Siri-veranderingen in iOS 13: spraakassistent nu nóg slimmer

26 Augustus 2019 - 5 min read time
Siri-veranderingen in iOS 13: spraakassistent nu nóg slimmer

Siri-veranderingen in iOS 13

Apple-fans wachten geduldig op de nieuwe software updates die volgende maand te downloaden zijn. Onder meer iPhones, iPads en MacBooks krijgen een andere look & feel, maar ook de voice assistent Siri wordt vernieuwd. Lees in dit blog de Siri-veranderingen die iOS 13 met zich meebrengt.

Presentatie Siri in iOS 13

1. Radiostation

Dankzij de samenwerking met o.a. het bedrijf TuneIn, werkt Siri vanaf het najaar samen met meer dan 100.000 radiostations wereldwijd. Via de spraak assistent kun je radio luisteren op de fiets met je iPhone, in de auto via CarPlay of thuis via HomePod. De testversie van iOS 13 werkt helaas nog niet met Nederlandse en Vlaamse radiostations, maar dit zou vanaf oktober (2019) wél het geval moeten zijn.

2. Betere ondersteuningen apps

Een ontzettend straffe functie van iOS 13 is de ondersteuning van SiriKit. Deze tool maakt het mogelijk voor ontwikkelaars om apps samen te laten werken met Siri. Dat wil zeggen dat andere muziekdiensten dan Apple Music, zoals Deezer en Spotify, bediend kunnen worden door middel van spraakbesturing.

3. Opdrachten-app

iOS 13 zorgt ervoor dat Siri slimmer wordt en vooral ook praktischer. De zogeheten ‘Siri Shortcuts’ zijn uitgebreid en ook de Opdrachten-app werkt beter samen met Siri. Dit komt met name goed van pas bij het gebruik van de Apple HomeKit. Zo kun je bijvoorbeeld een opdracht maken voor het aan-/uitzetten van de lampen wanneer de wekker afgaat. Of het afspelen van muziek bij het verbinden van je AirPods. Ideaal voor gebruikers die alles uit hun Apple-producten willen halen.

4. Homepod met het héle gezin

Op dit moment is het zo dat alsje een HomePod hebt, Siri alleen te gebruiken is door één persoon. iOS 13 gaat daar verandering in brengen door meerdere stemmen toe te voegen aan de assistent. Siri hoort nu wie er spreekt, zodat berichten en meldingen voorgelezen kunnen worden aan de juiste persoon. Ook deze functie is nu nog niet beschikbaar in België. Wanneer dit wél het geval is ontdekken we volgende maand.

5. Shazam op Apple Watch

Shazam op Apple Watch

Apple Watch-gebruikers wachten met smart op de Watch-app van Shazam. Dit programma maakt het mogelijk om muziek te herkennen op bijvoorbeeld de radio of concerten. Ook Siri zal probleemloos samenwerken met deze nieuwe software. Het enige wat jij hoeft te doen is Siri te vragen welk nummer er wordt afgespeeld en de virtuele assistent zoekt het direct voor je op. Zo heb je géén GSM meer nodig wanneer je onderweg bent of een avondje uit gaat.

6. Berichten voorlezen

Wie beschikt over AirPods zal ongetwijfeld gebruik maken van het gemak van Siri. Berichten versturen door middel van de dictafoon wordt steeds populairder. Echter, het is tot nu niet mogelijk om Siri ontvangen berichten op te laten lezen. Dit is in iOS 13 wél het geval. Chatberichten uit onder meer WhatsApp en Telegram kunnen worden opgelezen door Siri. Deze straffe functie is met name handig tijdens het sporten of autorijden.

Refurbished iPhone met Siri

Gebruik maken van de gemakken van Siri, maar heb je nog geen Apple-devices? Of misschien heb je al een toestel maar wil je jouw collectie uitbreiden? Wat je de reden ook is, met Forza Refurbished heb je voordelig een iPhone, MacBook of iPad van hoge kwaliteit. Je kunt tot wel 60% besparen én je geniet altijd van drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023). Bovendien zijn al onze iPhones voorzien van het Keurmerk Refurbished, hetgeen bewijst dat de Forza-kwaliteit ongeëvenaard is. Wat dacht je bijvoorbeeld van één van de onderstaande toestellen?

ios13
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?