voorgangers. Zo kun je met de camera van de iPhone SE videofragmenten opnemen in een 4K-resolutie (Ultra-HD) resolutie. Daarnaast heeft Apple ook het diafragma van de camera verbeterd, waardoor de lichtinval op de camera is verbeterd. Zelfs in donkere omgevingen kun je nóg scherpere foto’s maken.

iPhone SE camera

Geschikt voor de nieuwe iOS 12

De nieuwste iOS 12 is ook werkzaam op de iPhone SE. Eén van de voornaamste verbeteringen van iOS 12 is dat programma’s lichter zijn. Hierdoor reageert het toestel en apps vele malen sneller. Apple heeft zich met iOS 12 voornamelijk gefocust op het verbeteren van de prestaties van oudere toestellen.

Het ontgrendelen van de iPhone SE camera vanaf het vergrendelscherm gaat met iOS 12 een stuk sneller. Daarnaast gaat het toetsenbord ook soepeler werken. Met de nieuwe iOS ga je dus in de toekomst ook nog veel plezier beleven aan ‘oudere’ toestellen.

iPhone SE specificaties

Afmetingen 123,8 x 58,6 x 7,6 mm
Beeldscherm 4-inch retina met IPS (1136 x 640)
Opslagruimte 16GB, 32GB, 64GB en 128GB
Kleuren Space Grey, Silver, Rose gold en Gold
Processor A9 Dual Core 1.8GHz 64-bits
Werkgeheugen 2GB
Camera (voorzijde) 1.2-MP
Camera (achterzijde) 12-MP
Bluetooth 4.2
Hoofdtelefoonaansluiting
NFC
Geschikt voor iOS 12

Op zoek naar een betaalbare iPhone SE? Ga voor refurbished!

Het kopen van een iPhone SE hoeft geen enorme investering te zijn. Bij Forza Refurbished koop je een refurbished iPhone SE, welke tot wel 60% goedkoper is dan de originele nieuwprijs. En, met onze productcondities (A-, B- en C-grade) bespaar je nóg meer geld in de portemonnee.

Naast een gegarandeerde scherpe prijs, krijg je bij ons ook nog eens drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023) én gratis nieuwe accessoires meegeleverd. Bij ons ben je aan hét juiste adres voor de meest betaalbare- en betrouwbare refurbished iPhones. Onze iPhones worden namelijk op méér dan 50 punten nagekeken, zowel door speciale robots als door techniekers.

Onze conclusie

Als je veel onderweg bent, dan is de iPhone SE echt dé telefoon voor jou. Het toestel ligt erg goed in de hand door het compacte formaat en beschikt ook nog eens over krachtige specificaties. Daarnaast heeft de iPhone SE een bijzonder goede accuduur en een sterk verbeterde camera. En, het is ook nog eens de meest betaalbare iPhones van Apple, helemaal wanneer je kiest voor een refurbished iPhone SE.

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?