iPhone fabrieksinstellingen

iPhone fabrieksinstellingen

Heb je al van alles geprobeerd, maar verhelpt het de problemen met je iPhone of iPad niet? Dan kan het zijn dat je iPhone of iPad geholpen is met een volledige herstart. Hoe jouw iPhone terugzet naar de fabrieksinstellingen, lees je hieronder.

Goed om te weten voor terugzetten naar fabrieksinstellingen

Met deze handeling zullen de inhoud en instellingen van de iPhone of iPad worden gewist. Denk hierbij aan contacten of apps. Je telefoon of tablet wordt namelijk teruggezet naar het moment dat hij net van de band kwam rollen. Of terwijl, het moment dat jij hem voor het eerst aantrof en in gebruik nam. Dit betekent ook dat er na deze handeling niets meer is te herleiden naar de vorige gebruiker. Wil je de gegevens op de iPhone of iPad bewaren? Maak dan eerst een reservekopie

Twee opties

Een device terugzetten naar de fabrieksinstellingen kan op twee manieren:
- via de app ‘Instellingen’ op je iPhone of iPad
- via iTunes op je laptop of computer
Als je devices nergens meer op reageert, kun je hem dus alsnog terugzetten via iTunes op de computer. Als je nog wel kunt inloggen op de iPhone of iPad kun je via de bekende app Instellingen de harde reset in gang zetten.

iTunes fabrieksinstellingen

Om een iPhone of iPad terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, heb je het volgende nodig:
- een laptop of pc met het programma of iTunes
- een Mac of MacBook

  1. Sluit je device aan op je pc met de Lightning-kabel
  2. Open het programma iTunes
  3. Selecteer je device in het linker menu
  4. Navigeer in de navigatiebalk naar 'Overzicht'
  5. Klik op de knop ‘Herstel [iPhone/ iPad]’
  6. Volg de laatste stappen op het beeldscherm

Zodra je de stappen hebt doorlopen, is de iPhone of iPad weer teruggezet naar het moment dat hij net uit de Apple-fabriek van de band kwam rollen.

fabrieksinstellingen via itunes

Instellingen app fabrieksinstellingen

Als je iPhone of iPad nog reageert, dan kun je hem ook via de app Instellingen terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Dit werkt als volgt:

  1. Ga naar ‘Instellingen’
  2. Klik op 'Algemeen'
  3. Kies voor 'Stel opnieuw in'
  4. Selecteer de optie 'Wis alle inhoud en instellingen'