iPhone 12 Mini vs iPhone 13 Mini

12 Juli 2023 - 3 minute read time
iPhone 12 Mini vs iPhone 13 Mini

De refurbished iPhone 12 Mini en iPhone 13 Mini lijken qua uiterlijk op elkaar, zo zijn de afmetingen exact hetzelfde en is het verschil in gewicht slechts 6 gram. Er zijn wel enkele belangrijke verschillen tussen beide modellen. In dit artikel lees je de belangrijkste verschillen opgesomd. 


iPhone 12 Mini vs iPhone 13 Mini; de verschillen

Het verschil tussen de iPhone 12 Mini en iPhone 13 Mini is op een aantal belangrijke punten merkbaar, dit zijn de volgende:

  • Prestaties
  • Camera
  • Verversingssnelheid
  • Opslagruimte
  • Accuduur

Verschil in prestaties

Wat is het verschil in prestaties tussen de refurbished iPhone 12 Mini vs iPhone 13 Mini? De iPhone 13 Mini heeft een nieuwe A15 Bionic-chip, deze chip biedt aanzienlijk betere prestaties dan de A14 Bionic-chip in de iPhone 12 Mini. De A15 Bionic-chip is ontworpen met een 5-nanometerproces en bevat een 6-core CPU, 5-core GPU en 16-core Neural Engine. Deze chip levert aanzienlijk betere prestaties dan de A14 Bionic-chip, wat betekent dat de iPhone 13 Mini veel sneller en efficiënter werkt dan de iPhone 12 Mini.

verschil iPhone 12 Mini en iPhone 13 Miniverschil iPhone 12 Mini en iPhone 13 Mini

De iPhone 13 Mini camera is beter, maar…

Wat is het verschil in de camera’s tussen de iPhone 12 Mini vs iPhone 13 Mini? De camera van de iPhone 13 Mini is beter dan die van de iPhone 12 Mini in situaties met weinig licht, omdat de groothoeklens van de iPhone 13 Mini een groter diafragma heeft. Ook heeft de iPhone 13 Mini een nachtmodus voor alle camera's, terwijl de iPhone 12 Mini alleen een nachtmodus heeft voor de groothoeklens. Daarnaast heeft de iPhone 13 Mini een nieuwe functie waarmee je video's kunt maken waarbij de achtergrond wazig is en de camera automatisch scherpstelt op het onderwerp. Deze functie ontbreekt op de refurbished iPhone 12 Mini. Echter is de camera van de iPhone 12 Mini ruim voldoende voor dagelijks gebruik. 

The battle of speed

Wat is het verschil in de verversingsnelheid tussen de iPhone 12 Mini vs iPhone 13 Mini? De iPhone 13 Mini heeft een verversingssnelheid van 60 Hz tot 120 Hz, wat betekent dat het scherm 120 keer per seconde kan worden vernieuwd, terwijl de refurbished iPhone 12 Mini een verversingssnelheid heeft van 60 Hz, wat betekent dat het scherm 60 keer per seconde kan worden vernieuwd. Dit betekent dat het scherm van de iPhone 13 Mini soepeler en vloeiender kan werken, vooral bij het scrollen door lange lijsten of het spelen van games met hoge frame rates. Het verschil in verversingssnelheid kan echter subtiel zijn en mogelijk niet merkbaar voor alle gebruikers.

Hoe zit het met de opslagruimte?

Wat is het verschil in opslagruimte tussen de iPhone 12 Mini vs iPhone 13 Mini? De Apple iPhone 12 Mini heeft 3 opties voor opslagruimte: 64GB, 128GB of 256GB. De iPhone 13 Mini heeft meer opslagruimte en wordt geleverd met 128GB, 256GB of 512GB aan opslagruimte. Dit betekent dat de iPhone 13 Mini meer ruimte heeft voor het opslaan van foto's, video's, muziek en apps. Dus als je van plan bent om veel media op te slaan op je telefoon, is de iPhone 13 Mini wellicht een betere optie voor jou.

De batterijprestaties

De iPhone 13 Mini heeft een iets grotere batterij dan de Apple iPhone 12 Mini, waardoor de batterijduur van de iPhone 13 Mini iets beter is. Dit betekent dat je langer kunt doen met een enkele lading op de iPhone 13 Mini in vergelijking met de iPhone 12 Mini. De exacte batterijduur hangt af van het gebruik van de telefoon, maar in het algemeen kan worden gezegd dat de iPhone 13 Mini een betere batterijduur heeft dan de iPhone 12 Mini.

Refurbished iPhone kopen

Met een refurbished iPhone bespaar je tot wel 60% procent vergeleken met nieuw. Een refurbished Apple iPhone 12 Mini of 13 Mini is dus zeer voordelig. Daarnaast draag je ook bij aan een schoner klimaat, omdat er zo indirect minder gegraven wordt naar onderdelen die nodig zijn voor de productie van een gloednieuwe iPhone. Daarnaast beschikt Forza over keurmerk Refurbished, waardoor je verzekerd bent van de beste refurbished aankoop. Bestel jouw refurbished iPhone op werkdagen óf zondag vóór 22:30 uur en je hebt hemt de volgende dag al in huis!

vs iphone 13 mini iphone 12 mini
← Vorige Volgende →