Wat is een refurbished Apple iPhone? (Plus 6 voordelen)

Het begrip ‘refurbished’ is een steeds vaker voorkomend begrip in België. Ook neemt de vraag naar refurbished producten als maar toe. Maar, wat is nou eigenlijk een refurbished iPhone en welke voordelen heeft refurbishment?


In dit artikel lees je alles over refurbished iPhones en de voordelen daarvan. Daarnaast lichten we ook toe wat het verschil is tussen refurbished- en tweedehands Apple iPhones.

Wat is een refurbished iPhone?

Letterlijk vertaalt betekent refurbished ‘gereviseerd’. Een refurbished iPhone is - net als een tweedehands iPhone - een eerder gebruikt toestel. Het grote verschil tussen beiden is dat een refurbished iPhone grondig gecontroleerd en indien nodig gerepareerd. Daarnaast worden onze iPhones ook professioneel gekuist. Dit gebeurt zowel inhoudelijk door het installeren van een schone iOS-installatie als een fysieke reiniging. Hierdoor zijn de toestellen haast niet van nieuw te onderscheiden.

Video uitleg: wat is een refurbished iPhone?

6 voordelen van refurbished iPhones

 1. 1. Je doet tot wel 60% minder geld op in vergelijking met de nieuwprijs;
 2. 2. Bij aankoop ontvang je twee jaar garantie (één jaar meer dan bij Apple);
 3. 3. Voor elk budget is er een refurbished iPhone door onze productcondities;
 4. 4. Gratis nieuwe laad accessoires meegeleverd (lightning kabel en adapter);
 5. 5. Je levert een duurzame bijdrage aan het milieu;
 6. 6. Grondig gecontroleerd door techniekers en robots.

Refurbished en tweedehands: verschillen en overeenkomsten

Forza Refurbished Tweedehands
Significant goedkoper dan de nieuwprijs
 • Het toestel is (meestal) eerder gebruikt
 • Standaard (twee jaar) garantie
 • Nieuwe accessoires meegeleverd
 • Gecontroleerd door robots en techniekers
 • Niet goed, geld terug garantie
 • Wanneer mag een iPhone ‘refurbished’ worden genoemd?

  Een gebruikte iPhone is niet zomaar een refurbished iPhone. De toestellen dienen eerst een geheel proces te doorlopen alvorens deze als ‘refurbished iPhone’ bestempeld mogen worden. Bij Forza Refurbished bestaat het refurbished proces uit zes stappen:


  1. Controleren

  Bij binnenkomst worden alle devices grondig geïnspecteerd door onze technici en robots (iPhones).


  2. Renoveren

  Eventuele defecte onderdelen worden vervangen voor nieuwe onderdelen, zoals een batterij.


  3. Hercontroleren

  Om er zeker van te zijn dat het probleem is verholpen, wordt het device nogmaals gecontroleerd.


  4. Reinigen

  Nadat het device 100% technisch in orde is verklaart, krijgt deze een professionele reinigingsbeurt.


  5. Graderen

  Het device wordt gegradeerd (waardebepaling) aan de hand van cosmetische productcondities


  6. Verkoopklaar

  Het device is inmiddels weer ‘zo goed als nieuw’ en mag verkocht worden met het Keurmerk van de Leeuw!

  Hoe wordt een refurbished iPhone gecontroleerd?

  Bij Forza Refurbished worden al onze iPhones zowel door techniekers als door robots gecontroleerd. Een iPhone SE 64GB zwart is op méér dan 50-technische aspecten gecontroleerd. Wanneer een onderdeel niet naar behoren marcheert, dan vervangen onze techniekers deze door een nieuw onderdeel. Om resterende technische defecten volledig uit te kunnen sluiten, worden de toestellen nogmaals door de robots gecontroleerd.

  Pas wanneer een iPhone 100% technisch in orde is verklaart, mag deze worden verkocht met het ‘Keurmerk van de Leeuw’. Hierdoor ben je verzekerd van een betrouwbare aankoop.

  Robots controleren iPhones

  Productcondities: wat zijn het en wat is het voordeel?

  Bij Forza Refurbished verkopen we alleen iPhones die 100% technisch in orde zijn. Wél kan er sprake zijn van eventuele gebruikerssporen aan de buitenkant van het toestel, omdat er vrijwel altijd sprake is van eerder gebruikte toestellen.


  Bij gebruikerssporen moet je denken aan een licht krasje op de behuizing of op het beeldscherm van de iPhone. Omdat de gebruikerssporen per device verschillen, werken we met gradaties ofwel productcondities bij Forza Refurbished. Hieronder lees je daar meer over.

  • A-grade: Een iPhone met een A-grade productconditie is niet of nauwelijks van nieuw te onderscheiden en hierdoor ‘zo goed als nieuw’. Cosmetisch is er bij A-grade toestellen géén enkel gebruiksspoor te vinden, tot enkele minimale gebruikerssporen. Deze enkele gebruikerssporen zijn met het blote oog nauwelijks zichtbaar.

  • B-grade:Een iPhone met een B-grade productconditie is (net) geen A-grade en heeft zichtbare gebruikerssporen. Eventueel is er sprake van één of meerdere kleine(re) krasjes of deukjes. Net als een A-grade is een B-grade iPhone 100% technisch in orde. Het voornaamste voordeel van B-grade toestellen is dat ze nóg voordeliger zijn dan een A-grade.

  Wat kost een refurbished iPhone?

  De voornaamste reden voor mensen om een refurbished iPhone te kopen is vanwege de prijs. Je kunt namelijk tot wel 60% goedkoper uit zijn in vergelijking met de nieuwprijs van een iPhone. Zo is een iPhone 6 16GB zwart bij ons al verkrijgbaar vanaf € 269 (B-grade).


  Ben je op zoek naar een iPhone die nog krachtigere specificaties kan leveren? Dan zou je eventueel ook een iPhone 6S 16GB zwart (vanaf € 359) of een iPhone 7 32GB black (vanaf € 489) kunnen overwegen.

  Wat krijg je bij aanschaf van een refurbished iPhone?

  Bij aanschaf van een refurbished iPhone ontvang je standaard twee jaar garantie, gratis nieuwe laad accessoires (lightning kabel met adapter) én een schone iOS-installatie. Na ontvangst kun je dus direct aan de slag met je iPhone.

  Welke iPhones kan ik als refurbished kopen?