Waarom het slim is om een refurbished iPhone 7 te kopen

Ook geen behoefte aan het nieuwste van het nieuwste? Forza Refurbished biedt de dure GSM’s van Apple aan tegen een lage prijs én met twee jaar garantie. Nu is de vraag: voor welk toestel kun je het beste gaan? Lees in dit blog waarom het slim is om in 2019 een refurbished iPhone 7 te kopen. 

Lange softwareondersteuning

Allereerst wil je een toestel dat goed functioneert. Om gebruik te maken van de nieuwste apps is er nood aan de laatste software van Apple. Ook de beveiliging van jouw gegevens hangt samen met Apple’s software. Het kan voorkomen dat ‘oudere’ toestellen niet ondersteunt worden door de meest recente software. Koop je een refurbished iPhone 7 dan ben je zo goed als verzekerd dat het toestel nog 2 jaar ondersteund zal worden door Apple. Tot en met 2021 kun je dus zeker en vast gebruik maken van de volledige iPhone 7-functionaliteiten. 

Fenomenale processorsnelheid

Door de A10-processor van Apple is de iPhone 7 een razendsnel toestel. Hoewel de iPhone 8 én X beschikken over een snellere chip, doet de iPhone 7 niet onder voor zijn opvolgers. Programma’s worden probleemloos uitgevoerd en films of games spelen vloeiend af. De komende jaren zal snelheid geen probleem vormen, aangezien Apple constant bezig is met het optimaliseren van haar smartphones.  

iPhone 7 display

Ook het scherm van de iPhone 7 behoort vandaag de dag tot de top in de smartphone-wereld. Door het hoogwaardige Retina-display is het nagenoeg onmogelijk onderscheid te maken tussen individuele pixels. De iPhone 7 heeft een aangename helderheid bij veel, maar ook bij weinig licht. De enige functionaliteit die ontbreekt is True Tone, hetgeen de kleurtinten aanpast aan het omgevingslicht. 

Hét design voor een iPhone

Naast display is behuizing nét zo belangrijk bij het kopen van een refurbished iPhone. Waar de één voorkeur geeft aan een compacte iPhone SE, zal de ander liever een groter toestel willen. Het ontwerp van de iPhone 7 is namelijk prettig in gebruik door het 4.7 inch scherm. Bovendien is de iPhone 7 eenvoudig te bedienen met één hand. Liever een GSM met dunnere randen? Dan is de iPhone X misschien wel iets voor jou. 

Camera van de iPhone 7

De iPhone 7 heeft -net als de 7 Plus en X- een 12-megapixel camera met een diafragma van ƒ/1.8 én beeldstabilisatie. De camera van de iPhone 7 levert dus bijzonder straffe foto’s in hoge resolutie. Met name overdag is het verschil tussen de iPhone 7 en 8 nauwelijks zichtbaar en door de krachtige flits weet je ook bij weinig licht beeld vast te leggen. De camera van de iPhone 7 is dan ook ideaal voor alledaags gebruik. 

Prijs refurbished iPhone 7

iphone 7 kopen

Nieuw betaal je voor een iPhone 7 een behoorlijk bedrag. Het instapmodel van Apple kost op het moment van schrijven namelijk €529,-. Gelukkig kan dit goedkoper met Forza Refurbished. Dit komt door de diverse productcondities (A-, B- en C-Grade) die Forza Refurbished hanteert. Kies je voor een toestel met enkele tot meerdere gebruikerssporen, dan loopt de prijsbesparing op tot in de honderden euro’s. 

Je zou verwachten dat de kwaliteit óók minder is, maar het tegendeel is waar. Door de uitgebreide garantieperiode van twee jaar, grondige robotcontroles én het Keurmerk Refurbished loop je geen risico’s met een refurbished iPhone 7 van Forza. Bovendien draag je met refurbished bij aan de verduurzaming van de planeet.