iPhone 8 camera

10 December 2021 - read time
iPhone 8 camera

iPhones staan bekend om het grote gemak waarmee kwalitatief hoogstaande foto’s gemaakt kunnen worden. De iPhone 8 camera is perfect voor het eenvoudig maken van schone foto’s en video’s. Hiervoor beschikt de iPhone 8 over een camera aan de achterzijde en voorzijde van het toestel. In dit artikel zoomen we verder in op wat de iPhone 8 camera de moeite waard maakt.


De iPhone 8 is gelanceerd op 22 september 2017, heeft een glazen behuizing die draadloos opladen mogelijk maakt, een snelle A11-processor, True Tone-displays en een zeer goed camerasysteem, waarover hieronder meer.

Camera iPhone 8

De iPhone 8 is voorzien van zeer goede camera's met slimme sensoren voor lichtinval. Er is ook een beeldsignaalprocessor ingebouwd in de A11 die zorgt voor betere prestaties bij weinig licht, waaronder snellere autofocus, en er zijn nieuwe pixelverwerkingstechnieken voor scherpte pixeltextuur.`

Kleuren komen ook goed tot hun recht met de iPhone 8 camera; van ruisonderdrukking met meerdere banden, tot diepere pixels, een kleurenfilter en een breder dynamisch kleurbereik.

iPhone 8 achterste camera

De 12-megapixelcamera van de iPhone 8 heeft een diafragma van f/1.8, tot 5 keer digitale zoom, optische beeldstabilisatie en Live Photos-ondersteuning.

iPhone 8 front camera

Aan de voorkant van de iPhone 8 vind je dezelfde camera als op de iPhone 7. De selfiecamera iPhone 8 beschikt over 7 megapixel en is goed Full HD-video-opnamen en ondersteunt door een schermflitser om je selfies op te fleuren. Tiktok, snapchat, Instagram of gewoon Face-timen, iPhone 8 front camera is je beste vriend.

 

De iPhone 8 front camera is meer dan geschikt voor een poezelige pose en videochat met vrienden en familie. Het is een gebied waar Apple al sinds jaar en dag in investeert en ook de iPhon 8 is niet ontzien van de beste camera specs voor in iedere situatie.

 

camera iphone 8

iPhone 8 60fps

De iPhone 8 camera kan 4K-video's opnemen met een frame rate van 60 beelden per seconde (fps) en biedt nu ook 240 fps slow motion-opnamen met 1080p (Full HD) in plaats van alleen 720p.

 

Mocht je dit zelf willen achterhalen, dan maakt Apple het wat lastiger. Dit hoort ook bij de strategie om informatie te beperken tot wat nodig is tijdens gebruik van de iPhone 8 camera. Als je naar de videomodus in de camera-app gaat, kun je niet zien met welke resolutie en fps je gaat filmen. Je moet uit de app komen en naar Instellingen > Camera navigeren, waar je zult zien dat video-opname standaard is ingesteld op 1080p met 30 fps.

 

Tik hierop en je krijgt zes verschillende combinaties van resoluties en fps / frames per seconde te zien, met onderaan de optie 4K met 60 fps. Onderaan de pagina zie je ook een notitie die je vertelt hoeveel opslagruimte een minuut aan beeldmateriaal kost.

 

Apple geeft aan dat een minuut 4K filmen met de iPhone 8 camera met 60 fps ongeveer 400 MB ruimte in beslag neemt.

 

Maak je het liefst de hele dag te gekke filmpjes? Als je veel 4K-opnamen maakt, is het advies om je opslagruimte extra goed in de gaten houden. Als je de 64GB iPhone 8 hebt gekocht of refurbished gaat kopen, kan dit misschien te weinig zijn. Het iOS-besturingssysteem neemt ongeveer tussen de 5GB en 10GB in beslag, waardoor je snel door je ruimte heen kunt gaan. Vooral gezien naast de software ook apps en andere bestanden van de 64GB opslagruimte gebruik maken. Naast de 64GB opslagruimte is er gelukkig ook nog een hoger versie beschikbaar met maar liefst 256GB opslagruimte! Daarmee kun je zeker en vast nog een lange tijd vooruit.

