Wat is Threads? Dé nieuwe Instagram-app!

22 December 2023 - 3 min. read time
Wat is Threads? Dé nieuwe Instagram-app!

Instagram Threads is een app van Instagram die zich richt op het verbeteren van de communicatie-ervaring tussen Instagram-gebruikers. Het stelt gebruikers in staat hun berichten, foto's en video's op een meer intieme en gepersonaliseerde manier te delen. Het heeft veel weg van Twitter, wat tegenwoordig X heet. In dit artikel leggen we kort en krachtig uit hoe de app werkt en of jij de app moet installeren!


Wat is Threads: status delen op een nieuwe manier

Threads introduceert een innovatieve manier om je status te delen met je vrienden. In plaats van alleen tekst, kunnen gebruikers hun huidige activiteit, locatie of gemoedstoestand delen door middel van foto's en korte video's. Dit zorgt voor een rijker en meer visueel verhaal van hun dagelijks leven. Threads is onderdeel van moederbedrijf Meta, waar WhatsApp, Facebook en Instagram ook onder vallen.

Hoe installeer je Threads?

Threads is zodoende ontworpen dat het naadloos aansluit met een Instagram account. Heb je dus al Instagram op je telefoon staan? Dan zal je gemakkelijk een account op Threads kunnen maken, wanneer je de Threads-app hebt gedownload. Threads herkent namelijk de Instagram-app die geïnstalleerd staat op je iPhone. Heb je geen Instagram maar wil je toch gebruik maken van Threads? Let dan op de volgende stappen:

  • Download ‘Threads’ uit de App Store of Google PlayStore
  • Open de app
  • Druk op ‘Gebruiken zonder profiel’

Wat kan je met Threads

Sinds wanneer is Threads beschikbaar in Nederland?

Threads is in Nederland en België beschikbaar geworden sinds 14 december 2023. De app was al langer beschikbaar in andere lansen zoals de Verenigde Staten, maar heeft vermoedelijk hier op zich laten wachten vanwege de privacyregels in de EU.

Lijkt Threads veel op X (Twitter)?

Ja, dat doet het. X, wat voorheen Twitter heette, is het platform van Elon Musk. Dit platform komt de laatste tijd om verschillende redenen in opspraak. Het uitgangspunt is dat Threads de ‘positievere’ versie is van X, waarbij zoveel mogelijk politiek-gerelateerde onderwerpen vermeden dienen te worden. Hoe dit in de praktijk uit zal pakken, moet nog blijken. Threads focust zich op de ‘Close Friends’.

Threads instagram

Close Friends-lijst: dit maakt Threads uniek

Een sleutelfunctie van Threads is de integratie met de 'Close Friends'-lijst van Instagram. Dit stelt gebruikers in staat om hun inhoud te delen met een kleinere, meer vertrouwde groep mensen. Door deze selectiviteit kan men persoonlijke momenten delen zonder zich zorgen te maken over de bredere zichtbaarheid op sociale media.

wat is threads en hoe ziet het eruit

Geblokkeerde contacten

Een gemeenschappelijk eigenschap tussen de Threads-app en Instagram is de lijst van geblokkeerde personen. Als iemand start met het gebruik van Threads, blijven de accounts die ze op Instagram hebben geblokkeerd, ook binnen Threads geblokkeerd. Voor het aanpassen van deze lijst moeten gebruikers de instellingen in de Instagram-app gebruiken.

Conclusie

Moet jij Instagram Threads gebruiken? Nou, gebruik het vooral als je op zoek bent naar een nieuwe, verfrissende versie van X (Twitter) zonder al teveel serieuze, beladen onderwerpen. Threads focust zicht op diepere, meer persoonlijke connecties tussen vrienden. Door innovatieve functies en een focus op privacy en personalisatie, bied Threads een unieke manier voor mensen om hun leven te delen en met elkaar te communiceren.

Threads beschikbaar op de iPhone

Threads is als app beschikbaar in de App Store. Om deze app te downloaden moet je iPhone minimaal op iOS 15 of nieuwer draaien. Ondersteunt jouw iPhone dit niet? Neem dan eens een kijkje in ons refurbished iPhone assortiment. Hier vind je iPhones die in sommige gevallen zelf 60% gevallen goedkoper zijn dan nieuw! Ervaren technici en geavanceerde software voeren grondige controles uit op de apparaten op talloze punten. Hierdoor kunnen we met trots het Refurbished keurmerk dragen. Bij Forza ben je verzekerd van een hoogwaardige aankoop, met drie jaar garantie. Gratis laadaccessoires zijn standaard inbegrepen, en als je op zondag of op werkdagen vóór 22:30 uur bestelt, wordt je toestel de volgende dag gratis bezorgd!

apps
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?