Maak kennis met Didier Vandoren, veteraan in de elektronicamarkt

didier compucity over Forza

Didier Vandoren, eigenaar van elektronicaketen CompuCity, maakte ruim 22 jaar geleden van zijn hobby zijn werk. Door de jaren heen is er ontzettend veel veranderd in zijn branche, maar Didier heeft zich staande gehouden ondanks de opkomst van online. Al jarenlang is CompuCity trotse wederverkoper van Forza Refurbished. Lees hier alles over Vandoren’s CompuCity en hoe hij mensen stimuleert om refurbished te kopen.

Offline elektronica in een online wereld

CompuCity is 22 jaar geleden ontstaan als hobby naast Vandoren’s toenmalige werk. Die hobby is uit de hand gelopen en uitgegroeid tot een succesvolle winkelketen in Belgisch Limburg. Op een zeker moment had CompuCity maar liefst 8 winkels, maar dat bleek toch iets te veel van het goede. Didier: “De controle en het overzicht bewaren over meerdere winkels is knap lastig. Zeker door de groei van online elektronicaverkoop.” Inmiddels bestaat CompuCity uit een tweetal elektronicazaken in de buurt van Hasselt én verschillende online shops. “Ik ben graag in controle van wat er gebeurd in de winkels. Zo beslis ik wat we verkopen en wat niet.”

De kracht van Apple

Apple is een publiekstrekker, dat weten we allemaal. Maar het tijdperk van nieuw lijkt volgens de Vlaming verleden tijd. “Voor een nieuw toestel stonden fans vroeger in de rij. Die tijden zijn inmiddels voorbij. Momenteel verkopen we dan ook naast nieuwe toestellen een groot gedeelte refurbished." Apple is volgens Didier nog steeds een publiekstrekker.

Didier: “Verkoop je Apple, dan komen er altijd wel klanten naar je winkel. Klanten die je graag wilt bedienen met een breed en gevarieerd aanbod refurbished-toestellen.” Volgens de winkeleigenaar is het belangrijk om gebruik te maken van de kracht van Apple. Forza speelt volgens de winkeleigenaar kort op de bal met Apple-toestellen die nog bijzonder actueel zijn. Didier: “Neem nu bijvoorbeeld de iPhone X. Hier hoeven onze klanten niet drie jaar op te wachten, omdat Forza de toestellen al snel in huis haalt. Vaak al na minder dan één jaar na introductie.”

Kiezen voor CompuCity is kiezen voor service en betrouwbaarheid

CompuCity is begonnen met refurbished toen Didier een aantal toestellen aangeboden kreeg van Vlaams distributeur D&D. Hij vertelt: “Het leek me een goed idee om te kijken of refurbished interessant voor ons was. Dus hebben we een paar toestellen uitgeprobeerd van D&D om te kijken wat de reacties van het publiek waren. Die toestellen waren zó snel uitverkocht, dat we besloten ze in te kopen bij de bron, Forza Refurbished.”


didier quote forza

Inmiddels is CompuCity een premium reseller van Forza Refurbished. Volgens Vandoren heeft  refurbished verkopen alles te maken met een scherpe prijs, een ruim aanbod en persoonlijke service. Didier: “Wel of niet kiezen voor refurbished is echt een vertrouwenszaak. Als je tweedehands koopt heb je geen garantie én je betaalt soms zelfs meer. Toch is nog niet iedereen daarvan op de hoogte. Het feit dat wij toestellen kunnen laten zien en eventueel herstellen schept vertrouwen.” Hij vult aan: “Ook ik heb angst gehad voordat ik begon met het verkopen van refurbished. Ik wist namelijk niet hoe klanten hierop zouden reageren. Je wist niet wat je terug zou krijgen en wat niet. Maar inmiddels is mijn kijk op refurbished Apple niets dan lovend!”

Refurbished kopen bij een betrouwbare reseller

Als offline elektronicawinkel kan het lastig zijn om te concurreren met de online grootspelers. Toch lijkt het CompuCity te lukken. Didier zegt hierover het volgende: “We liggen niet op een A-locatie, maar hebben alsnog veel volk over de vloer. Er zal altijd een groep mensen zijn die vraag heeft naar persoonlijk advies en uitgestalde producten. Ook krijgt refurbished en de kwaliteit ervan steeds meer bekendheid”. Naast de scherpe prijs en hoge kwaliteit spreekt het logistieke aspect van Forza Refurbished Vandoren erg aan. “Rechtstreeks verzenden naar klanten gaat erg makkelijk en terugzenden loopt ook altijd op wieltjes. Ik ben vol lof over Forza en kan er geen slecht woord over zeggen”.

Heb je interesse om refurbished Apple-producten te verkopen in jouw regio? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers. Dit kan via de onderstaande gegevens.


Marleen Smulders

Marleen Smulders

Accountmanager Resellers België

Email: marleen.smulders@forza-refurbished.nl

Telefoon: +31881447700


Forza Refurbished is één van de grootste refurbished Apple-partijen in België.Onze devices worden geleverd aan onder meer: KPN, Makro, Vanden Borre, Bol.com en Telfort.