5 redenen om géén nieuwe gsm te kopen 2019?

Een nieuw jaar, een nieuwe start. Tijd om het oude spul te vervangen en te upgraden. Ben jij ook van mening dat je écht een nieuwe smartphone ‘nodig’ hebt? Dan is het misschien slimmer om hiermee te wachten. Wij hebben vijf redenen om niet te kiezen voor een nieuwe GSM in 2019.

buigbaar scherm iphone

1. Introductie nieuwe toestellen

Ergens in het kalenderjaar van Apple komt er een nieuw model iPhone uit. Daar zal voorlopig geen verandering in komen. Inmiddels zijn we verder in het Apple-jaar en wordt de kans steeds groter dat er een nieuwe iPhone aankomt. Een reden dus om te wachten met het kopen van de meest recente iPhone. Want wellicht zitten er nieuwe functies en technieken die volledig aansluiten bij jouw smartphone-wensen.

2. Smartphones worden alsmaar duurder

De constante stroom aan nieuwe technieken heeft als gevolg dat er nieuwe onderdelen ontwikkeld blijven worden. Nieuwe onderdelen die sneller zijn, beter werken, gemaakt zijn van duurzamer materiaal én die langer meegaan. Nieuwe prestaties zijn leuk, maar de prijs wordt er niet bepaald goedkoper op. Wat is die snellere processor of verbeterde groothoeklens jou dus eigenlijk waard? Voor minder geld kun jij al een toestel aanschaffen dat vrijwel gelijke prestaties vertoond. Want zeg nou eerlijk, ga je die nieuwe functies en krachtigere hardware écht gebruiken?

3. Minder innovaties in smartphoneland

De techwereld blijft constant innoveren. Het is immers een erg competitieve markt. Maar met zo’n grote mate van concurrentie is het voor smartphoneontwikkelaars een uitdaging om écht vernieuwend te blijven. Hoewel er jaarlijks een Apple iPhone wordt uitgebracht, zijn er modellen die louter beschikken over een sneller onderdeel of toegevoegde functionaliteit. Wellicht niet de moeite waard om te upgraden.

Toch komt het eens in de zoveel tijd voor dat smartphone-ontwikkelaars met vernieuwingen komen aanzetten. Het draadloos opladen van telefoons, steeds slimmer wordende spraakbesturing of randloze telefoonschermen zijn voorbeelden van dit soort innovaties. Maar aan die innovaties hangt vaak een behoorlijk prijskaartje. Iets waar niet iedereen de meerwaarde van inziet.

4. Er zijn betere alternatieven voor nieuw

Er wordt vandaag de dag vaak gekozen om een toestel over te nemen van een vorige eigenaar. Tweedehands is in 2019 helemaal hot. Voor honderden euro’s onder de nieuwprijs heb je al een tweedehands toestel. In veel gevallen is het verschil tussen nieuw en tweedehands niet of nauwelijks merkbaar. Maar écht zeker van je zaak ben je nooit. Want onzichtbare gebreken zijn moeilijk te constateren. Gelukkig is er ook een alternatief voor het kopen van een smartphone.

Naast tweedehands zijn er toestellen die professioneel worden gecontroleerd op mankementen. Gereviseerd (of refurbished) staat voor devices die door ervaren techniekers zijn gecontroleerd, of soms zelfs door robots. In het laatste geval ben je zeker van een toestel dat gekeurd is op elk zichtbaar en onzichtbaar punt.

5. Kwaliteit van refurbished

Kiezen voor refurbished lijkt misschien spannend, maar het is eigenlijk een hele veilige keuze. Zo weet je zeker dat het toestel dat jij koopt van hoge kwaliteit is en dat elk onderdeel naar behoren werkt. Dit is met name het geval wanneer je kiest voor Forza Refurbished. Uitgebreide robotcontroles controleren onze iPhones op ruim 50 punten om vervolgens nog door ervaren techniekers gecheckt te worden.

Het toestel eenmaal in huis, dan ben je gegarandeerd van een device dat ruim twee jaar optimaal zal werken. Kortom, het links laten liggen van het nieuwste van het nieuwste en kiezen voor een gereviseerd toestel is een ongekend slimme keuze. Wacht niet langer en ontdek welk toestel het beste bij jou past.