iPhone 15 vs iPhone 13: wat zijn de verschillen?

19 December 2023 - 4 min. read time
iPhone 15 vs iPhone 13: wat zijn de verschillen?

De iPhone 15, gelanceerd twee jaar na de iPhone 13 refurbished, heeft verschillende verbeteringen en vernieuwingen die het een aantrekkelijke upgrade maken. In dit artikel bekijken we de belangrijkste verschillen tussen deze twee modellen van Apple's beroemde smartphone-lijn.


Verschillen iPhone 15 vs iPhone 13 in een notendop

  • Design en bouwkwaliteit
  • Scherm
  • Camera’s
  • Prestaties
  • Connectiviteit
  • Batterij
  • Prijs

Design en bouwkwaliteit iPhone 15 vs iPhone 13

De iPhone 15 heeft een verfijnder ontwerp met afgeronde randen en een matglazen achterkant. Dit geeft het toestel een modernere uitstraling in vergelijking met de iPhone 13. Bovendien heeft de iPhone 15 een 'Dynamic Island', een innovatieve oplossing voor de notch aan de voorkant, die interactieve meldingen en activiteiten toont.

iPhone 15 vs iPhone 13 naast elkaar

Scherm

Beide modellen hebben een 6,1-inch OLED-scherm, maar de iPhone 15 schittert met een hogere piekhelderheid van 2000 nits in vergelijking met de 1200 nits van de iPhone 13. Dit zorgt voor betere zichtbaarheid in fel licht en een over het algemeen levendiger beeld. Desondanks is het scherm van de iPhone 13 érg goed.

iPhone 15 vs iPhone 13 notch

Camera's iPhone 15 vs iPhone 13

Op cameragebied heeft de iPhone 15 aanzienlijke verbeteringen. Met een 48MP hoofdcamera tegenover de 12MP van de iPhone 13, biedt de nieuwere iPhone veel scherpere en gedetailleerdere foto's. De iPhone 15 heeft ook een verbeterde nachtmodus en Smart HDR 5 voor realistischere kleuren en betere belichting. Bovendien maakt de 2x optische zoom op de iPhone 15 het mogelijk om zonder kwaliteitsverlies in te zoomen, een functie die bij de iPhone 13 ontbreekt.

Prestaties

De iPhone 15 wordt aangedreven door de A16 Bionic-chip. In de iPhone 13 schuilt een A15 Bionic-chip. De iPhone 15 is dus ietsjes sneller, maar in de praktijk is dit verschil te verwaarlozen

iPhone 13 vs iPhone 15 scherminkeping

Connectiviteit

Een opvallende verandering is de overstap van de Lightning-poort naar een USB-C-poort in de iPhone 15. Dit maakt de iPhone compatibel met een breder scala aan accessoires en opladers die al standaard zijn in de techwereld. De iPhone 13 daarentegen heeft nog steeds de traditionele Lightning-poort. Switch je naar een iPhone 15, dan zal je wel ál je bestaande iPhone kabels moeten vervangen.

Nieuwe USB-C poort op de iPhone 15

Batterijduur iPhone 15 vs iPhone 13

De iPhone 15 en iPhone 13 hebben vergelijkbare batterijprestaties, hoewel de iPhone 15 in sommige gevallen iets beter presteert, vooral bij het spelen van games. Beide modellen ondersteunen 20W bedraad opladen en 15W draadloos opladen met MagSafe.

Prijs en beschikbaarheid

De iPhone 15 is logischerwijs duurder dan de iPhone 13, gezien de nieuwere technologie en verbeteringen. De prijs kan een belangrijke factor zijn bij de beslissing tussen deze twee modellen. De vraag die rest is dus, is het prijsverschil je waard?

Conclusie

De iPhone 15 biedt vooral verbeteringen op het gebied van camera's, schermhelderheid en design. Gebruikers die waarde hechten aan fotografie, een helderder scherm en een moderner ontwerp zullen de upgrade naar de iPhone 15 waarderen. Echter, voor degenen die tevreden zijn met de solide basisfuncties en prestaties van de iPhone 13, biedt deze nog steeds veel waarde en is een goede optie, vooral als budget een belangrijke overweging is​​​​.

Refurbished iPhone bij Forza

Indien je twijfelt over welke iPhone je moet kiezen of als je meer informatie wenst over een specifiek model, aarzel dan niet om contact op te nemen met de klantenservice van Forza. Zij staan klaar om je verder te helpen en te adviseren. Als je besluit een refurbished iPhone bij Forza te bestellen vóór 22:30 uur, wordt deze de volgende dag al bij jou thuisbezorgd. Bovendien ontvang je bij je aankoop drie jaar garantie en gratis laadaccessoires. Forza controleert alle iPhones grondig op meer dan 50 aspecten, wat ons het Keurmerk Refurbished heeft opgeleverd. Door te kiezen voor een refurbished product van Forza draag je ook bij aan de vermindering van CO2-uitstoot.

verschillen
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?