Prijzen, margegoederen en Thuiskopievergoeding

 

Prijzen bij Forza Refurbished

Alle prijzen op onze website worden inclusief 21% BTW getoond. Wanneer je een bestelling plaatst, ontvang je een factuur waarop de BTW keurig overzichtelijk wordt weergegeven. Voor de prijsvergelijking en het berekenen van de korting op onze producten maken wij gebruik van de originele nieuwprijs die gehanteerd werden door Apple ten tijde van de introductie van het desbetreffende device.


Margegoederen

Margegoederen zijn gebruikte goederen die worden ingekocht zonder BTW en gebruikte goederen zijn alle goederen die opnieuw gebruikt kunnen worden. Bij de producten van Forza Refurbished is er geen sprake van margegoederen. Hierdoor is voor onze zakelijke klanten de volledige 21% BTW aftrekbaar.


Thuiskopievergoeding & overige bijdragen

Sinds 1 januari 2013 dienen importeurs, fabrikanten en handelaren een thuiskopievergoeding af te dragen volgens de gestelde tariefstelling op diverse producten en voorwerpen waaronder (refurbished) devices. Deze regeling is wettelijk verplicht en geldt als compensatie voor misgelopen opbrengsten uit het kopiëren van auteursrechtelijk beschermd materiaal.


Alle prijzen bij Forza Refurbished voor Belgische klanten zijn exclusief de thuiskopievergoeding en overige wettelijke bijdragen en kosten, zoals Recupel (www.recupel.be) en Bebat (www.bebat.be).


Voor bedrijven en organisaties die de refurbished devices aanschaffen voor zakelijk gebruik geldt deze thuiskopievergoeding niet in alle gevallen. Zij kunnen in bepaalde omstandigheden in aanmerking komen voor vrijstelling.


 

Klik hier op om naar de website van Auvibel te gaan.