Wat te verwachten van de nieuwe iPhone 2019?

Het is bijna september en dat betekent dat Apple met nieuwe iPhones komt. Een jaarlijks evenement waar menig tech-liefhebber naar uitkijkt. Alles weten over de speculaties, releasedatum en verwachtingen rondom de nieuwe iPhone 2019? Lees het in dit blog.


iphones 2019

Nieuwe iPhone, nieuwe processor

Zoals wel vaker het geval is bij iPhone, brengt Apple jaarlijks een telefoon uit die nóg sneller is dan haar voorganger. Ook dit jaar kunnen we een nieuwe processorchip verwachten uit de serie. Vorig jaar was dit de A12 Bionic, dus A13 zou de meest logische benaming zijn. Vooralsnog is er niets bevestigd over een nieuwe chip, dus we zullen nog éven geduld moeten hebben.

Nieuwe iPhone XR 2019 kleuren

Er wordt gespeculeerd dat de nieuwe versie van de iPhone XR, welke in september 2018 is aangekondigd, beschikbaar zal zijn in nieuwe kleuren. Het gaat om de Japanse website Macotakara, die claimt dat Apple de blauwe en koraalkleurige iPhone XR gaat vervangen voor groen en lavendel (paars). De techsite beweert dat de kleuren zwart, geel, wit en rood gewoon zullen blijven. Of de opvolger van de iPhone XR ook een soortgelijke naam zal krijgen, is echter nog maar de vraag.

Ook de camera wordt venieuwd bij de nieuwe iPhone XR in 2019. Waar de XR uit 2018 nu beschikt over een enkele camera aan de achterzijde, is een dubbele camera bij de opvolger aannemelijk. Het meest gekende voordeel van zo’n tweede camera is de optische zoom en een fenomenale portretmodus.

iphone 2019 met nieuwe cameras

Accessoires draadloos opladen met iPhone in 2019

Draadloos oplaadbare muziekoortjes (AirPods) deden hun intrede in 2017. Inmiddels zijn de tweede generatie AirPods ook al te verkrijgen, maar ook hiervoor dien je in de buurt te zijn van een stopcontact. Er wordt verwacht dat de nieuwe iPhone 2019 uitgerust zal zijn met de mogelijkheid om apparaten draadloos op te laden met de smartphone-accu. Ideaal voor bijvoorbeeld AirPods of een Apple Watch. Wat dit voor gevolgen gaat hebben op de batterijduur is echter nog niet bekend.

Wanneer kunnen we de iPhone 2019 verwachten?

Apple heeft ongetwijfeld nieuwe plannen in het verschiet voor haar nieuwe iPhone(s) in 2019. Vorig jaar bracht de techgigant maar liefst drie (!) nieuwe smartphones uit. Twee daarvan verschenen in september (iPhone XS en XS Max). De derde (iPhone XR) was een paar maanden later te verkrijgen. Of deze methode ook in 2019 aan de orde zal zijn? De tijd zal het leren. Wat wél zo goed als zeker is, is dat de aankondiging van nieuwe Apple iPhones plaats zal vinden in september, waarna ze in de daaropvolgende maanden in de winkels liggen.