Verschil iPhone 7 en iPhone 8

iPhone 8 versus iPhone 7: wat is het verschil?

De iPhone 7 en iPhone 8 zijn de best verkochte refurbished iPhones van 2019 en 2020. De toestellen staan garant voor kwaliteit, handige Apple-functies en dat alles voor een zeer vriendelijke prijs. Wat precies het verschil is en welke iPhone het beste bij jou past, ontdek je hieronder binnen 3 minuten.

De iPhone 7 is uitgebracht in 2016 en de iPhone 8 werd in 2017 door Apple aan de wereld gepresenteerd. In tegenstelling tot de eerdere tendens volgde Apple de iPhone 7 niet op met een 'iPhone 7S'. In plaats daarvan heeft Apple de iPhone 8 en iPhone 8 Plus ontworpen.design iphone 7 of iphone 8

Design iPhone 8


De iPhone 8 heeft een 4.7 inch Lcd-scherm, met Touch ID-homeknop. De iPhone 7 heeft ook een 4.7 inch Lcd-scherm, met Touch ID-homeknop.

Qua looks springen vooral de overeenkomsten in het oog. Als je de iPhone 8 en iPhone 7 naast elkaar legt, zie je twee smartphones die bijna niet van elkaar zijn te onderscheiden. De schermen zijn omringd door een boven- en onderrand en het scherm zelf lijkt ook onveranderd. Daaronder is een fysieke thuisknop met Touch ID-scanner. Hiermee ontgrendel je zowel de iPhone 7 als iPhone 8 veilig en snel.


Beide toestellen hebben een 4.7 inch-beeldscherm. Uit de overige afmetingen blijkt dat de iPhone 8 zo’n 10 gram zwaarder is. Dit heeft ermee te maken dat de achterkant van de iPhone 8 bestaat uit duurzaam glas in plaats van aluminium. Dit glas heeft zo zijn voordelen, die we hieronder toelichten. Om te zorgen dat het glas niet breekt, heeft Apple het dikker moeten maken. Vandaar dat de iPhone 8 een kleine 7% zwaarder is dan de iPhone 7.


  • iPhone 8 - 138,4 x 67,3 x 7,3 mm en 148 g
  • iPhone 7 - 138,3 x 67,1 x 7,1 mm en 138 g

Behuizing iPhone 8

De iPhone 8 is gemaakt van andere materialen (zoals glas) en hierdoor iets kostbaarder. De iPhone 8 is draadloos op te laden. De iPhone 7 is met een kabel op te laden.

Het materiaal van de behuizing verschilt. De iPhone 7 is gemaakt van aluminium. De iPhone 8 heeft een glazen achterkant die middels een aluminium frame met de voorkant verbonden is. Het glazen design geeft de iPhone 8 een extra chique uitstraling. Daarbij heeft deze behuizing van duurzaam glas als voordeel dat het toestel ook draadloos is op te laden.Draadloos opladen iPhone 8

De iPhone 8 heeft hier een streepje voor op de iPhone 7. Evenals de iPhone X behoort de iPhone 8 tot één van de eerste iPhones met een glazen design. Hiermee behoort de iPhone 8 ook automatisch tot één van de toestellen die draadloos zijn op te laden.

draadloos opladen iPhone 8

Zowel de iPhone 7 als de iPhone 8 zijn op te laden met een kabel. De iPhone 8 heeft met draadloos opladen een extra optie. Het normaal opladen van de iPhone 7 is natuurlijk voldoende, maar als je op zoek bent naar een iPhone die draadloos kan opladen is de iPhone 8 (of nieuwer) het toestel dat je nodig hebt.

Kleuren iPhone 7 en iPhone 8

De iPhone 7 heeft meer kleuropties: Silver, Space Grey, Gold, Rose Gold, Jet Black, Black, Red. De iPhone 8 is beschikbaar in 4 kleuropties: Silver, Space Grey, Gold, Red. Is de kleur voor jou leidend? Dan kan dit doorslaggevend zijn.

iPhone 7 en iPhone 8 kleuren

Beeldscherm: oude hond, nieuwe trucjes

Hetzelfde 4.7 inch-beeldscherm van de iPhone 8 is dankzij True Tone slimmer dan de iPhone 7.

De iPhone 7 en 8 zijn uitgerust met een 4.7-inch Lcd-scherm. De resolutie van de schermen is ook hetzelfde. De iPhone 8 heeft een True Tone-scherm, dat zich aanpast aan de lichtomstandigheden. Wit ziet er altijd uit als wit, of je het nu bekijkt onder kunstlicht of bij kaarslicht. De “echte kleur” die True Tone suggereert heeft dus te maken met de iPhone 8 die zich aanpast aan de hoeveelheid licht in een omgeving. Hierdoor is het iPhone 8 beeldscherm iets geavanceerder dan dat van de iPhone 7.

