AirTags

AirTag is een makkelijke manier om je spullen bij te houden. Bevestig een AirTag aan je sleutelbos en of in je rugzak. Zoals je van Apple gewend bent zijn ze terug te vinden op je radar in de Find My app. Met AirTag neem je het zekere voor het onzekere.

Apple AirTags, sinds 2021

Apple kondigde de Airtags aan op 20 april 2021. De Apple AirTags zijn een onschatbaar en gebruiksvriendelijk hulpmiddel om je zoekgeraakte bezittingen terug te vinden. Ze zijn eenvoudig in te stellen en te gebruiken, en met de zoekfunctie kun je snel je zoekgeraakte spullen terugvinden. Apple heeft veel aandacht besteed aan privacy om ervoor te zorgen dat de locatietrackers niet misbruikt kunnen worden. Het valt anderzijds niet te ontkennen dat ze een kostbaar accessoire zijn, vooral als je er een aan sleutels of riemen wilt bevestigen.

AirTags, zo werkt het

Net als andere sleutelzoekers en productzoekers biedt de AirTag Bluetooth-connectiviteit voor het vinden van objecten in nabijheid. Daarnaast gaat hij nog een stap verder met ultra wideband (UWB). Als je een iPhone 11 of iPhone 12 hebt, kun je de functie Precisievinder van de AirTag gebruiken. Dit komt omdat de iPhone 11 en 12 beide een U1-chip hebben. Je iPhone maakt gebruik van UWB om de afstand en richting naar je verloren voorwerp te bepalen, en het analyseert input van de camera, ARKit, versnellingsmeter en gyroscoop van je telefoon. Dit zorgt ervoor dat je visuele, haptische en audio signalen krijgt om je naar je verloren voorwerp te leiden.

Design en afmetingen

De AirTag heeft ongeveer de grootte van een knoop en is vrij klein. Dit is te zien aan een diameter van slechts 31,9 mm en een dikte van 8 mm. Hij weegt slechts 11 gram. De AirTag is IP67-geclassificeerd, wat betekent dat hij 30 minuten in water kan overleven. Je kunt je AirTag ook personaliseren met gratis gravures met tekens of emoji.

Formaat 31,9 mm in diameter, 8 mm dik
Gewicht 11 gram
Spat‑, water‑ en stof­bestendig Voldoet aan bestendigheids­norm IP67 volgens IEC‑standaard 60529 (tot 30 minuten en 1 meter diep)
Speaker Ingebouwde speaker
Connectiviteit Bluetooth of U1-chip bij nieuwere iPhones
iOS Ten minste iOS 14.5
Batterij Vervangbare CR2032-knoopcel (gaat ten minste 1 jaar mee)

AirTag Apple kopen

De AirTag kost zo'n € 35 per stuk. Ze worden verkocht per 4 stuks voor € 119. Sommige vinden dit prijzig. Vooral gezien het feit je ze ook makkelijk kunt kwijtraken. Het advies is dan ook om de tag samen te voegen bij je meest waardevolle spullen.