Toch geen nieuwe iPhone SE 2?

In het begin van 2016 introduceerde Apple de iPhone SE. Volgens velen stond de afkorting ‘SE’ voor ‘Special Edition’. Het toestel is namelijk een combinatie van het design van de iPhone 5S, met de inhoudelijk kracht van de iPhone 6S. Inmiddels is deze populaire 4-inch smartphone alweer twee jaar ‘oud’. Steeds meer mensen vragen zich dan ook af: wanneer verschijnt er een nieuwe iPhone SE variant?

De afgelopen tijd kwamen er steeds meer geruchten boven water over een mogelijke opvolger. Sommige bronnen beweerden dat er in 2018 nog een iPhone SE 2 zou verschijnen, met een volledig beeldscherm (net zoals de iPhone X). Toch lijkt het er nu op dat het bij iPhone SE 2 geruchten zal blijven.

Nieuwe iPhones, geen iPhone SE 2

Ondanks de geruchten over een mogelijke opvolger, bleef het stil rondom de iPhone SE 2. Diverse analisten beweren zelfs dat de iPhone SE helemaal geen opvolger meer gaat krijgen. De productie van de iPhone SE zou zelfs worden gestopt, omdat er naar verluid nieuwe 2018 iPhone-modellen (iPhone 9, iPhone X2 en de iPhone X Plus) verschijnen. Over de iPhone SE 2 is vrijwel niets meer te bekennen.

Een analist van Bluefin Research Partners stelt: “Er bestaat een reële kans dat de iPhone SE eigenlijk een soort ‘speciale editie’ was, die geen opvolger zal krijgen.” Slechts nieuws voor mensen die de voorkeur geven aan een compacter iPhone schermformaat. Maar, zoals we wel gewend zijn van Apple: het is nooit zeker welke wendingen ze nog gaan maken. Er bestaat dus een reële kans dat de iPhone SE 2 alsnog verschijnt.

iPhones 2018

Groter schermformaat, méér iPhone

Afgaand op de geproduceerde Apple iPhones, lijkt het erop dat steeds meer consumenten de voorkeur geven aan smartphones met een groter schermformaat. De iPhone SE had nog een schermformaat van 4-inch. Apple is een nieuwe trend gestart met de lancering van de iPhone 6 (4.7”) en de iPhone 6 Plus (5.5”).

Sinds de lancering van deze grotere toestellen is de vraag alsmaar toegenomen. Volgens een artikel van Onemorething, was de iPhone 7 Plus de best verkopende iPhone ooit. Daarbij liet het Plus-model van Apple alle andere iPhones met een kleiner schermformaat ver achter zich.

iPhone SE: het nieuwe ‘budget’ model van Apple?

In de reeks ‘meest recente iPhones’ van Apple, behoort de iPhone SE (ondanks zijn krachtige specificaties) toch een beetje bij de budget iPhones van Apple. Het toestel vervangt daarmee de iPhone 5C en de iPhone 5S.

Apple heeft de prijs van de iPhone SE enigszins laag weten te houden door het toestel niet volledig opnieuw uit te vinden. De iPhone SE is - zoals je inmiddels weet - een samenstelling van de iPhone 5S (design) en de technische specificaties van de iPhone 6S.

Onze conclusie

Als Apple besluit om volledig te stoppen met de productie van de iPhone SE (en ook geen opvolger introduceert), dan lijkt dit het einde van het ‘budget iPhone tijdperk’. De iPhone SE is in vergelijking met de iPhone 5C verre van een budget toestel. Maar natuurlijk wel in vergelijking met een nieuwe iPhone 7, iPhone 8 en of de iPhone X.

De kans dat Apple volledig stopt met de productie van het iPhone SE model achten we eerlijk gezegd bijzonder klein. Het huidige model is namelijk zeer gewild, dit vanwege zijn compacte formaat en krachtige specificaties.

Tot nu toe is de iPhone SE nog steeds te koop bij Apple. Voor een nieuwe iPhone SE betaal je - ondanks dat het toestel al even bestaat - bij Apple nog steeds minimaal € 419. Je kunt veel geld besparen door te kiezen voor een refurbished iPhone SE. Deze is bij Forza Refurbished al te koop vanaf € 189 (iPhone SE C-grade).

Waarom een (Forza) refurbished iPhone SE kopen?

  • Tot wel 60% goedkoper dan de originele nieuwprijs;
  • Ontzettend duurzaam voor het milieu door hergebruik;
  • Met twee jaar garantie, óók op de accu van de iPhone SE;
  • Gratis nieuwe accessoires meegeleverd;
  • Op méér dan 50 punten nagekeken door speciale robots;
  • Nóg betaalbaar door onze productcondities (A-, B- en C-grade).