Begeleidende toegang iPhone en iPad

11 Mei 2021 - read time
Begeleidende toegang iPhone en iPad

Kind gebruikt mijn iPhone of iPad

Je kent het zeker en vast: je zoon of dochter speelt een spelletje op jouw iPhone of iPad. Alleen zodra je kroost klaar is met dit spelletje, wordt er in de andere aanwezige apps op de iPhone of iPad gezocht naar nieuw vertier. Als je dit gedrag onder controle wilt krijgen, of juist het gebruik probeert te beperken tot één app, is er een goede oplossing: begeleide toegang.

Begeleide toegang op iPhone en iPad

Het houdt in dat je delen van het touchscreen van een iPhone of iPad kunt uitschakelen. Hierdoor zal de gebruiker aan wie je de iPhone of iPad verstrekt de app niet kunnen verlaten. Zo voorkom je dat kinderen jouw persoonlijke gegevens en apps kunnen inzien. De functie wordt bijvoorbeeld ook gebruikt om demo’s te geven.

Persoonlijke gegevens en apps

Sommige apps, zoals: Bankieren/ Apple Pay, WhatsApp of social media houd je liever voor jezelf. Hetzelfde is voor te stellen bij de fotogalerij op een iPhone of iPad. Een belangrijk moment kan zomaar met een paar klikken worden verwijderd of gedeeld. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

Hier kun je de instellingen van je device aan toevoegen. Wanneer iemand toegangscodes of andere gebruiksinstellingen van je iPhone of iPad kan wijzigingen, kan dit leiden tot problemen. Dit soort persoonlijke gegevens en apps scherm je af met de functie ‘begeleide toegang’.

Begeleide toegang zo werkt het

Begeleide toegang is mogelijk vanaf iOS6. Dit betekent dat de functie op vrijwel alle iPhones na de iPhone 3GS (uitgebracht in 2009) is te gebruiken. Lees hier meer over: hoe lang heeft mijn iPhone nog iOS-ondersteuning?

Instellen

Omdat begeleide toegang door Apple zelfs is ontwikkeld en geïmplementeerd, kun je de functie gewoon terugvinden in de Instellingen-app op je iPhone of iPad:

begeleidende toegang iphone

  • Ga naar 'Instellingen' > 'Toegankelijkheid' en schakel vervolgens 'Begeleide toegang' in.
  • Tik op 'Toegangscode-instellingen' en vervolgens op 'Stel code voor begeleide toegang in'.
  • Voer een toegangscode in en voer deze vervolgens opnieuw in. U kunt hier ook 'Face ID' of 'Touch ID' inschakelen als u daarmee een sessie met begeleide toegang wilt kunnen beëindigen.

Sessie starten

Als het is gelukt om de functie in te stellen. Kun je een sessie starten:

  • Open de gewenste app (bijvoorbeeld het spelletje van je kind)
  • Druk drie keer op de thuisknop (iPhone X of nieuwer) of de zijknop (iPhone 8 of ouder)
  • Als je bepaalde delen van het scherm niet wilt laten reageren op aanraking, kun je deze omcirkelen met één vinger. Vervolgens kun je de getekende cirkel ook verplaatsen, vergroten en verkleinen.
  • Tik vervolgens op begeleide toegang en vervolgens op ‘Start’.

begeleide toegang iphone sessie starten

Functies instellen

Als je functies wilt uitschakelen of een tijdslimiet wilt instellen, dan kun je de opties op de volgende manier oproepen:

  1. Druk driemaal op de thuisknop of zijknop en tik vervolgens op opties. Als opties niet wordt weergegeven druk je driemaal op de thuisknop of zijknop en voer je jouw toegangscode in.
  2. Tik op de gewenste opties en kies vervolgens voor ‘Gereed’.

De volgende functies zijn in te stellen:

  • Sluimerknop
  • Volumeknop
  • Beweging
  • Toetsenborden
  • Aanraking
  • Zoeken in woordenboek
  • Tijdslimiet

instellen toegang functies

Sessie beëindigen

Druk driemaal op de thuisknop of zijknop, voer de toegangscode voor begeleide toegang in en tik op ‘stop’. Als de toegangscode middels Touch ID of Face ID verloopt dan druk je tweemaal op de thuisknop of zijknop.

Refurbished iPhone

Forza beschikt over het grootste assortiment refurbished iPhones en iPads van de Benelux. Iedere iPhone is grondig gecontroleerd, waar nodig opgeknapt en professioneel gekuist. Hierdoor is iedere Forza iPhone of iPad altijd 100 technisch in orde. Als gevolg van onze strenge kwaliteitscontrole krijg je drie jaar garantie op het gehele toestel (sinds 1 juni 2023). Benieuwd naar hoe scherp geprijsd onze iPhones en iPads zijn?

Refurbished iPhone

Refurbished iPad

kinderen instellen begeleidende toegang
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?