 

iphone 8 camera

iPhone 8 camera werkt niet

De camera op je iPhone 8 werkt niet en je weet niet waarom. De hightech camera op de iPhone 8 is een van de meest aantrekkelijke functies, dus het kan erg frustrerend zijn als deze niet werkt.

 

Software crashes of beschadigde bestanden kunnen ervoor zorgen dat de camera op uw iPhone 8 niet meer werkt. Soms werkt uw camera echter niet vanwege een softwareprobleem.

 

Als u foto's of video's probeert te maken met een app van derden, kan dit ook een reden zijn waarom de camera van uw iPhone 8 niet werkt. Controleer in de App Store of er een update beschikbaar is, die een mogelijk softwareprobleem kan verhelpen.

 

Ingebouwde Camera-app van de iPhone is ook altijd een betrouwbare optie. Soms heeft deze een herstart nodig. Het aan- en uitzetten van het toestel, kan dan ook bijdragen aan het herstel van de iPhone 8 camera.

 

Doet je de iPhone 8 in een hoesje? Als je een hoesje voor je iPhone 8 hebt, controleer dan dubbel of het hoesje er op de juiste manier omheen zit. Het laatste wat je wilt ontdekken is dat dit de oorzaak is van een zwart scherm.

 

Is het opstarten niet de oplossing? Controleer dan bij instellingen of er nieuwe software update van Apple klaarstaan. Mocht dat alles niet baten, kan een harde reset van de iPhone 8 één van de laatste oplossingen zijn.

 

Lees meer in iPhone camera werkt niet

problemen camera iphone

Camera app iPhone 8

Apple’s iPhone 8 beschikt over een fantastisch systeem aan de buitenkant, maar is van binnen ook voorzien van de beste ondersteuning. De iPhone 8 camera-app is eenvoudig te gebruiken. Dit komt doordat de instellingen zich beperken tot het nodige.

 

De iPhone 8 camera maakt gedetailleerd en kleurrijk foto’s en heeft mogelijkheden om opzij te vegen voor directe toegang tot Instagram-vriendelijke kaders en filters.

 

Van dichtbij doet de iPhone 8 het over het algemeen goed, met tap-to-focus kun je de camera vertellen op welk deel het zich moet scherpstellen.

Als je de tijd neemt en tap-to-focus gebruikt op een object in de buurt, kan de iPhone 8 ook een aantal indrukwekkende opnamen bij weinig licht produceren. Kortom, de camera-app is je beste vriend in combinatie met de iPhone 8 camera.

iPhone 8 camera specs

  • Cameraresolutie: 12 megapixel
  • Camera's achterop: 1
  • Front-cameraresolutie: 7 megapixel
  • Autofocus: Ja
  • Diafragma: F/1.8
  • Flitser: Ja
  • Flitstype: Dual LED
  • Stabilisatie: Ja
  • Optische zoom: Nee
  • Digitale zoom: Ja
  • Geo tagging: Ja
  • Gezichtherkenning: Ja

Waarom een refurbished iPhone 8 kopen?

  • Bespaar tot wel 70% ten opzichte van de nieuwprijs;
  • drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023);
  • Gratis nieuwe laad accessoires meegeleverd;
  • Op méér dan 50 punten gecontroleerd door software én techniekers;
  • Geen enkel risico. Retourneer tot 14 dagen gratis na aankoop.

Forza beschikt over het grootste assortiment refurbished iPhonesen iPads van de BENELUX.

Refurbished iPhone 8

De iPhone 8 camera is nog steeds zeer relevant voor het eenvoudig maken van kwalitatieve foto’s en video’s. De refurbished iPhone 8 is één van de meest populaire refurbished iPhones uit ons assortiment. Dit komt vooral doordat de iPhone 8 heel veel interessante specificaties en daarmee een hoge Apple-kwaliteit borgt en dat alles dus voor een zeer vriendelijke prijs. Daarbij is het camerasysteem eenvoudig te bedienen en verkiezen velen het gemak van de handige camera software in combinatie met de straffe iPhone 8 camera specs.

iphone 8 camera
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?