Straffe kwaliteit van Forza bekroond met Keurmerk Refurbished

Tegen een ‘schappelijk’ bedrag van ruim duizend euro heb je de meest recente smartphone van Apple. Maar, niet iedereen heeft nood aan een GSM met de nieuwste functies en technieken. Wie tóch gebruik wil maken van een Apple iPhone kijkt vaak naar goedkope alternatieven, zoals refurbished. Refurbished wordt dikwijls verkozen boven nieuw, maar hoe weet je welke partij het beste product aanbiedt? Met trots presenteert Forza het Keurmerk Refurbished: dé manier om onderscheid te maken in de refurbished markt.


Ontvangst Keurmerk Refurbished Nederland


Keurmerk onderscheidend in refurbished markt


De nood aan een refurbished-keurmerk bleek onder meer uit de Refurbished Barometer. Dit onderzoek uitgevoerd door Big Spark. Z brengen ieder jaar de huidige staat van refurbished goed in kaart. Voor de 1.400 respondenten zou een keurmerk de belangrijkste reden zijn om vooralsnog te kiezen voor refurbished. Zodoende is het Keurmerk Refurbished tot stand gekomen, welke wordt gesteund door onder andere de Consumentenbond en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.


Zekerheid voor consumenten en zakelijke markt

Ook de zakelijke markt heeft baat bij het Keurmerk Refurbished. Veiligheid en vertrouwen is een essentieel onderdeel van het zakelijk inkopen van GSM’s. Het Keurmerk garandeert namelijk dat elk toestel voldoet aan strenge eisen.

het Keurmerk Refurbished 2019 logo

Vijf eisen om het Keurmerk Refurbished te bekomen

Techniek Nederland bekroonde op 15 maart 2019 een aantal marktleiders, waaronder Forza Refurbished, met Het Keurmerk Refurbished. Om gebruik te mogen maken van de keurstempel stelt de keurinstantie de volgende vijf eisen:


1. Twee jaar garantie 

Angst voor defecten vormt een groot obstakel bij het kiezen voor refurbished. Als je verzekerd bent van een toestel dat marcheert, is het vertrouwen groter. Gaat een accu of scherm kapot, dan wil je als consument een passende oplossing. Daarom is de eerste eis dat Keurmerk-toestellen beschikken over twee jaar garantie. 


2. Kwaliteitscontrole 

De tweede eis van het Keurmerk staat voor kwaliteitsgarantie. Bedrijven die gebruik mogen maken van het keurmerk testen de refurbished toestellen op diverse punten. Door middel van een handmatige én technische keuring wordt vastgesteld dat een toestel voldoet aan de hoogste criteria. Deze criteria zijn zorgvuldig vastgesteld door TÜV Nederland, door middel van controle, inspectie en certificering.


TUV keurmerk 2019 Forza

3. Algemene cosmetische gradaties 

Keurmerk iPhones zijn altijd van binnen  volledig in orde, maar een krasje aan de buitenkant kan altijd voorkomen. Om goed onderscheid te maken tussen de uiterlijke staat van toestellen, worden ze onderverdeeld in drie categorieën (gradaties):


Zo goed als nieuw 

Toestellen met een gradatie zo goed als nieuw beschikken nauwelijks over gebruikerssporen en zijn vrijwel niet te onderscheiden van nieuw. In het onwaarschijnlijke geval dat er wél, dan zal dit vrijwel niet te zien zijn met het menselijk oog. 


Licht Gebruikt 

Naast zo goed als nieuw is er de uniforme gradaties licht gebruikt, dit is de populairste gradatie bij Forza Refurbished. Een iPhone met de gradatie licht gebruikt bevat enkele tot meerdere lichte gebruikerssporen. Denk hierbij aan louter een klein krasje of deukje in de behuizing. De prijs voor een licht gebruikte iPhone ligt logischerwijs ook lager dan een toestel met gradatie zo goed als nieuw


Zichtbaar gebruikt 

Tot slot kan de consument kiezen voor zichtbaar gebruik. Een iPhone met deze gradatie kenmerkt zich door een of meerdere zichtbare gebruikerssporen. Hoewel het uiterlijk afwijkt van nieuw, is dit toestel 100% technisch in orde. Daarnaast bespaar je tientallen euro’s door te kiezen voor een zichtbaar gebruikte iPhone.  zo goed als nieuw Forza

Zo goed als nieuw

licht gebruikt Forza

Licht gebruikt

zichtbaar gebruikt Forza

Zichtbaar gebruikt


4. Professionele aanbieders

Een andere eis die het Keurmerk definieert is de professionaliteit van de desbetreffende refurbished-partij. Wil je producten verkopen met het Keurmerk Refurbished, dan moet refurbished de grootste bron van inkomen zijn. Hierdoor maakt de refurbished markt onderscheid tussen professionele aanbieders en de zogenaamde ‘cowboys’.


5. Financieel gezonde aanbieders

De laatste eis die het keurmerk stelt is de financiële gezondheid. Refurbished kopen van bedrijven met het Keurmerk Refurbished is zeker en vast een wijs besluit door de financiële zekerheid voor de consument. Elk bedrijf met het Keurmerk ondergaat namelijk een strenge audit om de kans op faillissement te mijden.

Robotcontrole Keurmerk Forza

Fenomenale groei: consument kiest Keurmerk

De partijen die het Keurmerk dragen –waaronder Forza- zijn bijzonder tevreden over de gevolgen van het Keurmerk Refurbished. Het is gebleken dat consumenten in grote getalen kiezen voor de zekerheid van het Keurmerk. Jan-Willem van Dijk -CEO van Forza- zegt hierover het volgende: “Dat wij overtuigd waren van het Keurmerk is geen geheim. Maar deze omzetstijging overtreft alle verwachtingen. Het draait allemaal om vertrouwen en dat is precies het effect van het Keurmerk.”