Tweedehands iPhone kopen? 4 tips voor aanschaf

Het kopen van een tweedehands iPhone heeft een paar voordelen ten opzichte van een nieuwe iPhone. Het voornaamste voordeel is natuurlijk de prijs, deze is aanzienlijk lager dan een nieuwe iPhone. Een ander bijkomend voordeel is dat je niet vastzit aan een duur één- of tweejarig telefoonabonnement.


Desondanks zijn er een aantal belangrijke punten die je zou moeten overwegen voor het aanschaffen van een tweedehands iPhone van een particulier. In dit artikel gaan we hier dieper op in. Daarnaast hebben we het ook over een betrouwbaarder én betaalbaar alternatief, namelijk: refurbished iPhones.

1. Wat is een refurbished iPhone?

Laten we beginnen met het uitleggen van het begrip ‘refurbished’. Een refurbished iPhone lijkt in eerste instantie misschien wel op een tweedehands iPhone, toch is er een wezenlijk verschil tussen beiden. Zo is een refurbished iPhone 7 grondig gecontroleerd, indien nodig gerepareerd én professioneel gereinigd. Bij een tweedehands iPhone 7 is dit alles niet het geval.

Hoe worden onze iPhones gecontroleerd?

Een technisch nazicht wordt bij ons uitgevoerd door zowel robots als door techniekers, dit maakt ons uniek in de Benelux. De meeste refurbished leveranciers controleren de toestellen slechts handmatig. Onze robots kunnen dit vele malen nauwkeuriger. Deze bepalen exact voor hoeveel procent de accu van bijvoorbeeld een iPhone 7 nog werkzaam is.

Video: controle door robots

2. Het verschil tussen tweedehands en refurbished

Verschil tussen refurbished en tweedehands

Forza Refurbished Tweedehands
Significant goedkoper dan de nieuwprijs
 • Het toestel is (meestal) eerder gebruikt
 • Standaard (twee jaar) garantie
 • Nieuwe accessoires meegeleverd
 • Gecontroleerd door robots en techniekers
 • Niet goed, geld terug garantie
 • 3. Waarom je beter geen tweedehands iPhone kunt kopen

  Het klopt dat je veel geld bespaart door een tweedehands iPhone te kopen. Een nieuwe iPhone kost tegenwoordig al snel € 1.000. Toch is er ook een groot nadeel aan tweedehands iPhones: je weet namelijk nooit precies wat voor aankoop je doet.

  Het toestel kan bijvoorbeeld gestolen zijn. Een ander veelvoorkomend probleem is dat tweedehands smartphones er aan de buitenkant vaak fantastisch uit zien. Sommige lijken zelfs als nieuw, terwijl er inhoudelijk van alles mis mee kan zijn.

  4. Waarom voor refurbished kiezen?

  Twijfel je nog over het feit of refurbished wel de juiste keuze voor je is? Onderstaand lees je meer voordelen over refurbished:

  • Op méér dan 50 punten gecontroleerd door robots en technici;
  • Eventuele defecten onderdelen zijn vervangen door nieuwe onderdelen;
  • Je bespaart tot wel 60% in vergelijking met de nieuwprijs van een iPhone;
  • Je krijgt twee jaar garantie, óók op de accu (één jaar meer dan Apple);
  • Gratis laad accessoires (lightning kabel met adapter) en handleiding meegeleverd.

  Dit ontvang je bij aankoop

  Conclusie

  Wil je een betrouwbare refurbished iPhone kopen in Belgie? Kies dan voor Forza Refurbished. Wij zijn de absolute nummer #1 verkoper van refurbished devices in de Benelux. Dit blijkt onder meer uit een gemiddelde klantwaardering van een 9,1!