Wat is het verschil tussen tweedehands en refurbished?

18 Februari 2019 - 5 min read time
Wat is het verschil tussen tweedehands en refurbished?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een nieuw Apple-device te kopen. Het voornaamste nadeel hiervan? De prijs! Een nieuwe iPhone kost tegenwoordig al snel meer dan € 1.000. Laat staan wat een nieuwe iPad of MacBook dan wel niet mag kosten. Na een paar Google zoekopdrachten kom je uit op tweedehands- en refurbished-Apple. Maar, wat is nu eigenlijk precies het verschil tussen tweedehands- en refurbished Apple? Je leest het in dit artikel.


De overeenkomsten tussen tweedehands en refurbished

Laten we dit artikel beginnen door te kijken naar de overeenkomsten tussen refurbished en tweedehands, want die zijn er namelijk ook.

Prijzen

Refurbished en tweedehands liggen qua prijs ongeveer gelijk. Uiteraard verschilt dit per product, maar beiden zijn fors goedkoper dan nieuw. In sommige gevallen is een tweedehands exemplaar zelfs nog goedkoper dan refurbished. Maar, hiervoor moet je wel een hoop inleveren. Denk bijvoorbeeld aan garantie, de ondersteuning van een klantenservice of je recht van retour binnen 14-dagen. Al deze factoren dragen bij aan de zekerheid van een betrouwbare aankoop.

Duurzaamheid

In principe is zowel het kopen van refurbished als het kiezen voor tweedehands producten een duurzame aankoop. Je voorkomt namelijk dat er onnodig producten worden weggegooid, wat uitermate slecht is voor ons milieu. Wist je dat er jaarlijks zo’n 44 miljoen ton aan elektronisch afval op de vuilnisbelt belandt? Simpelweg omdat mensen steeds het nieuwste van het nieuwste willen hebben. Ontzettend zonde, want veel van deze producten kunnen gewoon hergebruikt worden.

verschil tweedehands en refurbished

Het verschil tussen tweedehands en refurbished

Laten we verder gaan met het verschil tussen tweedehands en refurbished, want die zijn er namelijk zeker.

Risico versus een betrouwbare aankoop

De aanschaf van een tweedehands Apple-device gaat vrijwel altijd gepaard met een aanzienlijk risico; je hebt namelijk nooit 100% zekerheid van wat je koopt. Een tweedehands product kan er aan de buitenkant als nieuw uit zijn, maar inhoudelijk kan het flink beschadigd zijn. Met refurbished loop je dit risico niet. Elk device ondergaat bij ons een streng technisch nazicht.

Streng nazicht, kwaliteit gegarandeerd

Letterlijk vertaald betekent refurbished ‘gereviseerd'. Bij refurbished is er vrijwel altijd sprake van gerenoveerde tweedehands producten. Voordat een device de titel ‘refurbished’ mag dragen, dient deze een uiterst streng keuringsproces te doorlopen. Een tweedehands device van een particulier wordt niet nagekeken. Je bespaart misschien wel een paar tientjes extra met tweedehands, maar levert wel fors in op de kwaliteit en daarmee zekerheid van je aankoop. Forza beschikt zelfs als een van de weinige in de markt over het keurmerk Refurbished.

refurbished vs tweedehands

Waarom een strenge technische keuring noodzakelijk is

Een technisch nazicht toont aan of een device hersteld dient te worden of dat het apparaat 100% marcheert. Indien een onderdeel niet naar behoren marcheert, dan vervangen wij deze door een volledig nieuw onderdeel. Het technische nazicht wordt afgesloten met een professionele kuisbeurt. Zowel inhoudelijk met een schone iOS-installatie (besturingssysteem) als met een fysieke kuisbeurt. Een tweedehands device van een particulier wordt inhoudelijk niet nagekeken. En omdat je aan de buitenkant de technische conditie van het toestel niet kunt bepalen, loop je met tweedehands dus een aanzienlijk risico.

Kies een device dat past bij jouw budget

Misschien is refurbished iets duurder dan tweedehands, maar hier krijg je dan ook weer een stuk meer zekerheid voor terug. Wist je dat je bij ons ook kunt kiezen uit verschillende productcondities? Hierdoor kun je nog meer besparen! Simpelweg door de prijs van een device te kiezen dat past bij jouw budget. Omdat de uiterlijke kenmerken per device kunnen verschillen, werken we bij Forza met drie verschillende gradaties. Per gradatie kun je flink besparen op kosten:

 

• A-grade (zo goed als nieuw)

Devices met een A-grade productconditie zijn niet of nauwelijks van nieuw te onderscheiden. Cosmetisch is er ofwel géén enkel gebruiksspoor aan te treffen, ofwel is er sprake van slechts enkele minimale gebruikerssporen. In dat laatste geval zijn die sporen met het blote oog nauwelijks zichtbaar. Kortom, deze devices zijn met recht 'zo goed als nieuw'.

 

• B-grade (licht gebruikt)

Devices met een B-grade productconditie zijn licht gebruikt. Cosmetisch zijn er meerdere lichte gebruikerssporen aan te treffen. Het toestel is cosmetisch net iets minder fraai dan een A-grade. Producttechnisch is ook een B-grade 100% functioneel.

 

• C-grade (zichtbaar gebruikt)

Devices met een C-grade productconditie zijn zichtbaar gebruikt. Cosmetisch zijn er meerdere gebruikerssporen aan te treffen. Dat kan zelfs een diepere kras (zelden op het scherm) of deukjes (op de behuizing) zijn. Wij adviseren een beschermhoes. Producttechnisch is ook een C-grade 100% technisch in orde.

 

Refurbished iPhone of iPad kopen?

Nu je weet wat de verschillen tussen tweedehands en refurbished zijn, kan je bepalen welke van de de twee het meest voor jou geschikt is. Bij Forza Refurbished zijn alle gebruikte toestellen door een team van ervaren technici op tientallen punten gecontroleerd. Dankzij het zorgvuldige refurbishment proces van het team, beschikken we met trots over het Keurmerk Refurbished. Bij Forza ben je verzekerd van drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023) én krijg je gratis laadaccessoires bij bestelling. Als je op werkdagen of zondag vóór 22:30 uur besteld, heb je het de volgende dag al in huis.

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?