Hoewel er ongetwijfeld geen tastbare verbetering is in het ontwerp van de iPhone 8 ten opzichte van de iPhone 7, heeft Apple vooruitgang geboekt met het display. Echter, op papier zien de schermer er dus identiek uit:

  • 4.7-inch IPS-lcd met LED-achtergrondverlichting,
  • 1334 x 750 pixels (326 ppi),
  • 65,6% scherm/ behuizing-verhouding.

Apple heeft de iPhone 8 uitgerust met de veel geprezen ‘True Tone’ -technologie. De techniek was daarvoor vooral bekend uit de iPad Pro-reeks. De Pro reageert op omgevingslicht en zorgt te allen tijde voor een juiste kleurbalans. Er is ook ondersteuning voor Dolby Vision en HDR10 voor een hoger dynamisch bereik (HDR).


Sneller, slimmer, soepeler

De iPhone 7 behoort qua kracht en processor tot de ijzersterke middenklas smartphones, de iPhone 8 meet zich met de iPhone X en is daarom beter geschikt voor zware taken of grafische apps.

Een niet te missen punt waar de iPhone 8 beter uit de bus komt is de processor. Totdat de iPhone 8 uitkwam waren de iPhone 7 en iPhone 7 Plus de snelste smartphones ter wereld. Hoe weerhouden de toestellen zich tot elkaar?

De iPhone 8, iPhone 8 Plus & iPhone X hebben alle drie de volgende specificaties onder de motorkap:

  • Apple A11 ‘Bionic’ chipset:
  • Six Core CPU, Six Core GPU
  • M11 motion coprocessor
  • 2 GB RAM werkgeheugen

Dit betekent dat je met iPhone 8 in wezen dezelfde prestaties krijgt, als de duurdere iPhone 8 Plus en iPhone X. Het verschil is echter minder RAM-werkgeheugen. En toch zul je dit niet merken. De iPhone 8 stuurt namelijk een scherm met een lagere resolutie en slechts één camera aan de achterkant aan. Hierdoor zal de iPhone 8 niet onderdoen voor de iPhone 8 Plus en iPhone X.

Apple geeft aan dat de A11-chipset 25% tot 70% sneller kan zijn dan de A10 chip van de iPhone 7. Grafische prestaties zijn hierdoor goed vertegenwoordigd evenals multitasking. Wat wel zo fijn is gezien je als gebruiker natuurlijk voortdurend tussen apps zal gaan hoppen.


Camera’s iPhone 7 & iPhone 8

Aan de voorkant zijn zowel de iPhone 7 als de iPhone 8 uitgerust met een 7 megapixel camera. En ook aan de achterkant vind je bij beide toestellen eenzelfde 12 megapixel camera. Zoals gebruikelijk is het nieuwste model wel weer iets slimmer gemaakt. Zo heeft de iPhone 8 een grotere en snellere sensor, waarmee je scherpere dus mooiere foto’s trekt. Ben jij een professionele fotograaf in de dop en twijfel je tussen de iPhone 7 en iPhone 8? Dan raden we aan om voor de iPhone 8 refurbished te kiezen.


iPhone 7 camera

Opslagruimte: ruim voldoende

De iPhone 7 begint bij 32GB aan opslagruimte en de iPhone 8 met 64GB. Bij de iPhone 7 heb je keuze uit modellen tot 128GB en de iPhone 8 zelfs tot 256GB.

Ben je van plan om heel veel bestanden en apps op de telefoon zelf op te slaan? Dan is het aan te raden om te kiezen voor 64GB of hoger. Is dat niet per se nodig, dan kun je altijd nog kiezen voor de iPhone 7 met 32GB opslagruimte. Heb je het maximale aantal GB’s nodig, 256GB? Dan kom je dus automatisch uit bij de iPhone 8.


Refurbished iPhone kopen

Als je bij Forza een iPhone 7 of iPhone 8 koopt met het Keurmerk Refurbished, zijn kwaliteit, een scherpe prijs en een goede service en garantieregeling gegarandeerd. Je ontvangt bij ons gratis nieuwe laadaccessoires en twee jaar garantie op het gehele toestel, dus ook op de batterij. Daarbij is refurbished niet alleen goed voor de portemonnee maar ook nog eens goed voor het milieu! Samen gaan we van duur naar duurzaam!