NIEUW bij Forza: iPhone 15

03 Juli 2024 - read time
NIEUW bij Forza: iPhone 15

In september 2023 presenteerde Apple de nieuwe iPhone 15. Ten opzichte van zijn voorganger, de iPhone 14, heeft deze smartphone weer een aantal grote verbeteringen gekregen. Benieuwd naar de vernieuwingen en de prijs van de iPhone 15? Bij Forza verkopen we nu de iPhone 15 refurbished en met déze 15 punten vertellen we je alles over de nieuwe iPhone 15:


#1 Vernieuwd design

Waar de iPhone 14 een strak en afgewerkt design had, heeft Apple bij de iPhone 15 wat kleine aanpassingen gedaan. Allereerst de behuizing. Apple heeft de achterkant van de iPhone 15 voorzien doorkleurd glas aan de achterkant, wat een chique uitstraling geeft. Daarnaast is het beeldscherm van de iPhone 15 wat helderder in de buitenlucht.

#2 Verbeterde chip

In de iPhone 15 heeft Apple de A16 Bionic-chip verwerkt. Deze chip zagen we eerder, namelijk bij de iPhone 14 Pro (Max) van afgelopen jaar. Deze chip is erg efficiënt, waardoor de batterij van de iPhone 15 lang meegaat.

#3 Dynamic Island

Net zoals de A16 Bionic-chip werd ook het Dynamic Island afgelopen jaar alleen op de Pro-modellen geïntroduceerd. Dit jaar was het de beurt aan iPhone 15. Het Dynamic Island geeft verschillende notificaties, widgets en live activiteiten weer. Zo kan je bijvoorbeeld in één oogopslag zien of jouw favoriete voetbalclub al op voorsprong staat.

iPhone 15 prijs

#4 USB-C

Met de USB-C-connector die geïntegreerd zit in de iPhone 15 maakt Apple het zichzelf, maar vooral ook alle gebruikers gemakkelijk. Zo heb je nu maar één kabel nodig om je iPhone, iPad en MacBook te kunnen opladen. Een andere handige functie is dat je nu ook je Apple Watch of AirPods kan opladen via de iPhone 15.

Prijs van iPhone 15

#5 48 megapixel camera

De iPhone 15 beschikt over een dual camera-systeem. Dit houdt in dat er twee cameralenzen aan de achterkant geplaatst zijn. De hoofdcamera heeft een 48-megapixel lens waardoor er foto’s van superhoge resolutie genomen kunnen worden. De tweede lens heeft net als bij zijn voorganger een 12 megapixel cameralens.

#6 Selfie-camera

De selfie-camera van de iPhone 15 beschikt over een 1080p camera. Hiermee is het mogelijk om HD te videobellen met bijvoorbeeld FaceTime. Wanneer je een selfie maakt heeft deze camera ook de mogelijkheid om een foto of video te maken in portretmodus.

#7 Kleuropties

De iPhone 15 is verkrijgbaar in verschillende nieuwe kleuren. Ze hebben allemaal een pastelachtige look en ogen daardoor rustig en chique. De kleuren waarin de iPhone 15 beschikbaar is zijn: roze, geel, groen, blauw en zwart.

Dit is de iPhone 15 Prijs

#8 Batterijduur

Een verterde batterijduur is iets wat Apple ieder jaar weer terug laat komen. Mede door de zuinige A16 Bionic-chip heeft de iPhone 15 een batterijduur 20 uur. Je kunt dus meer dan een werkdag vooruit. Wie wil dat nu niet?!

#9 Opslagcapaciteit

Opslagcapaciteit: voor veel mensen een belangrijk onderdeel voor je uiteindelijke modelkeuze. De iPhone 15 is beschikbaar in drie verschillende opslagvarianten: 128GB, 256GB of 512GB. Als je veel foto’s en video’s maakt raden we al gauw de 256GB of 512GB-variant aan.

