Zoek Mijn-app: zo gebruik je het

11 Juli 2023 - 3 minutes read time
Zoek Mijn-app: zo gebruik je het

Ben je op een festival je vrienden kwijt, of weet jij niet meer waar je na het gebruik van je AirPods of Apple Pencil je ze hebt achtergelaten? De app Zoek Mijn is voor deze problemen gemakkelijk te gebruiken. In dit artikel wordt er uitgelegd wat je er precies mee kan, hoe je de app instelt en hoe je deze op de beste manier kan gebruiken.


Wat kan de app?

De app Zoek Mijn is al ruim tien jaar oud en werd in de zomer van 2010 geïntroduceerd als de app “Find My iPhone”. Via je Apple-ID werd je iPhone automatisch aan deze app gekoppeld. Wanneer je je iPhone kwijt was, of nog erger, gestolen was, kon je via de website van Find My iPhone je iPhone terug vinden.
 
Vandaag de dag kan de app al veel meer dan ruim tien jaar geleden. Met het introduceren van iOS13 in 2019 kreeg de app een metamorfose. De app veranderde van naam: Zoek Mijn is de naam op de iPhone, iPad en MacBook. Op je Apple Watch heeft de app: Zoek Personen. Op het moment dat je nu de app opent is het mogelijk om te zien wat de locatie van je vrienden of familie is, mits deze daar toestemming voor gegeven hebben. Ook is het mogelijk om je MacBook, iPad of Apple Watch terug te vinden. Nog een andere mogelijkheid is dat je accessoires als je AirPods, Apple Pencil of je AirTags kan koppelen en zien waar deze zich bevinden.

Thuis kwijt of gestolen?

Apple biedt jou drie mogelijkheden wanneer jij jouw iPhone kwijt bent.  Ben je je iPhone kwijt in huis, kies dan voor optie 1. Dit is het afspelen van een geluid, zodat je snel kan horen waar jouw iPhone zich bevindt in huis.
Ben je je iPhone verloren en is deze buiten aan het rondzwerven, kies dan voor optie 2. Deze optie heet ‘verloren-modus’, wanneer je deze optie kiest verschijnt er een telefoonnummer op het scherm zodat de eerlijke vinder jou kan bereiken.
De laatste optie is ‘wis gegevens’. Wanneer jouw iPhone gestolen is en je deze echt niet meer terug kan krijgen heb je de optie om alle gegevens van je iPhone te verwijderen. Zo zorg je ervoor dat niemand met jouw persoonlijke gegevens gaat lopen.

Wat heb je nodig?

Voor het gebruik van deze app heb je een Apple device en werkend Apple-ID nodig. Door met deze gegevens in te loggen op jouw iPhone, iPad, Apple Watch of Mac(Book) kan jij zien waar al jouw vrienden, devices of accessoires zich bevinden.

Hoe gebruik je de app?

De Zoek Mijn-app staat standaard geïnstalleerd op jouw iPhone en iPad. Je hoeft hier dus zelf geen actie op te ondernemen om de applicatie op je iPhone of iPad te downloaden of deze te activeren. Wanneer je met een Apple-ID inlogt koppelt het deze gelijk met de app, wel moet je nog toestemming geven of de app jouw locatie mag gebruiken. Dit is overigens essentieel wanneer je wilt weten waar je vrienden, je refurbished iPhone, MacBook, Watch, iPad of accessoires zich bevinden.

Privacy bij het gebruik van de app

Ik hoor je nu al denken, hoe zit het dan met mijn privacy, kan Apple nu altijd zien waar ik ben en waar al mij accessoires zich bevinden? Hier kunnen we kort over zijn. Nee, dit kunnen ze niet zien, Apple is heel erg gesteld op de privacy voor zichzelf en al haar klanten. Dit wordt heel goed beveiligd, het is alleen mogelijk om je locatie te zien voor de mensen die jij toestemming hiervoor hebt gegeven om te zien waar jij je bevindt.

Welke accessoires kan je koppelen?

Ben je bang om je refurbished device of accessoire kwijt te raken? Met de Zoek Mijn-app hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Alle accessoires die officieel door Apple zijn geproduceerd worden, wanneer jij deze in gebruik neemt, automatisch gekoppeld aan de Zoek Mijn-app en aan jouw iCloud-account. Zo kan jij je refurbished MacBook, iPad, Apple Watch, Apple Pencil of AirPods gemakkelijk terugvinden door deze app te gebruiken.

Koop refurbished bij Forza

Een refurbished iPhone, iPad, Apple Watch of MacBook kopen? Of ga je voor een refurbished Apple Pencil of AirPods? Bij Forza ben je dan aan het juiste adres. Naast een goede prijs krijg jij ook nog een hoogwaardig device wat op meer dan 50 punten is nagekeken. Met het keurmerk Refurbished waarover Forza beschikt, weet jij zeker dat je vertrouwt en met zekerheid een refurbished devices koopt. Daarnaast bieden wij 36 maanden garantie op alle refurbished iPhones, iPads, Apple Watches en MacBooks, en wil je die morgen al in huis hebben? Dat kan! Bestel op werkdagen of op zondag vóór 22:30 uur en jouw nieuwste aanwinst ligt de volgende dag al op de deurmat.

nieuws macbook iphone ipad apple watch apple
← Vorige Volgende →