Batterij sneller leeg sinds iOS 16.4

07 April 2023 - read time
Batterij sneller leeg sinds iOS 16.4

Sinds de recente iOS-update van Apple zijn er steeds meer klachten over de batterijduur van de iPhone. Vooral na de iOS 16.4-update lijken veel gebruikers teleurgesteld te zijn.


Waarom batterijduur van je iPhone na de update korter lijkt 

Merk je ook dat jouw iPhone sneller leeg is sinds de iOS 16.4-update van vorige week? Geen paniek, je bent niet de enige en Apple werkt momenteel aan een oplossing.

iPhone door iOS 16.4 sneller leeg

Terwijl de iOS 16-update van vorig jaar de batterijduur van de iPhone aanzienlijk verlengde, lijkt de recente iOS 16.4-update het tegenovergestelde effect te hebben. Sinds de update klagen gebruikers over een kortere accuduur. De resultaten van een onderzoek bevestigen deze klachten.

 

Apple-fanaten hebben de laatste iOS-update getest en kwamen tot de conclusie dat de batterij van de iPhone 8, XR, 11, 12 en 13 na de update minder lang meegaat dan voorheen. Dit betekent dus dat de daadwerkelijke impact kun variëren per toestel. Ondanks dit lijken momenteel alle modellen er last van te hebben. Bijvoorbeeld, de accuduur van de iPhone 12 zou momenteel met ongeveer 12% zijn verminderd en die van de iPhone 13 met 11%.

Belangrijk om toch te installeren

Dit is natuurlijk erg vervelend, maar niet te vermijden gezien de update erg belangrijk is. De meest recente iOS-update is dus te belangrijk om niet te installeren, omdat het namelijk talloze kwetsbaarheden oplost. Je kunt hierbij denken aan zaken belangrijke apps en werkingen op je iPhone. Via deze kwetsbaarheden kunnen kwaadwillende gemakkelijk met uw gegevens aan de haal gaan. Het is dus echt de moeite waard om de update te installeren.

Apple werkt aan een oplossing

Hoewel de verminderde accuduur niet ideaal is, is de kans groot dat Apple (gezien het verleden) werkt aan een oplossing. Haal de update dus gewoon binnen en leef voorlopig met een kortere accuduur. Dat is nog altijd beter dan de risico's van de kwetsbaarheden die zich in eerdere iOS-versies bevinden.

ios batterij
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?