Wat is Quick Share en hoe gebruik je het?

27 Juni 2024 - 4 min. read time
Wat is Quick Share en hoe gebruik je het?

Quick Share, ook bekend als Dichtbij Delen, is een handige functie op Samsung-apparaten waarmee je snel en eenvoudig bestanden kunt delen met andere Samsung-apparaten in de buurt. Hier is een stapsgewijze handleiding voor het gebruik van Quick Share op je Samsung-apparaat.


Stap 1: Zorg ervoor dat Quick Share is ingeschakeld

 • Open de Instellingen: Veeg naar beneden vanaf de bovenkant van het scherm om het meldingenpaneel te openen en tik op het tandwielicoon om naar de instellingen te gaan.
 • Ga naar Verbindingen: Zoek en tik op "Verbinden" of "Verbindingen" in het instellingenmenu.
 • Quick Share activeren: Zoek naar "Quick Share" of "Dichtbij Delen" en zorg ervoor dat deze is ingeschakeld.

Stap 2: Het apparaat configureren

 • Open Quick Share instellingen: In het Quick Share-menu kun je de zichtbaarheid van je apparaat instellen. Je kunt kiezen om je apparaat zichtbaar te maken voor iedereen in de buurt, alleen voor je contacten, of volledig verborgen.
 • Apparaatnaam aanpassen: Zorg ervoor dat je apparaat een herkenbare naam heeft, zodat anderen het gemakkelijk kunnen vinden.

wat is quick share

Stap 3: Bestand delen via Quick Share

 • Bestand selecteren: Ga naar de app waar het bestand zich bevindt dat je wilt delen (bijvoorbeeld de Galerij voor foto's of video's).
 • Delen-icoon gebruiken: Tik op het bestand dat je wilt delen en zoek naar het deel-icoon (meestal een pictogram van een vierkant met een pijl omhoog).
 • Quick Share selecteren: In het deelmenu, tik op "Quick Share" of "Dichtbij Delen".

Stap 4: Ontvanger selecteren

 • Zoek naar beschikbare apparaten: Je Samsung-apparaat zal nu beginnen met zoeken naar andere Quick Share-compatibele apparaten in de buurt.
 • Apparaat selecteren: Zodra het apparaat waarmee je wilt delen wordt weergegeven, tik je erop om het bestand te verzenden.
 • Bevestigen op het ontvangende apparaat: De ontvanger krijgt een melding om het gedeelde bestand te accepteren. Zodra deze wordt geaccepteerd, wordt het bestand overgedragen.

Dichtbij delen

Stap 5: Bestanden ontvangen via Quick Share

 • Zorg voor zichtbaarheid: Zorg ervoor dat je apparaat zichtbaar is voor de zender (zie Stap 2).
 • Ontvangst bevestigen: Wanneer iemand een bestand naar je wil sturen, krijg je een melding. Tik op "Accepteren" om het bestand te ontvangen.

Tips voor probleemloos gebruik

Bluetooth en Wi-Fi: Zorg ervoor dat zowel Bluetooth als Wi-Fi zijn ingeschakeld op beide apparaten, aangezien Quick Share deze technologieën gebruikt voor de verbinding.
Nabijheid: Houd de apparaten dicht bij elkaar voor een stabielere verbinding en snellere overdrachtssnelheden.
Software-updates: Zorg ervoor dat je apparaat up-to-date is met de nieuwste software-updates van Samsung, zodat je de nieuwste functies en verbeteringen kunt gebruiken.

Refurbished Samsung kopen

Overweeg je een nieuwe Samsung smartphone? Ga dan voor een refurbished Samsung van Forza! Je krijgt 3 jaar garantie, nieuwe laadaccessoires gratis erbij, en je kunt kiezen uit de grootste voorraad in de Benelux, alles tegen een aantrekkelijke prijs. Zo ben je verzekerd van een fantastische deal. Bestel je vóór 22:30 uur, dan heb je jouw refurbished Samsung al de volgende dag in huis!

← Vorige Volgende →
Direct €10 korting ontvangen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Direct €10 korting ontvangen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Direct €10 korting ontvangen?