#10 Water- en stofbestendig

Als iPhone-eigenaar wil je niet dat je iPhone waterschade oploopt. De iPhone 15 is water- en stofbestendig. Hier zitten wel wat haken en ogen aan. Zo is het mogelijk om tot 30 minuten lang je iPhone onder water te houden. Al blijft het natuurlijk wel op eigen risico!

#11 iOS 17

Tegelijkertijd met de introductie van nieuwe iPhones stelt Apple een paar dagen laten haar nieuwe iOS-update beschikbaar om te downloanden. Ook dit jaar brengt Apple met iOS 17 een aantal mooie software-verbeteringen. Het automatisch versturen van berichten, interactive widgets en visueel zoeken zijn een greep uit de iOS 17-update. In het blog over de functies van iOS 17 hebben wij uitgebreid beschreven wat de vernieuwingen zijn.

#12 Noodgevallen

Hulpdiensten nodig wanneer je in een noodsituatie zit, maar geen mobiel netwerk tot je beschikking? Geen stress. Apple heeft met de iPhone 15 ervoor gezorgd dat hier toch een oplossing voor is gekomen. Via een satellietverbinding kan jij nu een tekstbericht versturen. Je iPhone laat zien in welke richting je deze moet houden voor het sterkste signaal.

#13 Varianten iPhone 15-serie

Apple bracht niet alleen de iPhone 15 uit dit jaar, maar ook de iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max. Al deze toestellen hebben net wat andere kenmerken en een ander prijskaartje.

#14 iPhone 15 prijs

De prijs van het instapmodel van de iPhone 15 begint bij €969,- en loopt op tot €1.349,-. Dit is afhankelijk van kleur en opslagruimte. Om het overzichtelijk te houden hebben we hieronder een overzicht gemaakt van alle iPhone 15-modellen met de bijbehorende prijzen.

 

  iPhone 15 iPhone 15 Plus iPhone 15 Pro iPhone 15 Pro Max
128 GB €969,- €1.119 €1.229 X
256 GB €1.099 €1.249 €1.359 €1.479
512 GB €1.349 €1.499,- €1.609 €1.729
1 TB X X €1.859 €1.979

 

#15 Duurzaamheid

Duurzaamheid stond tijdens de presentatie van Tim Cook dit jaar hoog op het lijstje. De iPhone 15 is het meest CO2-neutraal geproduceerde toestel wat Apple ooit gemaakt heeft. Dit houdt in dat de batterij 100% gerecycled kobalt bezit en dat het koperfolie van de MagSafe ook 100% gerecycled is. Erg duurzaam dus!

Conclusie: is de prijs van de iPhone 15 prijs jou de updates waard?

Met het toevoegen van de iPhone 15 heeft Apple weer een stap vooruit gemaakt. Met toevoegingen zoals het Dynamic Island, USB-C, nieuwe kleuropties, verbeterde chip en de nieuwe functies van iOS17 is een iPhone 15 de overweging waard. Een andere belangrijke vraag: vind je het de prijs waard? Ben je nu nog aan het twijfelen, tussen bijvoorbeeld een iPhone 15 of een iPhone 12? Wij schreven hier eerder al een artikel over.

Refurbished Apple iPhone bij Forza kopen?

Heb je moeite met het maken van een keuze of wil je meer informatie over een specifieke iPhone? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Ons team staat klaar om je te assisteren en te voorzien van advies. Als je voor 22:30 uur je nieuwe refurbished iPhone bestelt, kun je deze al de volgende dag in huis verwachten. Bovendien krijg je bij je bestelling drie jaar garantie en worden gratis laadaccessoires meegeleverd. Alle iPhones die we bij Forza Refurbished verkopen, ondergaan een grondige controle op meer dan 50 punten, wat heeft geresulteerd in het Keurmerk Refurbished voor Forza. Kiezen voor refurbished betekent ook bijdragen aan een verminderde CO2-uitstoot.

iphone
← Vorige Volgende →
Direct €10 korting ontvangen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Direct €10 korting ontvangen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Direct €10 korting ontvangen?