Straffe kwaliteit van Forza bekroond met Keurmerk Refurbished

Tegen een ‘schappelijk’ bedrag van ruim duizend euro heb je de meest recente smartphone van Apple. Maar, niet iedereen heeft nood aan een GSM met de nieuwste functies en technieken. Wie tóch gebruik wil maken van een Apple iPhone kijkt vaak naar goedkope alternatieven, zoals refurbished. Refurbished is een term die gebruikt wordt door professionele refurbished-aanbieders, zoals Forza. Helaas wordt het ook gebruikt door cowboys die refurbished onder andere voorwaarden aanbieden. Om het kaf van het koren te scheiden was er dus grote behoefte aan een kwaliteitslabel. We zijn dan ook ontzettend trots om het Keurmerk Refurbished te mogen voeren: dé manier om onderscheid te maken in de refurbished-markt.

Dankzij het Keurmerk Refurbished ben je verzekerd van een betrouwbare aankoop. Sinds het Keurmerk Refurbished heb je als consument of zakelijke klant wél zekerheid.

Samen werken we aan circulaire en duurzame economie. Waar de verkoopaantallen van nieuwe devices afnemen, stijgt het aantal tevreden mensen met een refurbished iPhones, iPads, Watch en MacBook. Dat is niet voor niets, want refurbished is tot 60% voordeliger dan nieuw én ook nog eens goed voor een groenere en dus betere wereld. Tóch bleek uit grootschalig onderzoek (De Grote Refurbished Barometer, november 2018) dat veel mensen nog terughoudend zijn als het gaat om refurbished Apple-producten. Dat heeft alles te maken met de angst voor defecten. Hoe weet je nu zeker dat je geen miskoop maakt?

Ontvangst Keurmerk Refurbished


Keurmerk maakt de refurbished markt transparant

Door onze precieze manier van werken is refurbished enorm betrouwbaar. Helaas zijn er genoeg aanbieders die iPhones, iPads, Apple Watches en MacBooks niet grondig controleren, de devices voor het oog netjes oppoetsen en verkopen met het label ‘refurbished’. Voor de consument én de zakelijke markt was onderscheid maken tussen kwaliteit en rotzooi simpelweg niet te doen. De kwaliteit, garantie en transparantie van refurbished was één groot grijs gebied. De markt én de overheid waren dan ook van mening dat professioneel refurbished een keurmerk nodig had: het Keurmerk Refurbished.

Keurmerk Refurbished-logo


Keurmerk scheidt kaf van het koren

 

Forza, aanbieder met Keurmerk

Aanbieders zonder Keurmerk

Strenge kwaliteitscontrole met de juiste programma’s ✔️
Gratis gecertificeerde laadaccessoires ✔️
3 jaar garantie, 2 jaar op de batterij ✔️
Reparaties van toestellen binnen één werkweek ✔️ ✔️
Servicedesk, bereikbaar via telefoon, e-mail en chat ✔️
Financieel gezonde aanbieder ✔️
Refurbished is de kernactiviteit, géén tijdelijke bijverdienste ✔️
 

Vijf eisen om het Keurmerk Refurbished te bekomen

Techniek Nederland introduceerde op 15 maart 2019 samen met de marktleiders, waaronder Forza, het Keurmerk Refurbished. Dit keurmerk staat voor de volgende kwalitatieve beloftes:

1. Kwaliteit gegarandeerd

Keurmerk-bedrijven testen de iPhones, iPads, Watches en MacBooks op professionele wijze op minimaal 50 vastgestelde punten. Deze processen worden gecontroleerd middels een technische audit door TÜV Nederland. TÜV test de veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid door middel van certificering, keuring en inspectie. TÜV is een internationale organisatie die wereldwijd dergelijke processen controleert.


TUV keurmerk 2019 Forza

2. Drie jaar garantie

Angst voor defecten vormt een groot obstakel bij het kiezen voor refurbished. Als je verzekerd bent van een toestel dat marcheert, is het vertrouwen groter. Gaat een accu of scherm kapot, dan wil je als consument een passende oplossing. Daarom is de eerste eis dat Keurmerk-toestellen beschikken over drie jaar garantie iPhones, iPads, Watches en MacBooks die onder het Keurmerk Refurbished vallen beschikken altijd over een tweejarige garantieperiode. Op het toestel, maar óók op de laadaccessoires en batterij.

3. Uniforme cosmetische gradaties

Refurbished iPhones, iPads, Apple Watches en MacBooks (met het Keurmerk) worden onderverdeeld in drie productcondities (gradaties). Dit gaat enkel om het uiterlijk, want aan de binnenkant is elk refurbished device 100% technisch functioneel. Binnen het Refurbished Keurmerk is sprake van drie uniforme definities van de verschillende gradaties:

Zo goed als nieuw gradatie Forza

Zo goed als nieuw:

Als een toestel deze conditie heeft dan betekent dit dat het toestel er zo goed als nieuw uitziet. Het device vertoont minimale gebruikssporen.

Licht gebruikt gradatie Forza

Licht gebruikt:

Een device met deze conditie heeft lichte gebruikssporen. Hierbij kun je denken aan een klein krasje en/of lichte stootschade.

Zichtbaar gebruikt gradatie Forza

Zichtbaar gebruikt:

Een device met deze conditie heeft zichtbare gebruikerssporen. Dat kan een diepere kras (zelden op het scherm) of een (klein) deukje zijn.

4. Financieel gezonde aanbieders

De laatste eis die het keurmerk stelt is de financiële gezondheid. Refurbished kopen van bedrijven met het Keurmerk Refurbished is zeker en vast een wijs besluit door de financiële zekerheid voor de consument. Elk bedrijf met het Keurmerk ondergaat namelijk een strenge audit om de kans op faillissement te mijden.


Het vertrouwen in refurbished met het keurmerk groeit

De partijen die het Keurmerk dragen –waaronder Forza- zijn bijzonder tevreden over de gevolgen van het Keurmerk Refurbished. Het is gebleken dat consumenten in grote getallen kiezen voor de zekerheid van het Keurmerk. Jan-Willem van Dijk -CEO van Forza-: “Dat wij overtuigd waren van het Keurmerk is geen geheim. Maar deze omzetstijging overtreft alle verwachtingen. Het draait allemaal om vertrouwen en dat is precies het effect van het Keurmerk.”

Uit grootschalig onderzoek (De Grote Refurbished Barometer 2018, 1.400 respondenten) blijkt dat een betrouwbaar keurmerk dé belangrijkste reden is om twijfelaars alsnog te laten kiezen voor refurbished. Het Keurmerk Refurbished heeft dan ook de steun van de Consumentenbond en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.


Eind 2019 is dit onderzoek nogmaals gehouden, waarbij ruim 3.000 mensen zijn ondervraagd. De conclusie? Het vertrouwen in refurbished groeit.

  • 61% koopt liever een refurbished device met het Keurmerk Refurbished
  • Voor deze extra zekerheid wil men gemiddeld zelfs €44 meer betalen
  • Sinds de introductie is het aantal smartphone-verkopen met het keurmerk met 20% gestegen

Erkende refurbished topspeler

Wanneer je een refurbished iPhone, iPad, Apple Watch of MacBook bij Forza koopt, weet je zeker dat je kunt bouwen op de hoogst gestelde eisen. Je ontvangt wat je mag verwachten: de hoogste kwaliteit refurbished-Apple voor een eerlijke een voordelige prijs.

Refurbished iPhones Refurbished iPads