Wat is cellular op Apple Watch? Hier is het antwoord!

22 Maart 2024 - 3 min. read time
Wat is cellular op Apple Watch? Hier is het antwoord!

De Apple Watch, Apple's baanbrekende wearable, staat bekend om zijn uitgebreide functionaliteiten, van fitness tracking tot het ontvangen van notificaties direct op je pols. Een van de meest intrigerende features die bij bepaalde modellen wordt aangeboden, is cellular connectiviteit. Maar wat betekent deze functie precies voor de gebruiker?


Dit is cellular op Apple Watch

Cellular op een Apple Watch stelt je in staat om te bellen, berichten te versturen, en gegevens te gebruiken zonder dat je iPhone in de buurt hoeft te zijn. Dit gaat dan via een 4G-/5G-verbinding en is mogelijk dankzij de ingebouwde eSIM in de Apple Watch, die verbinding maakt met je mobiele netwerk. Is er geen 4G of 5G? Dan word je verbonden met een 3G- of 2G-verbinding. Met deze functionaliteit wordt je wearable een quasi-onafhankelijk apparaat dat je de vrijheid geeft om je iPhone thuis te laten tijdens activiteiten zoals hardlopen, zwemmen of zelfs boodschappen doen, terwijl je toch bereikbaar blijft.

Voordelen van cellular op Apple Watch

Voor veel gebruikers is de mogelijkheid om onafhankelijk van hun smartphone te functioneren een gamechanger. Stel je voor dat je tijdens een workout je favoriete muziek streamt, direct vanaf je pols, zonder dat je een telefoon mee hoeft te dragen. Of de gemoedsrust die komt met de wetenschap dat je bereikbaar bent in noodsituaties, zelfs als je je telefoon niet bij je hebt. Het activeren van cellular op je Apple Watch betekent wel dat er mogelijk extra kosten aan verbonden zijn. Mobiele aanbieders kunnen een maandelijkse toeslag rekenen voor het gebruik van het cellular netwerk op je horloge. De exacte kosten kunnen variëren afhankelijk van je provider en het soort abonnement dat je hebt.

Wat is cellular en wat kan je ermee op de Apple Watch?

Voor wie is de Apple Watch met Cellular bedoeld?

In essentie transformeert de cellular functie op een Apple Watch het apparaat van een handige accessoire die afhankelijk is van je iPhone naar een meer autonome gadget die een reeks aan activiteiten ondersteunt zonder dat je je telefoon bij de hand hoeft te hebben. Voor diegenen die streven naar een actieve levensstijl of simpelweg genieten van het gemak van minder afhankelijk te zijn van hun smartphone, biedt de cellular Apple Watch een aantrekkelijke optie.

Hoe stel ik cellular in op mijn Apple Watch?

Allereerst moet je (1) een Watch hebben die cellular ondersteunt, (2) een geschikt mobiel abonnement hebben en (3) de laatste software op zowel je iPhone als Watch hebben. Vervolgens:

  1. Pak je iPhone en open de Watch-app.
  2. Druk op 'Mijn Watch' en ga vervolgens naar 'Mobiel netwerk'.
  3. Druk nu op 'Configureer mobiel'.
  4. Volg de instructies voor jouw mobiele provider. 

Koop een refurbished Apple Watch met Cellular! Dat is lekker voordelig!

Heb je interesse in de veelzijdige mogelijkheden van een Apple Watch? Neem dan een kijkje in onze online webshop en kies een refurbished Apple Watch. Een refurbished Apple Watch kiezen staat voor een slimme en kostenbesparende optie in vergelijking met de aanschaf van een nieuw product. Daarnaast draag je met je aankoop bij aan het verminderen van CO2-uitstoot, wat ten goede komt aan het milieu. Dit is te danken aan het feit dat het reviseren van een Apple Watch aanzienlijk minder natuurlijke hulpbronnen vereist. Wil je snel genieten van je refurbished Apple Watch mét cellular-verbinding? Bestel hem dan voor 22:30 uur, en ontvang hem de volgende dag al thuis!

apple watch
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?