Wat is refurbished?

Refurbished is het controleren, renoveren en schoonmaken van een product. Refurbished betekent letterlijk vanuit het Engels vertaald ‘gereviseerd’. Het zijn producten die retour zijn gekomen. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn geweest van voorraad overschotten, technische defecten of een inruilprogramma.

Video uitleg: Wat is refurbished?

In onderstaande video lichten we het begrip refurbished wat uitgebreider toe.

Refurbished: van duur naar duurzaam!

iPhones, iPads, Watches en MacBooks worden steeds duurder, terwijl de innovaties juist steeds kleiner worden. Apple is inmiddels verschrikkelijk duur en helaas lang niet voor iedereen betaalbaar. Daarnaast worden er jaarlijks óók nog eens tienduizenden smartphones onnodig weggegooid en her-geproduceerd. Belachelijk, toch? Dat kan anders vinden wij! Ons grote doel is dan ook om Apple-devices binnen handbereik te krijgen van iedereen, door deze aan te bieden voor prijzen die wél betaalbaar zijn. Tegelijkertijd willen we die torenhoge elektronische afvalberg en de Co2-voetafdruk verkleinen door circulair te ondernemen. Hoe we dat doen? Refurbished!

Hoe werkt het refurbishment proces bij Forza?

Al onze refurbished iPhones, refurbished iPads, Apple Watches en MacBooks zijn afkomstig uit de VS. Geen Chinese namaak dus. Devices uit voorraadoverschotten, technische defecten en inruilprogramma’s kopen wij grootschalig in. Vervolgens zorgen we ervoor dat de producten technisch betrouwbaar én voordelig verkocht kunnen worden. Hiervoor worden speciale software, professionele apparatuur en ervaren technici ingezet.

Professioneel refurbished bij Forza

Bij binnenkomst controleren we de devices, waarbij de speciale software de gehele binnenkant uitleest. Met het technische rapport dat hieruit voortkomt, gaan onze technici aan de slag. Zij renoveren de devices met professionele apparatuur, waarbij eventuele defecte onderdelen worden gemaakt óf vervangen. Vervolgens hercontroleren we de devices door ze opnieuw aan de software aan te bieden. Zo weten we zeker dat ze technisch 100% functioneel zijn. Na het grondig reinigen van de binnen- en buitenkant gaan we over op het graderen. Op basis van de uiterlijke staat worden de refurbished devices onderverdeeld in verschillende uiterlijke productcondities, die je bij Forza tot 60% voordeliger kunt kopen nadat we ze verkoopklaar hebben gemaakt. Zo zijn de recente toptoestellen van Apple, zoals de refurbished iPad 2019 en de iPhone 11 refurbished, ineens wél betaalbaar!

Voor ieder budget een refurbished device dankzij onze gradaties

Bij Forza is elk refurbished device 100% technisch functioneel. Wel kan er sprake zijn van uiterlijke verschillen per device. Daarom worden ze onderverdeeld in verschillende uiterlijke productcondities: zo goed als nieuw, licht gebruikt en zichtbaar gebruikt. Door deze keuze heb je zelf de uiterlijke staat én het prijsvoordeel van het refurbished device in de hand. Tussen elke gradatie zit namelijk een minimaal prijsverschil van €20. Dat is dus eenvoudig verdiend. Kies je voor een refurbished iPhone met de gradatie licht gebruikt, dan krijg je daar gratis bescherming ter waarde van €20 bij. Voor minder geld ziet je refurbished iPhone XS er dus uit als nieuw!

Is refurbished betrouwbaar?

Refurbished is zeker betrouwbaar, maar dan moet de aanbieder wél over het Keurmerk Refurbished beschikken. Dan ben je er namelijk van verzekerd dat je een betrouwbaar product koopt met 3 jaar garantie, bij een financieel gezond bedrijf dat gespecialiseerd is in refurbishen. Indien je dat niet doet, dan heb je geen kwaliteitsgarantie en weet je dus eigenlijk nooit wat je nu precies koopt. Bij Forza weet je dat dankzij het erkende keurmerk wél!

Logo Keurmerk Refurbished

We zijn daarnaast óók aangesloten bij BeCommerce. Hierdoor weet je zeker dat je een kwalitatief product koopt bij een betrouwbare aanbieder. Op 15 maart 2019 heeft ondernemersorganisatie Techniek Nederland het Keurmerk Refurbished overhandigd aan Forza.

Dít is wat refurbished van Forza betrouwbaar maakt

  • Refurbishen is onze corebusiness, geen makkelijke bijverdienste
  • We controleren elk device op tientallen technische punten
  • Standaard 3 jaar garantie en laadaccessoires
  • Gratis MFi-gecertificeerde laadaccessoires
  • Aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg
  • In het bezit van het Keurmerk Refurbished
  • Niet tevreden? Gratis retourneren!
  • Gemiddelde klantbeoordeling van een 9,0

Voor- en nadelen van refurbished kopen bij Forza

Ten opzichte van nieuw heeft refurbished heel veel voordelen. Hét grote voordeel is natuurlijk de prijsbesparing tot 60%, zónder daarbij in te leveren op de technische kwaliteit. De hoge kwaliteit van Apple voor de lage prijs van Forza dus. De populaire iPhone SE 2020 refurbished of krachtige iPad Pro 2018 refurbished is dankzij refurbished wél betaalbaar en daarnaast dragen we samen een steentje bij aan het behoud van ons milieu. Ook zit je dankzij refurbished niet vast aan een duur telefoonabonnement. Je behoudt dus alle keuzevrijheid en je bespaart jezelf een mogelijke BKR-registratie. Ondanks dat Forza over de grootste refurbished-voorraad van de Benelux beschikt, kan het soms tóch voorkomen dat modellen tijdelijk beperkt leverbaar zijn. Ook kunnen er gebruikerssporen aanwezig zijn. Gelukkig staan daar wel een forse prijsbesparing en de hoogste refurbished-kwaliteit tegenover!

Voordelen

Nadelen

Tot 60% voordeliger dan nieuw Er kunnen gebruikerssporen aanwezig zijn
Goed voor ons milieu Sommige modellen zijn beperkt leverbaar
Voor ieder budget een refurbished device  
Grondige controle door technici en software  
Geen BKR-registratie  
Geen dure abonnementskosten  
 

Het verschil tussen refurbished en tweedehands

Je hebt al veel kunnen zien en lezen over wat refurbished bij Forza is. Tóch wordt het nog vaak verward met tweedehands. Het verschil? Bij tweedehands weet je niet waar het product vandaan komt, hoe ermee is omgegaan en wat de technische staat is. Het kan dus zomaar zijn dat een device er aan de buitenkant perfect uitziet, maar dat de binnenkant één en al ellende is. Je weet dus eigenlijk nooit wat je nu precies koopt en je hebt géén kwaliteitsgarantie. Of terwijl: goedkoop = duurkoop. Bij Forza zijn we transparant, refurbishen we op een professionele manier én beschikken we over een erkend keurmerk. Wij hebben zelfs zoveel vertrouwen in onze kwaliteit, dat wij 3 jaar garantie geven. Heel wat anders dan een tweedehands aankoop dus!

Forza, de nummer #1 in de refurbished-markt

Wanneer je een refurbished iPhone, iPad, Apple Watch of MacBook bij Forza koopt, weet je zeker dat je kunt bouwen op de hoogst gestelde eisen. Geen valse beloftes, onzichtbare schade of toestellen die na een paar weken al kapot gaan. De hoogste kwaliteit refurbished-Apple voor een eerlijke een voordelige prijs.

Refurbished iPhones Refurbished iPads