Wat is een refurbished iPhone?Een refurbished iPhone is scherp geprijsd, draagt bij aan duurzaamheid, voorkomt e-waste en geeft je meer zekerheden door de 2 jaar garantieregeling. De prijs van refurbished is te vergelijken met tweedehands, maar verder zijn er veel verschillen waardoor je met refurbished mét het Keurmerk Refurbished, bent verzekerd van een betrouwbare aankoop. Hoe dit zo kan en wat een refurbished iPhone precies is, lees je hieronder:


Refur... wat?

Refurbished betekent gereviseerd. Reviseren is een woord dat is afgeleid uit het Frans en betekent; controleren, geheel nazien, herstellen, nakijken of revideren. De term reviseren wordt bijvoorbeeld ook veel gebruik bij producten met een langere historie. Bijvoorbeeld een gereviseerde vleugel uit de 16de eeuw. Dit houdt in dat de vleugel volledig is nagekeken en opnieuw (met herstelde of nieuwe onderdelen) wordt opgebouwd. Hierna ziet en klinkt de vleugel weer precies zoals het moment dat hij voor het eerst werd bespeeld. Daarnaast wordt de term ook vaak gebruikt in combinatie met een motorblok van een auto. Typ reviseren in op Google en ‘motorblok’ wordt hier al automatisch aangevuld. In het geval van een motorblok betekent het reviseren ook het volledig bewerken van de motor en de versleten onderdelen vervangen. Na een revisie is de levensduur van de motor dan ook weer helemaal gelijk aan een nieuwe motor.

Een refurbished iPhone is weer als nieuw

Een refurbished iphone is dus net als een gereviseerde vleugel uit de 16de eeuw of een motorblok, een iPhone die volledig is nagekeken, waar nodig hersteld zodat hij weer volledig als nieuw is. De iPhone wordt dus getest op marcherende onderdelen en alle functionaliteiten die het toestel bezat vlak nadat het in de Apple-fabriek van de band rolde.

Hoe reviseert Forza?

De techniekers van Forza nemen de iPhone letterlijk onder de loep. Met chirurgische precisie bekijken en vervangen ze de onderdelen van iPhones, iPads en MacBooks. Onze techniekers zijn ervaren met de producten van Apple. Hierdoor weten ze precies wat er nodig is om een iPhone weer terug in de fabrieksconditie te krijgen.

Refurbished iPhone wordt gecontroleerd door robot

De iPhone wordt door gespecialiseerde robots gecontroleerd op meer dan 50 punten. Daarbij worden zowel de binnen- als buitenkant van de iPhones grondig geïnspecteerd. In tegenstelling tot mensen, kunnen robots de eerste tests op toestellen vele malen nauwkeuriger uitvoeren. Na de inspectie maakt de robot een objectieve rapportage. Hiermee wordt de technische staat van de toestellen bepaald.

Zo wordt een iPhone refurbished bij Forza

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Daarom hebben we een video gemaakt waarin we je meenemen achter de schermen. We laten je van A tot Z zien we een iPhone refurbishen.

Is een refurbished iPhone betrouwbaar?

Naast het feit dat een refurbished iPhone goedkoper is én bijdraagt aan duurzaamheid is het kopen van een refurbished iPhone ook een zeer betrouwbare keuze. Bij Forza ontvang je namelijk twee jaar garantie op je aankoop. De garantie geldt voor de gehele iPhone, dus ook de batterij. Hierdoor ben je er sowieso zeker van dat je iPhone, ten minste, twee jaar lang meegaat!

Waarom moet ik op letten bij een refurbished aanbieder?

Helaas gaan niet alle refurbished aanbieders hetzelfde te werk. Zo beschikt niet iedere aanbieder over gespecialiseerde robots, ervaren techniekers of middelen om professioneel te reviseren. Dit is begrijpelijk want de robot brengen veel maandelijkse kosten met zich mee. Zoals je in onze video kunt zien, is er binnen Forza een volledige fabriekssetting die het mogelijk maakt om op hoog niveau te reviseren. Om te zorgen dat consumenten een refurbished iPhone, iPad of MacBook bij een betrouwbare leverancier aanschaffen, is er een keurmerk in het leven geroepen.

  • Kijk of de aanbieder het Keurmerk Refurbished heeft
  • Check de garantievoorwaarden van de aanbieder
  • Controleer de shopwaardering
  • Check de website, betaalmogelijkheden, bereikbaarheid

Het Keurmerk Refurbished

Dankzij het Keurmerk Refurbished heb je als consument of zakelijke klant wél zekerheid.

  • Het keurmerk garandeert kwaliteit;
  • wordt alleen uitgereikt aan de partijen die twee jaar garantie geven;
  • en uniforme cosmetische gradaties gebruiken.

Hoe wordt een refurbished iPhone gegradeerd?

Refurbished iPhones van Forza zijn technisch volledig in orde. Toch heb je keuze uit verschillende productcondities. Dit gaat vooral over het uiterlijk van het toestel. Hierbij onderscheiden we toestellen op basis van het uiterlijk;

  • Zo goed als nieuw (A grade)
  • Licht gebruikt (B grade)
  • Zichtbaar gebruikt (C grade)


Wat is A,B,C- grade?

Bij een C Grade zie je dat het toestel eerder is gebruikt. Dit kan zijn door een krasje of verkleuring van de achterkant van het toestel. Bij een B Grade is er minder opvallends op te merken aan het uiterlijk. En bij een A Grade ziet het toestel er zo goed als nieuw uit. De prijzen variëren ook afhankelijk van de cosmetische staat. Zo kun je zelf beslissen wat het beste bij jouw wensen past. Wil je een goedkope maar kwalitatieve iPhone waarbij het uiterlijk minder van belang is? Dan kun je het beste kiezen voor een B Grade of C Grade. Ons advies is om een iPhone met een beschermhoesje te gebruiken. Naast het toestel zo beter intact blijft, zullen krassen op de achter- of zijkant ook niet meer zichtbaar zijn.

Grootste assortiment refurbished iPhones

Bij Forza heb je keuze uit het grootste assortiment refurbished iPhones in de Benelux. Op het moment van schrijven kun je kiezen uit de volgende iPhones:

Top 3 refurbished iPhones

Dit mag je verwachten bij de aankoop van een Refurbished iPhone

Bij aankoop van een refurbished iPhone van Forza ontvang je standaard twee jaar garantie, de nieuwste iOS versie én gratis nieuwe laad accessoires (lightning kabel met adapter). Daarbij wordt de iPhone gratis thuisgestuurd. In onze unboxing video laten we je zien hoe je jouw refurbished iPhone thuis ontvangt: