Apple nieuw nóg duurder

28 Juni 2022 - read time
Apple nieuw nóg duurder

Dat de prijzen van Apple-nieuw een aanslag kunnen zijn op je budget, is geen nieuws. Dat de Apple devices nog duurder worden wel. Vanwege het enorme wereldwijde chiptekort gaat de iPhone 13 naar alle verwachtingen binnenkort nóg duurder worden. Dit is bijzonder, daar waar we van Apple gewend zijn dat de prijzen na livegang langzaam dalen.


Inflatie voelbaar

De hele wereld heeft te kampen met economische problemen. Gezien Apple afhankelijk is van dit soort invloeden zal dit invloed hebben op de prijs. De inflatie heeft invloed op veel producten. Dit merken we vooral doordat alles duurder wordt. Helaas stijgen lonen niet mee. Wat betekent dat we met dezelfde euro een stuk minder kunnen kopen. Dit geldt niet alleen voor koffie of wc-papier, maar ook de Apple iPhone en iPad ontkomen hier niet aan.

iPhone 14 duurste ooit

De nieuwste iPhone deelt Apple gebruikelijk in september met de wereld. We zijn gewend dat hoe dichterbij dit moment, des te lager de prijzen van de huidige iPhones worden. Deze trend wordt dit jaar gebroken. De iPhone 13 zou, volgens providers, namelijk in prijs gaan stijgen. Naar verwachting zal dit niet pas aan het einde van dit jaar gebeuren, maar is de prijsstijging al op korte termijn te verwachten.

 

De geruchten rond de prijs van de iPhone 14 zetten zaken nog verder onder druk. Zo is zelfs al gesproken over mogelijk de duurste iPhone ooit! Waar de iPhone X uit 2017 of de iPhone 13 Pro uit 2021 nog 1159 euro kostten, wordt er voor de iPhone 14 Pro een bedrag van 1259 euro verwacht.

Chiptekorten

Een iPhone zonder Apple chip is als een auto zonder motor. Het ziet er misschien mooi uit, maar zal niet functioneren. Er is al enige tijd een tekort aan chips, maar naar verwachting worden de tekorten in augustus nog groter. Dit heeft mede te maken met de lockdowns in China waar chips worden gemaakt en de oorlog in Oekraïne. Hierdoor is het naar verwachting (en helaas) zeer aannemelijk dat de prijzen van Apple gaan stijgen. Dit is overigens al te zien bij Macbooks, zoals de Air welke onlangs een flinke prijsverhoging liet zien.

iPhone 13 modellen worden duurder

Welke modellen worden naar verwachting duurder? Zover nu (via onder meer providers) duidelijk wordt zullen de volgende modellen een prijsstijging kunnen verwachten:

Prijsverschil met refurbished steeds groter

Is alles kommer en kwel? Nou ja, veel helaas wel. Maar gelukkig zijn er ook nog voordelige alternatieven. Refurbished Apple is het antwoord op de toenemende prijzen. Met refurbished ben je namelijk tot wel 60% voordeliger uit. Daarnaast geniet je bij ons ook nog eens van een gedegen 2 jaar service- en garantieregeling. Dit geldt voor het gehele toestel, dus ook de batterij. Hierdoor is een Forza Refurbished iPhone zowel op de korte, als de lange termijn, een interessante investering. 

Refurbished iPhone kopen

Waar je voor de iPhone 14 een bedrag van rond de duizend euro kunt verwachten, is de iPhone XS refurbished van Forza al voor minder dan 300 euro te verkrijgen! De iPhone XS heeft een kraakhelder OLED-beeldscherm, dubbele 12 megapixel camera en handige technieken zoals Face ID. Kortom, dit toestel voorziet je voor minder dan 300 euro in alle gemakken. Wil je liever een iets recenter model? De iPhone 11 is de refurbished hardloper van het moment. Vanwege het grotere 6.1 inch beeldscherm, de dubbele 12 megapixel camera met nachtmodus en snelle processor is dit de favoriete keuze van veel Forza klanten. Ten opzichte van de nieuwprijs bespaar je (op dit moment, juni 2022) 51%. Dat betekent dat je de helft van het geld in je eigen zakken houdt.

 

Waar de iPhone 13 Apple nieuw duurder wordt, is de iPhone 13 Mini bij Forza al refurbished voordeliger verkrijgbaar. De iPhone 13 zal snel volgen. Houd hiervoor onze (social media) kanalen in de gaten of abonneer je op de nieuwsbrief voor het laatste nieuws.

 

Benieuwd naar de actuele prijzen en het volledige gamma refurbished Apple iPhones? Bekijk dan de actuele deals of een overzicht met het volledige gamma refurbished iPhones.

prijzen nieuw hoger apple
← Vorige Volgende →