Hoelang heeft een MacBook updates?

31 Maart 2023 - 5 min read time
Hoelang heeft een MacBook updates?

Apple heeft een uitstekende reputatie als het gaat om het bieden van software-updates voor hun producten. Voor degenen die overwegen om een refurbished MacBook te kopen, is het belangrijk om te weten hoelang Apple software-updates zal blijven aanbieden voor deze modellen. In dit artikel zullen we daarom bespreken hoe lang Apple software-updates biedt voor verschillende MacBook-modellen, waaronder de MacBook Pro uit 2017 en de MacBook Air uit 2019, 2020 en 2021.


Lange ondersteuning en levensduur

Allereerst is het belangrijk om te weten dat Apple over het algemeen software-updates biedt voor een periode van vijf tot zeven jaar, afhankelijk van het model. Dit betekent dat als je een MacBook koopt die is uitgebracht binnen deze periode, je kunt verwachten dat je nog vele jaren software-updates zult ontvangen. Van de technische levensduur van een MacBook, mag je verwachten dat dit zo’n 10 jaar is.

‘Een MacBook wordt geregeld zo'n 7 jaar ondersteund met software-updates’

Duur van software-updates

Het is belangrijk op te merken dat Apple zijn software-updatebeleid kan wijzigen en dat de duur van de software-updates voor toekomstige MacBook-modellen kan variëren. Dit betekent dat als je een refurbished MacBook koopt, je niet kunt garanderen hoe lang deze nog software-updates zal ontvangen. De geschiedenis leert ons dat je over het algemeen kunt verwachten dat je ten minste vijf jaar software-updates zult ontvangen, maar de trend van de afgelopen jaren zeven jaar aangeeft.

 

Bij Forza Refurbished doen we er alles aan om onze klanten te voorzien van refurbished MacBooks die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Onze MacBooks zijn uitvoerig getest en worden geleverd met een garantie van drie jaar (sinds 1 juni 2023). Als je vragen hebt over onze refurbished MacBooks of het software-updatebeleid van Apple, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan altijd voor je klaar om je te helpen.

Voorbeelden van MacBooks en het verloop van updates

Hieronder tref je aantal voorbeelden van MacBooks en het verloop van updates. Wellicht zit jou MacBook er tussen? En anders kun je met deze lijn hopelijk nog beter bepalen hoelang je nog ondersteuning kunt verwachten. 

MacBook Pro uit 2017

De MacBook Pro uit 2017 is een goed voorbeeld van een MacBook die nog steeds software-updates ontvangt. Dit model is uitgebracht met macOS High Sierra, maar heeft sindsdien updates gekregen voor macOS Mojave, macOS Catalina en macOS Big Sur. Dit betekent dat als je in 2023 een refurbished MacBook Pro uit 2017 koopt, je nog tot en met 2024 software-updates kunt verwachten en er in 2025 een update zal plaatsvinden die je niet meer kunt installeren. 

MacBook Air uit 2020

De MacBook Air uit 2020 en 2021 zijn beide uitgebracht met macOS Catalina en hebben sindsdien updates ontvangen voor macOS Big Sur en macOS Monterey. Dit betekent dat als je in 2023 een refurbished MacBook Air uit 2020 of 2021 koopt, je nog tot en met 2027/ 2028 software-updates kunt verwachten.

Waarom software-updates belangrijk zijn

Software-updates zijn belangrijk voor de veiligheid, prestaties en functionaliteit van je MacBook. Ze bevatten belangrijke beveiligingspatches om je MacBook te beschermen tegen virussen en malware, verbeteren de prestaties van je MacBook en voegen nieuwe functies toe.

 

Als je geen software-updates uitvoert, loop je risico op beveiligingsproblemen en prestatieproblemen. Ook kun je bepaalde nieuwe functies en softwareprogramma's niet gebruiken. Het is daarom aan te raden om regelmatig software-updates uit te voeren om de veiligheid, prestaties en functionaliteit van je MacBook te behouden.

Is het erg om niet te updaten?

Het is niet per se een groot probleem om niet altijd volledig up-to-date te zijn. Als je slechts één of twee versies achterloopt, zal dit niet direct merkbaar zijn. Het kan soms zelfs aan te raden zijn om even te wachten met het installeren van de nieuwste updates, zodat je zeker weet dat als jij het installeert alle eventuele kinderziektes eruit zijn.

 

Het is echter wel belangrijk om niet te lang te wachten. Na ongeveer vijf/ zeven jaar wordt je systeem niet langer ondersteund, wat kan leiden tot verminderde veiligheid. Bovendien kunnen verouderde systemen ervoor zorgen dat andere programma's niet meer kunnen updaten en daardoor problemen krijgen. Dit zal vaak niet direct na vijf/ zeven jaar zijn, maar is mede afhankelijk van de ontwikkelingen van de apps die je gebruikt en innovaties op het gebied van technologie. Het is dus acceptabel om het updaten even uit te stellen, maar uiteindelijk is het verstandig om bij te blijven om de veiligheid en prestaties van je systeem te waarborgen.

Ondersteuning HP en Dell laptops

De duur van software-updates voor HP en Dell laptops kan variëren afhankelijk van het model en de serie van de laptop. Over het algemeen bieden deze fabrikanten ongeveer vijf jaar software-ondersteuning voor hun laptops.

 

Binnen deze vijf jaar bieden deze fabrikanten regelmatig updates aan om de prestaties, beveiliging en functionaliteit van hun laptops te verbeteren. Na deze periode kunnen de laptops nog steeds werken, maar krijgen ze geen officiële updates meer.

 

Het is belangrijk om te onthouden dat deze termijnen algemene richtlijnen zijn en kunnen verschillen per specifieke laptopmodellen en fabrikanten. Het is altijd aan te raden om te controleren hoe lang een specifiek model ondersteund wordt voordat je een aankoop doet. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je langere tijd kunt genieten van software-updates en de beste prestaties en beveiliging voor je laptop. 

Conclusie: ondersteuning MacBooks

MacBooks genieten doorgaans van 7 jaar van ondersteuning. Zodra de nieuwste update uitkomt kun je gerust even wachten met nieuwe updates, maar het is aan te raden om je MacBook uiteindelijk wel bij te werken, zodat programma’s die je gebruikt kunnen updaten.

Refurbished MacBooks

Ben je toe aan een nieuwe MacBook, maar wil je hiervoor niet de hoofdprijs betalen? Dan is een refurbished MacBook van Forza de oplossing. Je bespaart flink ten opzichte van de nieuwprijs én ontvangt de MacBook de volgende werkdag in huis, inclusief 3 jaar garantie (sinds 1 juni 2023) en gratis nieuwe laadaccessoires.

updates ondersteuning macbook
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?