iPhone X, XR, XS: appels vergelijken met appels

Op 12 september 2017 bracht Apple bij de merk loyale klanten een technische razernij teweeg. Dit was namelijk de dag dat de onthulling van de volgende generatie iPhone plaatsvond. De iPhone X. Met deze iPhone vierde Apple het tienjarig bestaan van de iPhone-serie. De iPhone X is niet geheel zonder reden "de beste iPhone tot nu toe".


De innovaties zijn echter niet geëindigd bij de iPhone X. Enkele maanden later kwam Apple weer met drie nieuwe iPhones op de markt. Deze nieuwe 2018 iPhone-modellen werden geïntroduceerd: de iPhone XS, XS max en XR.


Inmiddels weten we dat de iPhone X dé game changer in de smartphone-markt is geweest. Niet alleen Apple zelf, maar ook andere smartphone-fabrikanten hebben de trend van het volledige scherm zonder randen doorgevoerd. Dit revolutionaire nieuw stuk technologie gekenmerkt door het slanke glazen ontwerp, het unieke OLED (Super Retina)-beeldscherm en de velen straffe functies als Face ID en draadloos opladen, werd dus echter al vrij snel opgevolgd. De vraag die mening Apple-fanaat zichzelf dan ook stelt:


Welke toestel moet ik kopen: de iPhone X, XR of XS?

iphone x iphone xr iphone xs

De felbegeerde iPhone XS

iPhone XS en XS Max zijn tegelijkertijd uitgebracht en worden gekenmerkt als echte krachtpatsers. Ze zijn de eerste in hun soort, gebouwd met een 7nm-proces, wat betekent dat het 15% sneller is dan eerdere generaties en tegelijkertijd 40% minder energie verbruikt. Kortom, de refurbished iPhone XS is één van de meest krachtige smartphones in omloop. In termen van batterijduur kun je ook op de refurbished iPhone XS bouwen. Zo gaat de gsm eenvoudig tot 20 uur mee. Gezien de Max iets groter is, beschikt dit toestel over een iets grotere batterij en batterijduur. Dit betekent nog meer eindeloze uren scrollen door Instagram en Facebook.

Op het moment van schrijven vind je bij Forza de iPhone XS refurbished in het assortiment. De grotere broer, de iPhone XS Max, bieden we niet refurbished aan. Mocht je geïnteresseerd zijn in een toestel dat qua afmetingen te vergelijken is met de iPhone XS Max, dan is het zeker en vast aan te raden om de iPhone XR refurbished te bekijken:

De iPhone XR

Apple lanceerde de iPhone XR met de bedoeling dat het een "goedkope" versie was voor zijn tegenhangers de X en XS. Om dit te realiseren zijn er andere materialen gebruikt.

Het belangrijkste verschil tussen de iPhone XR, XS en X is het beeldscherm. Het scherm van de XR komt uit op ongeveer 6,1 inch, wat een mooie middenweg is tussen de iPhone XS (5.8 inch) en XS max (6.5 inch). Om de kosten van de telefoon te verlagen, koos Apple voor een LCD-scherm in plaats van het revolutionaire nieuwe (Super Retina) OLED-scherm dat in de iPhone X en iPhone XS voorkomt.

Beeldscherm type, formaat en kwaliteit

Beeldscherm

iPhone X

iPhone XS

iPhone XR

Type OLED OLED LCD
Randloos Ja Ja Nee
Formaat in inch 5.8 inch 5.8 inch 6.1 inch
Formaat in cm 14.50 cm 14.50 cm 15.25 cm
Resolutie 2436 X 1125 2436 X 1125 1792 X 828
Pixels per inch 458 458 326
Lees meer over de verschillen tussen LCD, OLED en dus (Super) Retina van Apple.

In een generatie waarin we worden verleid om elke seconde van ons dagelijks leven te delen op sociale platforms, is camerakwaliteit een belangrijke factor geworden bij het kiezen van een telefoon.

camera iphone x iphone xr iphone xs

Een ander groot verschil tussen de iPhone XR en XS is de camera. De XR biedt alleen een lens met één camera, terwijl de XS-camera's met twee sensoren heeft. Dit betekent dat functies zoals portretmodus misschien niet zo helder en duidelijk zijn als van de duurdere refurbished iPhone XS.


Aan de buitenkant lijkt de iPhone XR misschien iets anders met een grotere verscheidenheid aan kleuropties, een camera met één lens en een iets groter scherm. Wat er echt toe doet, is wat er zich onder de motorkap van deze krachtige machine afspeelt. Net als bij de iPhone XS en XS max, beschikt de iPhone XR ook over de A12 Bionic-processor van Apple. Hierdoor ben je als gebruiker van een bijzonder krachtige machinedynamiek verzekerd.


Sinds de lancering is de iPhone XR wereldwijd de bestverkochte iPhone. Tegen een iets vriendelijkere prijs, ontvang je dus een behoorlijk krachtig toestel.

Conclusie iPhone X, XR of XS

Aan het eind van de dag komt het er natuurlijk op neer welke waarde je ziet in de aspecten van deze verschillende iPhones. Als je niet veel geeft om de supersonische lens van de iPhone XS, maar toch deel wilt uitmaken van de nieuwe revolutionaire iPhone-generatie van Apple, is de iPhone X of XR misschien wel de telefoon voor jou.

Bij Forza beschikken we over alle drie de toestellen:

De prijzen van deze toestellen zijn echter velen malen voordeliger dan tijdens de introductie. Je bespaart bij ons eenvoudig 60% ten opzichte van de Apple nieuwprijs. Op het moment van schrijven liggen de prijzen van de toestellen binnen de X-familie erg dichtbij elkaar. Hierdoor is het des te belangrijker om te kijken naar wat je met toestel van plan bent:

Wil je een toestel in een bijzondere kleur en zijn goede opties voor jou goed genoeg? Dan raden we de iPhone XR aan.

Wil je een toestel met het beste beeldscherm en extra camera-opties, dan raden we aan om de iPhone X of XS te bekijken. Aan de iPhone X heb je dus een allround toptoestel, maar vind je het waard om iets meer kost op te doen voor een aantal doorontwikkelde opties? Dan haal je met de refurbished iPhone XS het beste toestel in huis.