iPhone kopen? Gebruik de iPhone keuzehulp! (5 stappen)

Ieder jaar komen er weer veel nieuwe iPhones bij. Recentelijk voegde Apple de nieuwe iPhone SE 2 en iPhone 11 toe aan haar assortiment. De continue uitbreiding van Apple’s assortiment maken het kiezen van de juiste iPhone alles behalve eenvoudig.

Je wilt natuurlijk een iPhone kopen die past bij jouw wensen. Daarbij wil je niet meer betalen voor iets wat je toch niet nodig hebt. We helpen je graag verder met behulp van de onderstaande "iPhone keuzehulp". Aan de hand van vijf praktische vragen kun je beslissen welke iPhone je het best kunt kopen. Op naar stap 1.1. Wat voor soort gebruiker ben je?

Voor het kopen van een iPhone is het belangrijk om te weten wat voor type gebruiker je bent. Ga je zeer fanatiek gamen op een iPhone? Dan heb je een iPhone met krachtige specificaties nodig zoals de iPhone X, iPhone XS of de iPhone XR.

Als je een iPhone voornamelijk voor ‘eenvoudigere’ taken gaat gebruiken zoals: Whatsapp, social media of het lezen van e-mails? Dan heb je al genoeg aan een iPhone SE of hoger.

In de onderstaande tabel maken we onderscheid tussen drie soorten gebruik.

Gebruik Omschrijving Model
Weinig - normaal Normaal, alledaags gebruik voor de minder eisende gebruiker (WhatsApp, Social Media etc.) iPhone SE - iPhone 6S - iPhone 6S Plus
Normaal veel Voor de meer eisende gebruiker (WhatsApp, Social Media, kijken van films, gamen etc.) iPhone 7 - iPhone 7 Plus - iPhone 8 - iPhone 8 Plus, iPhone XR, iPhone SE 2
Zeer veel Als je alles uit een iPhone wilt halen (schone foto's trekken en filmen in 4K resolutie, spelen van zware games etc.) iPhone X - iPhone XS - iPhone 11

2. Hoeveel wil je maximaal uitgeven aan een iPhone?

Wat een redelijk bedrag voor jou is om te betalen voor een iPhone, is afhankelijk van waar je het device voor gaat gebruiken en wat voor soort gebruiker je bent. Ga je voor de eerste keer een smartphone kopen? Dan heb je waarschijnlijk niet het meest dure toestel nodig. Voor 119 euro bezit je een iPhone SE (eerste generatie).

Ben je al de trotse eigenaar geweest van meerdere iPhones en zoek je nu naar een upgrade? Dan zal de iPhone 7 of de iPhone 7 Plus eerder iets voor jou zijn.

Soort gebruiker Bedrag Model
Beginner € 0 - € 200 iPhone SE - iPhone 6S - iPhone 6S Plus
Middenklasser € 200 - € 400 iPhone 7 - iPhone 7 Plus - iPhone 8 - iPhone 8 Plus - iPhone SE 2
Gevorderd € 400 of meer iPhone X - iPhone XRiPhone XS - iPhone 11

3. Hoe belangrijk is de camera voor je?

Vind je het voornamelijk handig om een camera te hebben, of wil je deze ook voor (semi) professionele doeleinden gaan gebruiken? Hieronder onderscheiden we drie soorten camera gebruikers.

Soort gebruik Omschrijving Model
Eenvoudig Ik vind het handig om zo nu en dan een foto / video te kunnen maken. iPhone SE - iPhone 6S - iPhone 6S Plus
Alledaags Vrijwel dagelijks wil ik foto’s / video’s in een hoge kwaliteit kunnen maken. iPhone 7 - iPhone 7 Plus - iPhone 8 - iPhone SE 2020
(Semi) professioneel Foto’s / video’s moeten van de hoogste kwaliteit zijn voor (semi)professioneel gebruik. iPhone 8 Plus -iPhone X - iPhone XRiPhone XS - iPhone 11

4. Hoe belangrijk is de snelheid voor je?

Ben je van plan om de iPhone voornamelijk voor WhatsApp te gaan gebruiken? Dan heb je niet de meest krachtige iPhone nodig. Ga je daarentegen fanatiek gamen op je iPhone en games spelen als GTA of Fortnite? Dan heb je een krachtigere iPhone nodig.

Snelheid Model
Normaal iPhone SE - iPhone 6S - iPhone 6S Plus
Redelijk snel iPhone 7 - iPhone 7 Plus
Zeer snel iPhone 8 Plus -iPhone X - iPhone XRiPhone XS - iPhone 11

5. In één keer betalen of toch liever maandelijks?

Je kunt er voor kiezen om in één keer (veel) te betalen voor een nieuwe iPhone of deze maandelijks af te lossen met een abonnement. Beiden hebben zo hun voor- en nadelen. Je doet het minste geld op als je een iPhone als los toestel koopt en deze combineert met een sim-only abonnement. Bijkomend nadeel is dat je wel in één keer veel moet betalen.

Daarnaast is er ook nog een derde optie: het kopen van een refurbished iPhone. Het voornaamste voordeel van refurbished is dat je tot wel 60% kunt besparen in vergelijking met de nieuwprijs van een iPhone.


Wat zijn refurbished iPhones?

Refurbished iPhones worden door sommige ook wel tweedehands iPhones genoemd. In eerste instantie lijkt refurbished erg veel op tweedehands. Beiden zijn namelijk significant voordeliger dan een nieuwe iPhone en ook eerder gebruikt. Toch is er een groot verschil tussen onze refurbished iPhones met het Keurmerk Refurbished en tweedehands iPhones van particulieren.

Het verschil tussen refurbished en tweedehands

Een refurbished iPhone met het Keurmerk is grondig gecontroleerd (op méér dan 50 punten), indien nodig herstelt én professioneel gekuist. Een technisch nazicht wordt bij ons uitgevoerd door gespecialiseerde tools als door techniekers. Eventuele niet marcherende onderdelen vervangen wij door nieuwe onderdelen.

Het nadeel van een tweedehands iPhone is dat je nooit exact weet wat je koopt. Het uiterlijk van een tweedehands iPhone kan er zeer plezant uit zien. Inhoudelijk kan er van alles beschadigd zijn wat je in eerste instantie niet zult merken. Daarbij ontvang je garantie tot aan de deur. Refurbished iPhones (van Forza) zijn 100% technisch in orde en door de twee jaar garantie ben je verzekerd van een betrouwbare aankoop.

Waarom een refurbished iPhone kopen?

  • Tot wel 60% voordeliger;
  • Twee jaar garantie (één jaar meer dan Apple);
  • Gratis nieuwe laadaccessoires;
  • Voor elk budget een Apple device;
  • Grondig gecontroleerd door technici en software;
  • En natuurlijk ontzettend duurzaam voor het milieu door hergebruik.

Wat kan ik met mijn (oude) iPhone?

Bij Forza Refurbished nemen we graag je oude iPhone over. Deze kun je aan ons verkopen voor geld of inruilen voor ‘Forza Tegoed’. Meer weten over het verkopen van je oude iPhone? Bekijk dan onze inruil-pagina via inruilen in het menu.